fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:14/256)

Chili sin carne z fasolką szparagową 12

Jakiś czas temu dostałam torbę dobroci od czarnocińskiej mamy. Jedną z nich była fasolka szparagowa, ale nie byle jaka. Już miałam z nią styczność w innym letnim sezonie. To fasolka mamut. Smakuje podobnie jak tak klasyczna, ma tylko dłuższe i cieńsze strąki. Wydaje mi się, że jedyną znaczącą różnicą jest czas gotowania. Mamut gotuje się ekspresowo. Jeżeli więc macie(...)Jadłonomię. Jakiś czas temu zrobiłam chili sin carne według jej przepisu. Tamto było z dynią. Zrobiłam więc właściwie to samo, tylko puszkę fasoli zastąpiłam kukurydzą, a zamiast dyni dałam fasolkę szparagową. Pycha. My po pierwszym kęsie stwierdził, że to wszystko dziwnie smakuje. Na drugi dzień wrąbał dwie porcje pod rząd. Jest szansa, że za pierwszym razem trafił na większy kąsek

Kardamonovy
Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i sokiem pomidorowym 90

Czas przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Makaron z fasolką szparagową i świeżymi pomidorami By Piotr 17 września 2018 Smakowity przepis na lekki, prosty i letni obiad - treściwy makaron z fasolką szparagową, kurczakiem i świeżymi pomidorami z pewnością przypadnie Wam do gustu! Składniki: makaron - 300g (użyłem tagliatelle) kurczak - 1, pojedynczy filet oregano - duża(...)szyczpta papryka słodka - duża szyczpta bazylia suszona - duża szyczpta fasolka szparagowa - 300g pomidory - 3 większe oliwa - 2 łyżki masło - 60g parmezan - garść (tartego) bazylia świeża - kilka listków sól, pieprz Sok pomidorowy: pomidory - ok. 1kg Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Na większej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Następnie dodajemy pokrojonego w mniejsze kawałki kurczaka i smażymy

Pogotujmy.pl
Kaszotto z kurkami i fasolką szparagową 121

Kaszotto z kurkami i fasolką szparagową poleca się na obiad oraz kolację. I choć jest to danie przygotowane głównie z myślą o osobach, które na co dzień nie jedzą mięsa, myślę, że posmakuje również typowym mięsożercom Dla mnie kaszotto to super pomysł na wykorzystanie tak zwanych resztek. Dokładam do niego to co znajduje w lodówce lub kuchennych szafkach. Bazą jest(...)cierpliwie gotować na wolnym ogniu. Dziś jednak nie miałam na to czasu, więc jeśli Wy takżcie walczycie z wiecznym niedoczasem to koniecznie wypróbujcie ten przepis Kaszotto z kurkami i fasolką szparagową przepis na 1 porcję | czas przygotowania: 30 minut Składniki: 65 g kaszy gryczanej niepalonej 70 g szpinaku 30 g suszonych pomidorów w zalewie 100 g kurek łyżka masła klarowanego

365 dni dookoła kuchni
Fasolka szparagowa po bretońsku. Przepis na pyszne danie jednogarnkowe 72

Kupiliśmy ładną fasolkę szparagową i już mieliśmy robić ją z bułką tartą, gdy przyszło nam do głowy, że przecież, podobnie jak fasola w ziarnach, na pewno będzie pyszna, jeśli przyrządzimy ją po bretońsku. Mieliśmy nosa, tak wszystkim smakowało, że cały garnek zniknął na jeden obiad. Fasolka szparagowa po bretońsku Składniki: 500 gramów żółtej fasolki szparagowej , Kilogram świeżych i dojrzałych pomidorów(...)minut, dopraw solą i pieprzem, dodaj fasolkę razem z wodą, której się gotowała i gotuj jeszcze 5 minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, ponownie wymieszaj, przykryj, wyłącz ogień i zostaw bez odkrywania na 15 minut, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły, następnie raz jeszcze wymieszaj i podawaj. Artykuł Fasolka szparagowa po bretońsku. Przepis na pyszne danie jednogarnkowe pochodzi

Kulinarna Polska
Sałatka z fasolki szparagowej 55

roku sadzę w swoim warzywniaku fasolkę szparagową. Bardzo(...)lubimy tradycyjną fasolkę szparagową z bułką tartą i masełkiem. Gdy przychodzi jednak sezon na fasolkę, są jej takie ilości, że dodaję ją do różnych dań, rozdaję rodzinie i jeszcze zostaje. Dlatego w zeszłym roku po raz pierwszy postanowiłam zrobić przetwory na zimę z fasolki szparagowej. Byłam ciekawa jak wyjdą i czy jest sens w ogóle podejmować trud. Okazało się jednak

