fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:100/256)

Sałatka z fasolki szparagowej 137

Fasolkę warto wymieszać z dressingiem kiedy jest jeszcze ciepła, bo wtedy więcej go wchłonie. I na ciepło też lepiej smakuje. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 20 minut Składniki: fasolka szparagowa – 200 g musztarda dijon – 1,5 łyżeczki ocet winny biały lub czerwony – 1 łyżka oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy – 3-4 łyżki kapary

wiecejwarzyw.pl
Indyk w sosie kokosowym 115

Indyk w sosie kokosowym Składniki: 250 g indyka 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 duża, czerwona cebula mały kawałek imbiru 200 ml mleka kokosowego  sól pieprz oliwa Indyka pokroiłam w kostkę, a cebulkę w plasterki. Fasolkę umyłam i odcięłam końcówki. Imbir obrałam i pokroiłam na drobniutkie kawałki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam indyka i cebulkę. Dodałam fasolkę

nietadieta
Jak przygotować zdrowego łososia w parowarze 216

zobaczcie w jaki sposób przygotować łososia w 15 minut . Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki filet z łososia łyżeczka oregano łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) sos chrzanowy -> przepis znajdziecie TUTAJ Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki Łososia myjemy, osuszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i odrobiną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową 117

marnuje. Z resztek z jednego obiadu postał pyszny dodatek na drugi obiad. Ziemniaki i fasolka szaragowa połączone pysznym sosem czosnkowym z koperkiem. Może nie wygląda ale świetnie smakuje, solo lub jako dodatek do mięsa. składniki: 6 ugotowanych średnich ziemniaków ok 400 g ugotowanej fasolki szparagowej, u mnie żółta garść posiekanego koperku 4 łyżki majonezu 4 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego

Monia miesza i gotuje
Sałatka ziemniaczana z fasolką i sosem czosnkowym 143

prosta i szybka w wykonaniu. Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Nie mogą się rozgotować. Obrać ze skórki, przekroić na pół, wrzucić do miski. Ostudzić. Fasolkę szparagową umyć, odcedzić, odciąć końcówki i przekroić na pół. Można zrobić pół na pół z żółtą fasolką. Będzie bardziej kolorowa. Zimną fasolkę dodać do ziemniaków. Przygotowanie sosu – czosnek obrać

Kuchnia Pokoleń
Makaron carbonara z fasolką szparagową 149

Składniki 4 porcje : 320 g makaronu / casarece / 100 g boczku  1/2 małej cebuli 200 g fasolki szparagowej 50 g startego parmezanu 1 łyżka oliwy z oliwek 3 jajka 100 ml słodkiej śmietanki sól świeżo zmielony pieprz parmezan do posypania zielona cebulka do dekoracji  Wykonanie: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie / " na ząb'/ Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać

Zakamarki mojej kuchni
Zupa z fasolką szparagową 109

Składniki: skrzydło z indyka 1 pęczek młodej włoszczyzny 500 g żółtej fasolki szparagowej 6 ziemniaków 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 pęczek koperku 200 g śmietany 18% sól, pieprz Do dużego garnka wkładamy mięso, wlewamy wodę (około 2 litry) i gotujemy. Gdy na powierzchni wywaru pojawi się szara piana odławiamy ją. Do gotującego się mięsa wrzucamy umytą i oskrobaną włoszczyznę(...)razem z ich zieloną częścią). Dodajemy ziele angielskie, sól i pieprz, gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i kroimy na ok. 2 cm kawałki. Z zupy odławiamy włoszczyznę oraz mięso a wrzucamy przygotowaną fasolkę. Gotujemy około 15 minut. W tym czasie przygotowujemy ziemniaki: obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującej się zupy. Gdy warzywa

