Arbuzowa lemoniada 224Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna lemoniada 241Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lemoniada z rozmarynem 292Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jednogarnkowe danie bez mięsa, którym się najesz! 166„Eee, a te dania bez mięsa to takie lekkie, nie da się tym najeść”, „chciałabym jeść mniej mięsa, ale po daniach wege jestem
Wiszniówka
Sałatka z pieczonym kurczakiem, kaszą bulgur i miksem sałat 197Składniki: 2 piersi z kurczaka 200 g kaszy bulgur 1/2 opakowania miksu sałat 1 czerwona cebula 4 łyżki czerwonej fasolki z puszki 4 łyżki ciecierzycy z
Qchnia po prostu
groch z kapustą... 187Składniki: groch łuskany połówki 50 dag, woda do gotowania grochu 2,5 litra, kapusta kiszona 60 dag, ziele angielskie 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, cukier
W Mojej Kuchni Lubię
ZUPA MARCHWIOWA 316Zupa-krem z marchewki wzbogacona o wkładkę z roślin strączkowych: Czytaj więcej »
Kasia Sarna
Łosoś na parze z zieloną fasolką 204Już nie raz pisałem o tym, że łosoś pomimo iż jest bardzo tłustą rybą , to ma wiele składników niezbędnych dla naszego organizmu, przede wszystkim są to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone awokado z fasolką, jajkiem i boczkiem 257Śniadanie na ciepło, wbrew pozorom wcale nie musi być czasochłonne. Składające się z takich składników, jest absolutnie wskazane na dobry początek dnia. Awokado to bogate źródło
Kierunekuchnia
Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową 171Ciąg dalszy korzystania z dobrodziejstw czarnocińskiej mamy, tym razem cukinia. Pomyślałam, że można skubaną (cukinię) zawekować w słoiki i zostawić na pozasezonowe mniej smaczne czasy. I
Kardamonovy
Ormiańska pasta do chleba 215Przepyszna pasta do chleba idealna o każdej porze roku. Smakuje do chleba znakomicie ale jest też super dipem do warzyw, polecam gorąco. Zabieramy się za miksowanie
Moje Małe Czarowanie
Risotto z kalafiora z warzywami 221Oglądając telewizję, natknąłem się na zagraniczny program kulinarny pewnej pani (której nazwiska nie pamiętam). Proponowane przez nią potrawy były nieco „egzotyczne
Vegan Taste
Fasolka szparagowa po tajsku 177Uwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połączenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości. Składniki
R'n'G Kitchen
Pilaw z czarną fasolką i kukurydzą 178Pilaw to danie kuchni Bliskiego Wschodu z ryżu z dodatkiem mięsa i warzyw. Popularne jest także na Bałkanach i Azji Środkowej. Ja dziś proponuję pilaw z
Moje Małe Czarowanie
Czekoladowy krem z czerwonej fasoli 208Dzisiaj odrobina szczerości – lubię objadać się słodyczami. Z pewnością nie jestem jedyny! 😉 Jednak jak wszyscy dobrze wiedzą, słodycze do najzdrowszych nie
Vegan Taste