Zupy uwielbiamy więc skoro takiej zupy jeszcze nie jadłam to czas było spróbować tym bardziej że bazylię uwielbiam. Zupa jest bardzo aromatyczna i bardzo smakowita. Jest
Moje Małe CzarowanieZupa jest „letnia” w tym sensie, że najlepiej wychodzi z użyciem fasolki dostępnej głównie o tej porze roku. Nieco gorzej jest natomiast w przypadku jej postaci
Kulinarna PokusaSkładniki: tortilla (4 szt.) czerwona fasolka z puszki (1 puszka) pomidor (2 szt.) rzodkiewka (4 szt.) papryka czerwona (1/2 szt.) papryka żółta (1/2 szt.) czarne oliwki
Weganka gotujeKurczak curry to jedno z wielu dań indyjskich które bardzo lubię. Pyszny, aromatyczny cudownie rozgrzewający. Dodatek mango i mleka kokosowego świetnie ożywia danie, przez co nie
Kulinarne Fantazje MarioliProsty przepis z niewielką liczbą składników. Nie chciałam, aby smak kurek został przyćmiony czyms innym. Czytaj więcej »
Kasia SarnaBardzo lubię jeść zupę na śniadanie - czuję się rozgrzana i nasycona. Przy okazji oszczędzam czas, bo zupy gotuję wieczorem z zapasem na 2-3 dni (choć
Kasia SarnaKiedyś tarty gościły na moim stole bardzo często, ale później wymyśliłam sobie, że ograniczę ilość mąki w diecie i przestałam je robić. Obecnie używam mąki prawie
Kasia SarnaLeczo można przyrządzać z różnymi dodatkami, ja postanowiłam dodać fasolkę szparagową, wyszło bardzo smaczne i sycące. Często przyrządzam to danie na szybki obiad szczególnie że warzywa
Bajeczna Kuchnia500 g mięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl
Gotowanie jest łatwefilety z piersi kurczaka fasolka szparagowa słonina bułka tarta sól pieprz oregano szczypta curry oliwa Filet oczyszczamy i myjemy, nacinamy w kratkę po gładkiej stronie, posypujemy
Gotowanie jest łatwePrzepisów na guacamole znajdziemy bez liku, jednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado - powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam tą sałatkę, zrobiłam ją sobie dzisiaj do pracy. Kiedyś gościła zawsze na naszym stole, jak tylko była jakaś impreza. Jajka ugotować na twardo, obrać i
Kuchnia Pokoleńhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jest to szybka i prosta propozycja na smaczny obiad. Robię go często, szczególnie w sezonie na paprykę. Podaję go
Di gotujeBardzo proste i szybkie do przygotowania danie obiadowe - indyk z kaszą jęczmienną. Tym razem zamiast kurczaka wykorzystaliśmy do przygotowania indyka, jego mięso jest delikatniejsze aniżeli mięso
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!