fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:103/256)

Kurczak curry z fasolką szparagową i ryżem 210

Składnik: 0,5 kg polędwiczek kurczaka 110 g zielonej pasty curry 3 ząbki czosnku 1 cebula 450 g żółtej fasolki szparagowej (mrożonej)  200 ml mleczka kokosowego około 2 łyżek oleju  ryż (basmati lub  jaśminowy) Sposób wykonania: Umytego kurczaka kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek(...)cebula się lekko zeszkli  dodajemy pastę curry, mieszamy. Po minucie dodajemy kawałki kurczaka. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony. Dodajemy mleczko kokosowe i wsypujemy fasolkę. Podgrzewamy całość od czasu do czasu mieszając.  Sos jest gotowy gdy fasolka zmięknie. Podajemy z ryżem

Qchnia po prostu
Kurczak curry smażony z warzywami i ryżem 186

Składniki: 500 g mięsa z udźca kurczaka 6 dużych liści kapusty pekińskiej 2 marchewki 500 g mrożonej żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki curry 2 łyżeczki pasty tahini 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki olej do smażenia (około 2 łyżek) sól 400 g ryżu jaśminowego Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na sypko.  Mięso kurczaka(...)przerzucamy na bok patelni. Na wolne miejsce wrzucamy kurczaka i pokrojoną w kostkę marchew. Smażymy około 5 minut od czasu do czasu mieszając mięso. Po tym czasie dodajemy fasolkę oraz pokrojoną w paski kapustę pekińską.  Całość mieszamy, dodajemy pastę tahini, paprykę ostrą oraz wędzoną. Solimy do smaku. Podgrzewamy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając do momentu aż fasolka

Qchnia po prostu
Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie 149

przygotowaniu, a najwięcej czasu zajmuje w niej... gotowanie jajek... Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych gości. U mnie znika w każdej sytuacji. Polecam! 250g fasolki szparagowej w zalewie 2 jajka 1 puszka łososia (u mnie w wodzie, ale może być w oleju; można użyć też tuńczyka lub makreli) 1/2 puszki kukurydzy  Dodatkowo

Di gotuje
Konserwowa fasolka szparagowa 105

Konserwowa fasolka szparagowa to ciekawy dodatek do obiadu lub składnik sałatki. Rozróżniamy dwie odmiany fasoli: żółtą (bogatszą w potas i … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Konserwowa fasolka</span> szparagowa pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka warstwowa z makaronem – pyszna i prosta 104

pewnością cię zainteresuje! Składniki na sałatkę warstwową z makaronem: 150 g drobnego makaronu np. muszelki lub koraliki 500 g bobu 5 jajek 2 pomidory 400 g żółtej fasolki szparagowej 100 g sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Fasolkę myjemy

e-PrzepisyKulinarne
Zupa jarzynowa z curry i mleczkiem kokosowym 120

Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego 2 golonki z indyka 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 1 mały kalafior 1 mała cukinia 200 g fasolki szparagowej (mieszanej żółtej i zielonej) 1 litr przecieru pomidorowego (  przepis  ) lub 400 g passaty 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki ryżu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżeczki curry sól(...)natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Do dużego garnka wlewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i wkładamy surowe mięso z indyka. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny. Fasolkę kroimy na 2 cm kawałki, kalafiora dzielimy na małe różyczki, cukinię, marchew, pietruszkę oraz selera kroimy w kostkę (kostka z cukinii powinna być nieco większa). Odławiamy ugotowane mięso

Qchnia po prostu
Kardamonowy indyk z dodatkami. 179

natura rzeczy martwych ;) Potrawa wykonana w nieco indyjskim klimacie, zapach brązowego kardamonu, zaledwie jednej sztuki (!) rozniósł się po całym mieszkaniu. Obłędny! Potrzebujemy: 1 sznycel z indyka garść fasolki szparagowej 3 łyżki ugotowanego pęczaku pół pomidora dwie szczypty czarnego sezamu , u mnie od Indian Bazaar 1 sztuka brązowego kardamonu , u mnie od Indian Bazaar łyżeczka oleju arganowego Mięso i fasolkę przygotowujemy