Qchnia po prostu
Kurczak z warzywami w sosie serowym 135

Smaczne i szybkie danie obiadowe z kurczakiem, włoszczyzną i fasolką w sosie serowym. Podałam z ryżem. Składniki: duża pierś z kurczaka 2 garście fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 garście włoszczyzny (dałam mrożonkę: marchew, por, seler, pietruszka) 180 ml śmietany 30% ok 150 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Pierś kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka szparagowa po bretońsku 213

Danie z kategorii smak dzieciństwa. Taką fasolkę jadałam na wakacjach u cioci. Składniki 500 g zielonej fasolki szparagowej 3 kiełbaski śląskie 1 cebula ok. 2 l wody przecier pomidorowy sól pieprz 3 ziela angielskie 2 liście laurowe chilli 1-2 łyżki … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sobota z jajem #1 Kanapka radosna, bo wiosna! 194

życia. Misio mówił, że tu w maju nadal śniegiem straszyć może. Nie zmienia to jednak faktu, że na talerzu wiosna, co prawda pod postacią drobnego, zielonego akcentu jakim jest fasolka szparagowa, ale zawsze to już coś. Bagietki ścięłam z wierzchu, wydrążyłam środek, podpiekłam (okruszki także, wykorzystałam je jako posypkę do fasolki).  Kabanosa przekroiłam podłużnie, fasolkę pocięłam na mniejsze kawałki

bastalena
Sałatka Bukareszt 125

Zarówno ja, jak i moja rodzina uwielbiamy fasolkę szparagową - w każdej postaci. Tym razem w wyniku eksperymentów powstała przepyszna sałatka z tym warzywem

Prosty przepis na
Stir-fry z kaszą jaglaną, zieloną fasolką i serem feta 250

fasolkę najlepiej ugotować dzień wcześniej, następnego wystarczy podsmażyć z ulubionymi dodatkami i cieszyć się smakiem pysznej potrawy. Składniki (na 2 porcje): - 100 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) - 450 g fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - opakowanie sera typu feta (ok. 180 g) - sól, pieprz, chilli, papryka ostra(...)niepełną szklanką wody, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 5 minut, wyłączyć gaz ; odstawić kaszę by wchłonęła cały płyn i stała się sypka. Dosolić do smaku.  Fasolkę ugotować al dente.  Czosnek drobno posiekać/przecisnąć przez praskę, pokroić paprykę.  Na patelni rozgrzać oliwę z czosnkiem i papryką. Następnie dodać fasolkę, kaszę i koncentrat. Doprawić całość

Kuchnia Ellie
Sałatka z fasolki szparagowej, groszku i sera fety 83

krzaczku. Po pierwsze fasolka wygląda apetyczniej na talerzu, po drugie … ten ogonek na końcu strąka jest delikatny i smaczny, a po trzecie… czasu szkoda. Składniki 500 g fasolki szparagowej 100 g zielonego groszku (mrożony lub świeży) 100 g sera fety lub sera bałkańskiego z mleka koziego 1 szalotka 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki 2 łyżki oliwy z oliwek

Tajemnice Smaku
Fasolka szparagowa z bułka tartą, czosnkiem i natką pietruszki 160

osób) - 1 kg fasolki szparagowej - 50 ml oliwy z oliwek - 50 g masła - 3 ząbki czosnku - 1 czerwona papryczka chili - 5 łyżek bułki tartej - 1 pęczek natki pietruszki - 0,5 łyżeczki soli S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: fasolkę gotujemy i odcedzamy. w garnku roztapiamy

Gocha gotuje!
Spaghetti po genueńsku 374

pesto, zieloną fasolką i ziemniakami przepis własny dla 4 osób czas przygotowania: 20 min. Składniki: 1 opakowanie spaghetti (lub trenette, linguine) bazyliowe pesto 4 mączyste ziemniaki 250 g zielonej fasolki szparagowej świeża bazylia do dekoracji parmezan do posypania Przygotowanie:  Przygotuj pesto bazyliowe, ewentualnie możesz użyć takiego ze słoika.  Zagotuj duży garnek osolonej wody. Ziemniaki obierz i pokrój

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania