Meksykańskie danie w nieco polskim wydaniu. Makaron czekoladowy bardzo fajnie podkreśla smak chili con carne. Takie danie danie możemy zaserwować ukochanemu na Walentynki. Składniki 1 opakowanie
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyW oryginale – zupa na bazie zupy. Z potrzeby i różnic geograficznych – bo niestety mieszkam w Polsce, a nie w Toskanii – zupa gotowana od nowa. Pełna smaku
Karo in the KitchenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „Król imprezy” to pyszna i sycąca sałatka, która sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, szczególnie
Marta GotujePizzę można jeść dosłownie ze wszystkim. Postanowiłam przełamać tradycyjny smak konfiturą z żurawiny i dynią. Całość komponuje się na prawdę wyśmienicie. Składniki ciasto ok. 400 g
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyChilli con carne znaczy "chilli z mięsem", i jest to bardzo popularny gulasz z Meksyku. Popularność dania nie dziwi, bo jest łatwe do wykonania
Przepisy AleksandryCzasem chcemy przygotować coś dobrego, sycącego i smacznego – a przede wszystkim na szybko. Tak zrodził się pomysł na tą zupę – treściwą i pyszną, a zarazem do
Jak gotować i nie zwariowaćSkładniki: ziemniaki (2 szt. średniej wielkości) cukinia (1/3 szt.) pieczarki (5 szt.) pomidor (2 szt.) por (1/5 szt.) fasolka szparagowa konserwowa (1 garść) sól pieprz papryka
Weganka gotujeKawowe ciasto fasolowe; z gruszka i chałwą Wspominałam jak bardzo lubię chałwę? xd Mimo, że wolne od szkoły, to jednak trochę chcę do niej zrobić, ale
More food, love and dreamsMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przepisem na to danie podzieliła się ze mną koleżanka, którą odwiedziłam w Północnej Karolinie. Przepis zrobił na mnie duże wrażenie, …
My Blueberry CornerDania kuchni indyjskiej są pyszne, aromatyczne i zdrowe, "dania z energią" jak ktoś powiedział. Teraz tej energii nam ciągle brakuje więc jedzmy na zdrowie
Moje Małe Czarowanieciasto 1 szkl mąki jaglanej 0,5 szkl mąki pszennej 1 jajko 125 g masła sól nadzienie 500 g fasolki szparagowej lub chińskiej 250 g sera
Gotowanie jest łatweOstatnio coraz bardziej uwielbiam kuchnię indyjską, urzekły mnie te smaki i aromaty. Zapach kurkumy, kuminu czy kozieradki to jest to. Zapraszam wypróbujcie i ten smakowity przepis
Moje Małe CzarowaniePodroby goszczą na Waszym stole czy omijacie je szerokim łukiem? Ja lubię wszelakie podroby i na naszym stole goszczą często. Czy to w postaci gulaszów, galaretki
Moje Małe CzarowanieMuszę przyznać, że ostatnio zajadam się tą sałatką, a słodko-ostro-kwaśny dressing do niej wprost uwielbiam! Jeżeli lubicie lekkie i pożywne dania, to ta sałatka
Przepisy Aleksandry