MamaOskarka
Letnia zupa z fasolką i jarmużem 168

oczywiście możecie zmieniać według upodobań. Weganie mogą pominąć śmietankę, na rzecz np. mleka kokosowego lub ryżowego. Będzie równie pysznie. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: fasolka szparagowa – 200 g marchewka – 200 g ziemniaki – 200 g pomidory – 500 g cebula – 100 g jarmuż – 50 g kasza jęczmienna – 50 g śmietana

wiecejwarzyw.pl
Sałatka makaronowa z kurczakiem 219

Smaczna i pożywna propozycja na obiad poza domem Składniki: 200 g ulubionego makaronu 200 g fasolki szparagowej 2 filety z udek kurczaka 3-4 suszone pomidory 2 łyżki kaparów 1 łyżka … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kurczakiem

czarrna od kuchni
Plastry schabu z zieloną fasolką 230

bulionu warzywnego - garść suszonych podgrzybków - kromka chleba razowego Marynata: - 2 ząbki czosnku - pieprz ziołowy - pieprz cayenne - mielona kozieradka - świeżo mielony pieprz - sól - łyżka oleju Dodatkowo: Fasolka: - 400g mrożonej fasolki szparagowej zielonej (ciętej) - ząbek czosnku - łyżka masła Schab: Schab oczyszczamy, po czym kroimy w plastry i przyprawiamy marynatą. Odstawiamy na noc do lodówki.  Następnego dnia zaczynamy od wyjęcia naszego schabu(...)czasu mieszając. Na koniec lekko zagęszczamy miąższem z kromki chleba razowego. Ja najbardziej lubię, gdy ze schabu wycieka sosik, który sam się wytworzył, bez dodatku śmietany czy mąki. Fasolka: Fasolkę wrzucamy do wrzącej osolonej wody, gotujemy chwilę do miękkości, po czym odlewamy. Natychmiast wrzucamy do zimnej wody i hartujemy około 2 minut, by zachować ładny zielony kolor. Następnie na patelni

Sajkofanka smaku
Szybka sałatka warstwowa z jajkiem i pomidorem – niezawodny przepis 118

prosta w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Ostatnio stała się moim hitem imprezowym, polecam serdecznie!   Składniki na szybką sałatkę warstwową z jajkiem i pomidorem: 400 g żółtej fasolki szparagowej (sałatka również jest bardzo smaczna w wersji z brokułem lub kalafiorem) 2 pomidory malinowe 5 jajek około 30 g płatków migdałów (garść) 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z bobu, fasolki i ziemniaków 172

użyłam tym razem oleju kujawskiego z dodatkiem cytryny i bazylii. Jest znakomity i nadaje sałatce dodatkowego, świeży smaku. Bardzo polecam! składniki 200 g ugotowanego i obranego bobu garść żółtej fasolki szparagowej 3 ugotowane ziemniaki 1 czerwona cebula 3-4 zielone części dymki (szczypior)  sos 1 łyżeczka musztardy Dijon 4 łyżki oleju kujawskiego cytryna bazylia 1 łyżka czerwonego octu

Stare Gary
Łosoś, pomidor, fasolka. 199

fakt, że moja Latorośl, która kiedyś płakała na widok 'różowej rybki', dziś zajada się nią aż miło. Łosoś w curry składniki: 400 g surowego łososia 150 g zielonej fasolki szparagowej 1 duży pomidor 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry w proszku 1 łyżeczka kurkumy 2 cm imbiru sok z cytryny sól, pieprz 0,5 łyżeczki chilli

Przysmaki Karolki
Warzywne calzone 161

się kleić do rąk. Ciasto zostawić na 20 minut w misce przykrytej ścierką. Farsz: - 1 mała cukinia - 1 duża, czerwona cebula - 3 pomidory obrane ze skórki - 2 garści ugotowanej fasolki szparagowej - kilka pieczarek - 1 mozarella Sos: - jogurt naturalny - pieprz, świeża bazylia, czosnek Wszystkie składniki pokroić, cebulę szczególnie drobno. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i cukinię. Po paru minutach

Corner With Recipes

Proponowane wyszukiwania