krzaczku. Po pierwsze fasolka wygląda apetyczniej na talerzu, po drugie … ten ogonek na końcu strąka jest delikatny i smaczny, a po trzecie… czasu szkoda. Składniki 500 g fasolki szparagowej 100 g zielonego groszku (mrożony lub świeży) 100 g sera fety lub sera bałkańskiego z mleka koziego 1 szalotka 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki 2 łyżki oliwy z oliwek
Tajemnice Smakuosób) - 1 kg fasolki szparagowej - 50 ml oliwy z oliwek - 50 g masła - 3 ząbki czosnku - 1 czerwona papryczka chili - 5 łyżek bułki tartej - 1 pęczek natki pietruszki - 0,5 łyżeczki soli S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: fasolkę gotujemy i odcedzamy. w garnku roztapiamy
Gocha gotuje!pesto, zieloną fasolką i ziemniakami przepis własny dla 4 osób czas przygotowania: 20 min. Składniki: 1 opakowanie spaghetti (lub trenette, linguine) bazyliowe pesto 4 mączyste ziemniaki 250 g zielonej fasolki szparagowej świeża bazylia do dekoracji parmezan do posypania Przygotowanie: Przygotuj pesto bazyliowe, ewentualnie możesz użyć takiego ze słoika. Zagotuj duży garnek osolonej wody. Ziemniaki obierz i pokrój
Chilli Czosnek i OliwaEksplozja smaku. Składniki: makaron tagliatelle 2 filety z kurczaka 1 cukinia 1 garść fasolki szparagowej białej 6 pomidorków suszonych w ziołach 1 garść pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki pasty pindżur 250 ml śmietanki 30% 2 łyżki śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła parmezan do posypania – może być w piórka Makaron gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu(...)patelnię wkładamy masło, rozpuszczamy, wrzucamy filet z kurczaka, smażymy. Dodajemy pokrojone cukinie, ugotowane w osolonej wodzie fasolki (można je przekroić na 3-4 kawałki żeby były mniejsze) Chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone pomidorki suszone, smażymy. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dodajemy pindżur, śmietany, sól, pieprz. Nakładamy makaron na talerz, dodajemy sos z mięsem i warzywami, posypujemy startym parmezanem i świeżo
MojaQchnia.plprawdziwych smakoszy. Upieczemy filety pstrąga łososiowego, skropione uprzednio sokiem z pomarańczy i podamy je z delikatnym sosem muślinowym. Towarzyszyć im będzie przepyszna sałatka z zielonych szparagów i fasoli szparagowej oblana wyśmienitym pesto z pistacji i liści szałwii. Zapraszam na ucztę! Składniki: 4 filety z pstrąga łososiowego sok z połówki pomarańczy oliwa z oliwek łyżka świeżej szałwii, posiekanej świeżo mielony pieprz(...)uzyskania puszystej masy. Powoli wmieszać ją w sos. Podawać od razu z upieczonym pstrągiem i sałatką. Zielona sałatka ze szparagów i fasolki: 2 pęczki szparagów 400 g zielonej fasolki szparagowej 100 g obranych pistacji garść listków świeżej szałwii 75 ml oliwy z oliwek kilka kropel winnego octu Szparagi i fasolkę umyć i obrać. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Przygotować
Food SquareProsta, szybka i pożywna sałatka. Idealna na ciepłe letnie popo łudnie. Polana lekkim jogurtowo - maślankowym sosem. składniki 200 g fasolki szparagowej 300 g brokułów 1 jajo ugotowane na twardo - drobno pokrojone 1 dymka szczypior + cebulka - pokrojone kilka rzodkiewek sos: 100 g jogurtu naturalnego 60 g maślanki 1 - 2 starte ząbki czosnku pieprz sól łyżka posiekanego koperku oliwa
Stare GarySkładniki 1/2 brokuła 20 dkg fasolki szparagowej 2-3 dojrzałe pomidory 1 puszka fileta z makreli z oleju 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania Brokuła podzielić na … Czytaj dalej Sałatka fasolkowa z makrelą