Waniliowe Improwizacje
Fasolka szparagowa orientalnie 100

Powoli rozkręca się sezon na fasolkę szparagową i w związku z tym chciałabym zaproponować świetny pomysł na jej przygotowanie niż tradycyjnie z bułką w maśle ;)  Fasolka szparagowa orientalnie to idealny dodatek do obiadu, czy mięs z grilla. Jest aromatyczna, słodko - pikantna, po prostu fantastyczna. Ostatnio jemy ją przy każdej okazji. Gorąco polecam! Fasolka szparagowa orientalnie Składniki: 500g zielonej fasolki(...)sezamowego 2 łyżki startego na tarce imbiru 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę 1 papryczka chilli pokrojona w drobną kosteczkę 2 łyżki sezamu uprażonego na suchej patelni Jak zrobić fasolkę szparagową orientalnie? Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie al dente.  Odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę. Wszystkie składniki dressingu dokładnie

Codzienne Gotowanie
Gulasz ze swieżych kurek i fasolki szparagowej 132

jestem specjalnie grzybożerna, ale od czasu do czasu lubię ich troszkę wpałaszować. Na targu wypatrzyłam świeże kurki, a w lodówce miałam pół kilo świeżej fasolki szparagowej. Zrobiłam z tego gulasz wegetariański, który fantastycznie smakował z dodatkiem młodej cukinii i orzeszków pistacjowych. Do gulaszu dodałam tylko proste przyprawy, czyli sól i pieprz, zaś zioła pominęłam. Nie chciałam zdominować subtelnego smaku delikatnych(...)zachowaniu elementu chrupkości - jeśli dodasz ją natychmiast do ugotowanych kurek, nabierze temperatury i delikatnie zmięknie. Całość wzbogaciłam śmietaną Crème fraîche.  Gulasz ze świeżych kurek i fasolki szparagowej. Składniki (Porcji: 2 duże) 250 g świeżych kurek 500 g świeżej fasolki szparagowej, przekrój w poprzek na 3 części 1 młoda, mała cukinia, przekrój wzdłuż na 4 części, następnie

Szybko Szybkowar
Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni 171

lubią i dorośli, i dzieci. Takim uniwersalnym daniem zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci są właśnie faszerowane podudzia kurczaka, owinięte boczkiem i przygotowane na jednej patelni w towarzystwie fasolki szparagowej . Całość duszona w sosie pomidorowym - czego chcieć więcej? Nooo... może jeszcze ziemniaków, ryżu lub kaszy ;))) Tego typu danie robiłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Bardzo(...)niedzielny lub codzienny obiad. Ale także na rodzinne uroczystości, bo w swej prostocie nie tylko smakuje, ale i prezentuje się całkiem dobrze ;) Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni Składniki: 12 podudzi z kurczaka (wyluzowanych-bez kości) 150-200 g mięsa mielonego 300 g fasolki szparagowej żółtej 300 g fasolki szparagowej zielonej 1 duża cebula kilka

Kolorowy Przepisownik
Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową 57

zupach czy jako składnik sałatek. Można po nie sięgać przez okrągły rok, gdyż pieczarki dostępne są na świeżo cały czas, a fasolkę jeśli nie w świeżej formie bez problemu kupić można mrożoną. Tym razem pieczarki i fasolkę szparagową podałam w formie sałatki z jajkami i serem feta. Sałatkę doprawiłam sosem śmietanowym z odrobiną majonezu. Jeśli tylko mogę staram się(...)polać składniki w misce i wymieszać. Sałatkę po wierzchu oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Sałatka pieczarkowa z fasolką Warto wiedzieć robiąc sałatkę pieczarkową. Jajka gotowałam na twardo przez 9 minut, w wodzie osolonej szczyptą soli. W sezonie w sałatce świetnie sprawdzi się świeża fasolka szparagowa . Poza sezonem należy sięgnąć po mrożoną fasolkę. Do przygotowania sałatki użyć można dowolnego typu pieczarek

