Makaron z warzywami to pomysł na szybkie i pożywne danie - sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na kolację. Ugotowanie makaronu zajmuje raptem kilka minut, a w tym czasie można przygotować wybrane dodatki. Poza tym takie dania to świetny sposób na posprzątanie lodówki - możemy użyć do niego niemal każdego warzywa (i nie tylko), jakie akurat mamy w kuchni. Makaron z warzywami - przepis na 4 porcje Do przygotowania makaronu będziesz potrzebować: 200g dowolnego makaronu z mąki durum, łyżkę oleju rzepakowego, 2... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...