Pyszne cukinie nadziewane kaszą, kurczakiem i warzywami. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam na niecodzienny obiad :) SKŁADNIKI : 3-4 młode cukinie 1
Kulinarne Fantazje MarioliJak podaje Jamie panissa to mniej elegancka kuzynka risotta. A że my risotto zawsze i wszędzie czem prędzej wykorzystaliśmy przepis. Pochodzi on z książki Jamiego Olivera
Moje Małe CzarowanieUwielbiam risotto! Jego aksamitną kremowość! Daje mnóstwo możliwości połączeń smaków – ryż doskonale absorbuje płyny, jest głównym składnikiem a nie dodatkiem. W klasycznej wersji risotto zawiera
Eat me! Fit me!Jeśli nie macie pomysłu na zupę a zmęczeni jesteście w kółko rosołem, pomidorową czy ogórkową to polecam wykorzystać mrożonki i np puszki warzyw strączkowych i przygotować
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrint Ragoûat z fasolką szparagową, pieczarkami i pomidorami Course: Danie główne, Danie jednogarnkowe, Przekąska Porcje 5 porcji Czas przygotowania 40 minutes Składniki 400 gramów fasolki 10
Heca w kuchniZupy są pyszne o każdej porze roku, latem gotujemy chłodniki i lżejsze zupy, teraz jesienią trochę treściwsze i bardziej odżywcze. Dziś proponuję zupę meksykańską która nie
Moje Małe CzarowanieSzybki przepis na pysznego, aromatycznego pstrąga smażonego, to moja dzisiejsza propozycja na pyszny obiad. Do tego ulubione dodatki i obiad w kilka minut gotowy. Składniki
magiczna kuchnia KasiPomysł na rewelacyjny obiad dla całej rodzinki? Wytrawna tarta meksykańska! Pyszna i prosta w przygotowaniu. Sprawdzi się także jako danie imprezowe, goście będą zachwyceni. Jest to
Natka PietruszkiDzisiaj troszkę bardziej obfite śniadanie na styl brytyjski, czyli tosty z jajecznicą fasolką i boczkiem. Składniki: pieczywo tostowe 6 sztuk puszka fasolki w sosie pomidorowym 6
tyfranboxHummus idealny, czyli kremowa pasta z ciecierzycy, która świetnie nadaje się jako zdrowy dodatek do różnych warzywnych przekąsek, jak i do pieczywa lub jajek. Kremowa konsystencja
Kuchcik gotujeSayur lodeh to indonezyjska zupka z warzywami w mleczku kokosowym, idealna na przeczekanie zimy, z mnóstwem rozgrzewających przypraw. Warzywa możemy dobrać według własnych upodobań lub stanu
Roślinożerni urlopowiczePoza kolejnością wkracza Grecja. Okropnie prosta w zrobieniu i smaczna Fasolakia, jaką jedliśmy na Korfu! Składniki (2-3 porcje): - 250-350 g fasolki, na przykład szparagowej
Roślinożerni urlopowiczeCiemny, brązowy bigos wegetariański - idealny na wigilijną kolację. Jego tajemnicą jest długie i powolne gotowanie, a następnie mrożenie lub schładzanie i ponowne podgrzewanie na małym ogniu
cool and minty