MeCooks
Fasolka szparagowa na ostro z duszoną cebulą 36

Sezon na fasolkę szparagową w zasadzie już minął. Cóż, sezonowych potraw i warzyw jest tyle, że nie wyrobiliśmy się z pokazaniem Wam wszystkich naszych pomysłów. Ale w zasadzie nic straconego. Możecie kupić mrożoną fasolkę szparagową. Naprawdę wcale nie jest gorsza od świeżej, a poza sezonem i tak nie ma wyjścia. Jest tak samo dobra, a po części nawet lepsza(...)Masło też lubię. Jak wszystko pływa w maśle lubię. Zatem raz-dwa pomyślałem i powstał ten przepis. I możecie mi wierzyć, że jest dobry. Naprawdę bardzo dobry. PRZEPIS NA FASOLKĘ SZPARAGOWĄ NA OSTRO Z DUSZONĄ CEBULĄ Fasolka szparagowa na ostro z duszoną cebulą – składniki: 500-700 g fasolki szparagowej 1 cebula (150-200 g) 4 ząbki czosnku 1 pikantna papryka

Marder&Marder Manufacture
Pstrąg na parze z warzywami 72

domowników. Uwielbiam ten przepis na pstrąga na parze za prostotę wykonania  i możliwość dodania do niego ulubionych warzyw i ziół. Pstrąg z parowaru doskonale smakuje w towarzystwie szparagów, fasolki szparagowej czy też ziemniaków, ale równie dobrze możesz go podać z brokułem. Szybki i smaczny obiad - pstrąg i warzywa z parowaru. Pstrąg na parze z warzywami proporcje dla dwóch osób(...)filet pstrąga łososiowego z oznaczeniem Blue Growth  około 500 g zielonych szparagów, a poza sezonem fasolka szparagowa lub ziemniaki 1 ząbek czosnku  plasterki i sok z cytryny bio  listki świeżego estragonu  sól i pieprz  1 łyżka masła  Pstrąg na parze z warzywami przepis 1. Pstrąga umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przekrój rybę na dwie

Cztery Fajery
Fasolka szparagowa na ciepło 170

Klasycznie większość z nas je fasolkę szparagową ugotowaną i polaną bułką tartą podsmażaną na masełku.. A ja dziś polecam nową wersję fasolki szparagowej :) Fasolka szparagowa na ciepło Składniki: 2 szklanki pokrojonej fasolki szparagowej 2 laski kiełbasy śląskiej łyżka mąki pół łyżki masła łyżka przecieru pomidorowego majeranek sól  pieprz Przygotowanie: Umytą fasolkę szparagową kroimy na małe kawałeczki i gotujemy

Lawendowe Niebo
Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową 100

wymiennymi płytkami do grillowania. Wczorajsze kanapki zjadłam ze smakiem na obiad, przygotowałam je po powrocie z relaksującego dnia na mieście. Królowała cukinia smażona na maśle z czosnkiem i fasolka szparagowa w żółtym kolorze. Bardzo smaczny, letni obiad lub przekąska, którą można przygotować w krótkim czasie. Takie kanapki na ciepło można podać lub posmarować pastą z bobu z czosnkiem i czarnuszką(...)Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Składniki: 2 kromki ciemnego pieczywa z ziarnami 1/2 cukinii 1 garść żółtej fasolki szparagowej 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 5 łyżek oliwy z oliwek sól do smaku Przygotowanie: Fasolkę szparagową dzielimy na trzy części, odcinamy ogonki i gotujemy, aż będzie miękka w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Cukinię kroimy w półplasterki. Czosnek

Moja smaczna kuchnia
Tarta z pomidorami bakłażanem i serem mozzarella 47

zmotywować do wybierania lokalnych, sezonowych warzyw. Lipiec i sierpień to miesiące kiedy pomidory są najlepsze i mają swój niepowtarzalny smak. Do tego zbieramy takie plony jak cukinie, bakłażany, fasolka szparagowa, ogórki, papryka czy sałaty. Miesiące letnie to zatem czas kiedy warto maksymalnie wykorzystywać w kuchni smaki, jakie dała nam natura, wybierając te z lokalny upraw, pochodzące z polskich gospodarstw rolnych(...)botwinka, natka pietruszki, szczaw CZERWIEC – szpinak, sałaty, botwina, młoda kapusta i wczesne kalafiory i brokuły, rzodkiewka, szczypiorek, cebula dymka, szparagi, młode ziemniaki, rabarbar, groszek, bób, pomidory, marchew, pietruszka, fasolka szparagowa, LIPIEC – szpinak, sałaty, botwina, młoda kapusta i wczesne kalafiory i brokuły, rzodkiewka, szczypiorek, cebula dymka, młode ziemniaki, rabarbar, groszek, bób, marchew, pietruszka, fasolka szparagowa, pomidory, ogórki, cukinia SIERPIEŃ

nietylkopasta.pl