Zupa "śmieciuchówka" 249biała kiełbasa sól, pieprz listek, ziele domowa vegeta 1-2 marchewki por kilka ziemniaków 2-3 łodygi selera naciowego 1 szkl.zielonego, mrożonego groszku 10 dkg fasolki szparagowej mrożonej 1-2 pomidory kilka pieczarek kilka listków sałaty Do garnka wlać wodę,włożyć kiełbasę,pokrojone pieczarki, marchewkę,pora, i ziemniaki. Gotować do czasu aż ziemniaki będą
Moje domowe kucharzenie
Makaron z tuńczykiem 203Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 200 g mrożonej fasolki szparagowej 20 suszonych pomidorów, bez oleju 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 zabki czosnku 1 cebula 1/2 awokado lub 2-3 … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem
czarrna od kuchni
Zielone curry z kurczakiem i fasolką 200Kolejny przepis na proste curry 🙂 Tym razem w wersji z zieloną fasolką szparagową. Kurczaka pokroić w dość drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Kurczaka przełożyć na rozgrzany olej
Bullio
Kuskus z warzywami 163jako, pyszny obiad albo drugie śniadanie do pracy. Tu zapraszam na kuskus z cukinią Składniki: 300 g kaszy kuskus 1 marchewka kilka pomidorków koktajlowych szklanka zielonej fasolki szparagowej 1/2 brokułu 1/2 puszki kukurydzy natka pietruszki masło/oliwa sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, cebulę w półksiężyce, a pomidorki na pół. Brokuł podzielić na różyczki
magiczna kuchnia Kasi
Kurczak curry z fasolką szparagową i ryżem 247Składnik: 0,5 kg polędwiczek kurczaka 110 g zielonej pasty curry 3 ząbki czosnku 1 cebula 450 g żółtej fasolki szparagowej (mrożonej) 200 ml mleczka kokosowego około 2 łyżek oleju ryż (basmati lub jaśminowy) Sposób wykonania: Umytego kurczaka kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek(...)cebula się lekko zeszkli dodajemy pastę curry, mieszamy. Po minucie dodajemy kawałki kurczaka. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony. Dodajemy mleczko kokosowe i wsypujemy fasolkę. Podgrzewamy całość od czasu do czasu mieszając. Sos jest gotowy gdy fasolka zmięknie. Podajemy z ryżem
Qchnia po prostu
Kurczak curry smażony z warzywami i ryżem 226Składniki: 500 g mięsa z udźca kurczaka 6 dużych liści kapusty pekińskiej 2 marchewki 500 g mrożonej żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki curry 2 łyżeczki pasty tahini 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki olej do smażenia (około 2 łyżek) sól 400 g ryżu jaśminowego Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na sypko. Mięso kurczaka(...)przerzucamy na bok patelni. Na wolne miejsce wrzucamy kurczaka i pokrojoną w kostkę marchew. Smażymy około 5 minut od czasu do czasu mieszając mięso. Po tym czasie dodajemy fasolkę oraz pokrojoną w paski kapustę pekińską. Całość mieszamy, dodajemy pastę tahini, paprykę ostrą oraz wędzoną. Solimy do smaku. Podgrzewamy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając do momentu aż fasolka
Qchnia po prostu
Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie 189przygotowaniu, a najwięcej czasu zajmuje w niej... gotowanie jajek... Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych gości. U mnie znika w każdej sytuacji. Polecam! 250g fasolki szparagowej w zalewie 2 jajka 1 puszka łososia (u mnie w wodzie, ale może być w oleju; można użyć też tuńczyka lub makreli) 1/2 puszki kukurydzy Dodatkowo
Di gotuje
Konserwowa fasolka szparagowa 148Konserwowa fasolka szparagowa to ciekawy dodatek do obiadu lub składnik sałatki. Rozróżniamy dwie odmiany fasoli: żółtą (bogatszą w potas i … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Konserwowa fasolka</span> szparagowa pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Sałatka warstwowa z makaronem – pyszna i prosta 143pewnością cię zainteresuje! Składniki na sałatkę warstwową z makaronem: 150 g drobnego makaronu np. muszelki lub koraliki 500 g bobu 5 jajek 2 pomidory 400 g żółtej fasolki szparagowej 100 g sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Fasolkę myjemy
e-PrzepisyKulinarne
Zupa jarzynowa z curry i mleczkiem kokosowym 161Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego 2 golonki z indyka 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 1 mały kalafior 1 mała cukinia 200 g fasolki szparagowej (mieszanej żółtej i zielonej) 1 litr przecieru pomidorowego ( przepis ) lub 400 g passaty 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki ryżu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżeczki curry sól(...)natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Do dużego garnka wlewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i wkładamy surowe mięso z indyka. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny. Fasolkę kroimy na 2 cm kawałki, kalafiora dzielimy na małe różyczki, cukinię, marchew, pietruszkę oraz selera kroimy w kostkę (kostka z cukinii powinna być nieco większa). Odławiamy ugotowane mięso
Qchnia po prostu
Kardamonowy indyk z dodatkami. 219natura rzeczy martwych ;) Potrawa wykonana w nieco indyjskim klimacie, zapach brązowego kardamonu, zaledwie jednej sztuki (!) rozniósł się po całym mieszkaniu. Obłędny! Potrzebujemy: 1 sznycel z indyka garść fasolki szparagowej 3 łyżki ugotowanego pęczaku pół pomidora dwie szczypty czarnego sezamu , u mnie od Indian Bazaar 1 sztuka brązowego kardamonu , u mnie od Indian Bazaar łyżeczka oleju arganowego Mięso i fasolkę przygotowujemy
MamaOskarka
Letnia zupa z fasolką i jarmużem 234oczywiście możecie zmieniać według upodobań. Weganie mogą pominąć śmietankę, na rzecz np. mleka kokosowego lub ryżowego. Będzie równie pysznie. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: fasolka szparagowa – 200 g marchewka – 200 g ziemniaki – 200 g pomidory – 500 g cebula – 100 g jarmuż – 50 g kasza jęczmienna – 50 g śmietana
wiecejwarzyw.pl
Sałatka makaronowa z kurczakiem 273Smaczna i pożywna propozycja na obiad poza domem Składniki: 200 g ulubionego makaronu 200 g fasolki szparagowej 2 filety z udek kurczaka 3-4 suszone pomidory 2 łyżki kaparów 1 łyżka … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kurczakiem
czarrna od kuchni
Plastry schabu z zieloną fasolką 267bulionu warzywnego - garść suszonych podgrzybków - kromka chleba razowego Marynata: - 2 ząbki czosnku - pieprz ziołowy - pieprz cayenne - mielona kozieradka - świeżo mielony pieprz - sól - łyżka oleju Dodatkowo: Fasolka: - 400g mrożonej fasolki szparagowej zielonej (ciętej) - ząbek czosnku - łyżka masła Schab: Schab oczyszczamy, po czym kroimy w plastry i przyprawiamy marynatą. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia zaczynamy od wyjęcia naszego schabu(...)czasu mieszając. Na koniec lekko zagęszczamy miąższem z kromki chleba razowego. Ja najbardziej lubię, gdy ze schabu wycieka sosik, który sam się wytworzył, bez dodatku śmietany czy mąki. Fasolka: Fasolkę wrzucamy do wrzącej osolonej wody, gotujemy chwilę do miękkości, po czym odlewamy. Natychmiast wrzucamy do zimnej wody i hartujemy około 2 minut, by zachować ładny zielony kolor. Następnie na patelni
Sajkofanka smaku