wreszcie się zabrałam na jego zrobienie. To zdecydowanie moje smaki, reszty domowników raczej niekoniecznie, ale też go jedli. Na mojej liście takich warzywnych pasztetów znajduje się jeszcze pasztet z fasoli i brokułów, na te też przyjdzie czas :) Składniki: 1,5 szkl zielonej soczewicy 2- 3 marchewki 300 g pieczarek 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku pół selera
charlotte gotujezupa zrobiona ze świeżych pomidorów, chleba, oliwy, czosnku i bazylii, często serwowana na zimno. Pyszna, idealna na posiłek w upalny dzień. Ribollita z kolei to gęsta zupa z fasoli, kapusty (klasyczna z miejscową odmianą cavolo nero ) i czerstwego chleba. Jest sycąca, spokojnie możecie zrezygnować z secondo piatti :) Makarony W Toskanii, podobnie jak w pozostałych regionach Włoch, makarony podawane
Chilli Czosnek i Oliwajest wnieść do kuchni te aromaty i ten smak. Matka i córka polecają. SKŁADNIKI NA FARSZ ORIENTALNY: - kukurydza - pół puszki - ananas - pół puszki - pędy bambusa - pół puszki - kiełki fasoli mung - 1/3 słoika - papryka czerwona - jedna mała - papryka żółta - jedna mała - cebula - 5-6 - tuńczyk - w oleju, puszka - ser żółty - 500g - przyprawy: oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy - opakowanie, vegeta
Wypisz Wymalujpołączenia Azjatki z Włochem? Coś PYSZNEGO. SKŁADNIKI: - cebulki, małe, czerwone. - oliwki zielone, - oliwki czarne, - indyk/wędlina z indyka, - papryka marynowana, - papryka czerwona, - grzybki shitake ( kup tutaj - SKWORCU ), - kiełki fasoli Mung, - makaron ryżowy (nitki/wstążki), - sos sojowy (bezglutenowcy pomijają), - czosnek (NIE chiński), - przyprawy: czarny pieprz, papryka słodka, papryka ostra. - odrobina serka (może być topiony, kanapkowy itd) /ilość składników zależy
Wypisz Wymalujobiad gotowy miałam i nim się zajadałam. Składniki: 150 g makaronu gniazdko 1 Czaniecki, 60 g polędwicy z łososia norweskiego, 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki, 1 garść groszku cukrowego, 2 -3 łyżki oleju rzepakowego, kilka listków rukoli, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
Moniki SmakołykiNiedawno znalazłam przepis na ciasteczka w kształcie kwiatków. Były one nadziewane czerwoną fasolą, szpinakiem, a nawet figami. Ja uprościłam ten przepis i wykorzystałam wieloowocową marmoladę. Skorzystałam również z mojego sprawdzonego przepisu na kruche ciasteczka z m&m`sami. I tak powstały moje kruche ciasteczka - kwiatki. Składniki: 250 g mąki 100 g cukru pudru 2 żółtka 200 g masła
Salonik smakówpół godziny. Wyjąć i rozwałkować równomiernie (najlepiej na papierze do pieczenie). Przełożyć do formy tarty wysmarowanej masłem, dokładnie wylepić i ponakłuwać widelcem. Przykryć papierem i wsypana na niego obciążenie - fasolę lub ryż. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec najpierw przez 10 minut a następnie usunąć papier i piec kolejne 20-25 minut. Wyjąć i wystudzić. Wszystkie składniki
Złote przepisyMeksyku ;) teraz pomyślałam, że idealnie (zamiast chleba) sprawdziłyby się chipsy Nachosy, ale wykorzystam to następnym razem ;) Składniki : 300g mięsa wołowego 400ml bulionu ½ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka pomidorów 3 ziemniaki 1 papryka czerwone + 1 papryka żółta 1/3 paczki « mieszanki do zup » z marchewką, groszkiem przyprawy : sól
Kitchens Alphabetdalej smażymy, najlepiej pod przykryciem. Po 15 - 20 minutach dodajemy seler. Doprawiamy solą, pieprzem, suszonym majerankiem, który możemy śmiało dodawać do wszystkich potraw o właściwościach "wzdymających" jak kapusta, fasola, etc. Nadal gotujemy. Gdy warzywa zaczną się rozpadać, dodajemy bulion. Po zagotowaniu, odstawiamy do wystudzenia. W razie potrzeby dodatkowo doprawiamy. Ostygniętą zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, które możecie przygotować sami
Taste Of My Daymarketów natrafiłam na okazyjnie tanią mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Chińską mieszankę. Jej skład prezentował się z jednej strony intrygująco, z drugiej zaś... sami zresztą zobaczcie: - pędy bambusa - kiełki fasoli - grzybki mun - papryka - marchew - por - cebula Lubię wyzwania, ale nie lubię warzyw, jednakże po krótkim zastanowieniu postanowiłam zobaczyć, ile ta cała chińska kuchnia jest warta. Do warzywek oczywiście mięsożernie dodamy
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki: 3 litry rosół drobiowy, 1/2 kg fasola szparagowa, 2 sztuki kalarepka młoda, 1 pęczek natka pietruszki, 8 sztuk ziemniaki młode, 1 łyżeczka papryka ostra, - do smaku maggi rosół z niedzieli zagotować, jak jest mniej niż 3 litry to dolać wody do rosołu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 10 minut dodać pokrojoną kalarepkę w słupki i fasolkę
W Mojej Kuchni Lubięsmażenia, 1 sztuka cebula biała, 6 sztuk czosnek ząbki, 1 mała papryczka chilli, 1/2 łyżeczki sól ziołowa, 4 sztuki kiełbasa śląska, 1 łyżka masło do smażenia, 25 dag fasola szparagowa fasolkę ugotować w osolonej wodzie i odlać na sito ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać, pokroić na grubsze plastry na maśle klarowanym zeszklić cebulę pokrojoną z czosnkiem i papryczką chilli dodać
W Mojej Kuchni Lubięzmiksować pałką blendera na gęsty sos nam smakuje z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem........SMACZNEGO!!! kurczak z kiełkami Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli, produkt naturalny - składniki: kiełki fasoli, pieczarki, liście laurowe, seler, cebula, czosnek, por, seler, łodygowy, marchewka, tymianek, rozmaryn - opakowanie: 50 gram
W Mojej Kuchni Lubięjakiegoś nadzienia jako farsz kurkuma Royal Brand: naturalne składniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach przyprawy: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych, do rosołu daje piękny złoty kolor - opakowanie: 30 gram
W Mojej Kuchni Lubię