czarrna od kuchniZupa warzywna z mnóstwem świeżych sezonowych warzyw. Moja zupa ma w swoim skladzie żółtą i zieloną fasolkę szparagową, jest też kalafior, młoda marchewka, pietruszka oraz młode buraczki. Do zupy możecie dodać również brokuły, kalarepę, młodą kapustę. Tak naprawdę możecie ją modyfikować dowolnie w zależności od tego, które warzywa lubicie najbardziej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa warzywna. Składniki garść fasolki żółtej
To co lubię - gotuję i polecamwypróbujcie! Taka fasolka do doskonała przekąska, która znika niewiarygodnie szybko. Ja w zasadzie uwielbiam ja bez dodatków, ale równie świetnie komponuje się z dowolnym dipem/sosem. Polecam. 200-220g fasolki szparagowej Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka (może być 1:1 z wodą) 2-3 łyżki startego parmezanu 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżki octu spirytusowego
Di gotujeostatnio ochoty na jakiś klasyczny obiad zatem wymyśliłam taką oto sałatkę. Przyznam, że ta kombinacja składników bardzo nam smakowała. Dla wielbicieli kasz oraz strączków jak znalazł ;) Składniki: 300 g fasolki szparagowej 3/4 szklanki kaszy kuskus 50 g suszonych pomidorów garść orzechów włoskich 1 łyżka sezamu 30 g sera feta 2 łyżki oliwy odrobina soku z limonki Fasolkę obrać, pokroić
My simple kitchenmięsiecy. Potrawę dodatkowo wzbogaciłam o olej arganowy, świetne źródło zdrowia, dostępne w sklepie internetowym MarokoSklep . Potrzebujemy: 1 "kotlet" z piersi z indyka szczypta pieprzu ziołowego 4 sztuki fasolki szparagowej żółtej i zielonej i mały ziemniak kilka kropel oleju arganowego Efas Indyczą pierś oprószamy pieprzem ziołowym i wkładamy do rękawa Do pieczenia razem z fasolkami i ziemniakiem pokrojonym na mniejsze cząstki
MamaOskarkawarzywa, więc wkrótce pojawi się kolejny przepis na warzywny przetwór, prawdopodobnie będzie nim sos z kawałkami warzyw 😉 Składniki (na 8 słoików 350 ml): 2 kg ogórków 60 dag fasolki szparagowej (u mnie zielona) 2 kg pomidorów słodkie jabłko mała papryka (u mnie biała) łyżka soli łyżka cukru łyżeczka ostrej papryki ząbek czosnku na słoik Odkroić końcówki ogórków, a resztę(...)gotować. W czasie gotowania pomidorów dorzucić pokrojone na drobno paprykę oraz jabłko. Całość gotować, aż jabłko zacznie być miękkie. Zestawić z palnika i odstawić dla lekkiego ostudzenia. Potem zblendować. Fasolkę obrać, opłukać i zblanszować w osolonym wrzątku (wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok. 2 minut od momentu ponownego zawrzenia wody) i odcedzić na durszlaku. Dorzucić fasolkę do ogórków
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 3/4 kg schabu ok. 1 kg pomidorów 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz 1/2 łyżki pasty z ostrych papryczek sól słodka papryka, zioła prowansalskie przyprawa do wieprzowiny … Czytaj dalej Gulasz ze schabu w pomidorach
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro
czarrna od kuchniWegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej
Ana Mari's worldWegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro
czarrna od kuchniSkładniki: 3/4 kg schabu 1/2 słoika pędów bambusa 1 szklanka fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej sos teryiaki sól i pieprz do panierowania: 1 jajko sos teryiaki 1 łyżka przyprawy do … Czytaj dalej Roladki schabowe z bambusem
czarrna od kuchni