fasola - 7342 przepisów (strona:151/490)

BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI 213

BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI jest dowodem na to, że ciasto czekoladowe może... Artykuł BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Chili con carne z chorizo 207

zmian:) 200 g kiełbasy chorizo 1 duża cebula 1/2 papryczki chilli 2-3 ząbki czosnku około 1 kg mięsa mielonego 2 puszki krojonych pomidorów (po 560g) 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka czerwonej papryki słodkiej szczypta papryki ostrej kolendra oregano sól, pieprz do smaku 2 kostki gorzkiej czekolady Kiełbasę chorizo kroimy(...)moździerzu ziaren kolendry oraz 1/2 łyżeczki oregano, sól i pieprz do smaku. Dusimy około 15-20 minut. Gdy sos pomidorowy mocno się już zredukuje dodajemy przepłukaną na sicie czerwoną fasolę oraz osączoną kukurydzę. Na koniec dorzucamy kostki czekolady, niech roztopią się w gorącej potrawie. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, bagietką lub nachosami

Smaki Na Talerzu
Sałatka z marchewki i fasoli mung 105

patelni kawałka mięsa to mnogość warzyw działa na mnie stymulująco. Sałatka pochodzi z mojej ulubionej książki rozprawiającej się z kuchnią wegetariańską na najwyższym poziomie "Plenty More" Yotam Ottolenghi. Fasola mung to bogactwo białka stąd z powodzeniem zastępuje białko zwierzęce w diecie wegetariańskiej.    Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 35 min 140 g zielonej, suszonej fasoli mung

Słodki Kompromis
Chilli con carne 176

podaję z kromką chleba. Składniki: 1 kg mielonego mięsa (najlepiej wołowe) 2 puszki pomidorów 1 duża cebula puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 papryka żółta puszka czerwonej fasoli 3 ząbki czosnku szklanka bulionu sól, pieprz słodka papryka chilli olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek pozbawiamy łupin i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę i czosnek(...)przestanie być surowe wlewamy bulion. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Dodajemy kukurydze, fasolę. Dusimy jeszcze przez kwadrans. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 1,5 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
FSM i KONKURS 133

można również zamieszczać przepisy w komentarzach albo pod wpisem na blogu Kryzysowa Książka Kucharska bądź na jej facebookowym fanpage. Koniecznie z odnośnikami do zdjęć ;) Składniki  - chleb  - czerwona fasola w puszce  - bułka tarta  - makaron nitki  - koncentrat pomidorowy   Wykonanie: Chleb miksujemy z czerwoną fasolą, formujemy kulki, panierujemy w bułce tartej i smażymy. Makaron przygotowujemy według przepisu

Kryzysowa Książka Kucharska
Arepa pizza czyli latino fusion 148

dopiero tam pizza stała się tak bardzo popularna. Arepa jada się jak kanapki, a pizza, to technicznie rzecz biorąc, również wielka kanapka :) Składniki: - mąka kukurydziana - olej - woda - cebula - czerwona fasola w puszczce - kukurydza konserwowa - papryka czerwona - koncentrat pomidorowy Do mąki kukurydzianej dodajemy trochę oleju oraz wody i ugniatamy ciasto. Nie będzie się to trzymało kupy tak jak ciasto na prawdziwą(...)należy najpierw nalać trochę oleju, a następnie położyć na tym ciasto. Przy przekładaniu będzie trochę gimnastyki, dlatego polecam metodę "na talerz".  Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy fasolę bez zalewy, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz trochę wody i dusimy chwilę. Zagęszczamy koncentratem pomidorowym. Całość nakładamy na usmażony placek

Kryzysowa Książka Kucharska
Kuchnia meksykańska- chilli con carne 168

podgrzewając potrawę musicie bardzo uważać, aby Wam się nie przypaliła. Chilli con carne – składniki 500 g mięsa mielonego (wołowego/wieprzowego) 2 marchewki 2 czerwone papryki puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 cebula 2 ząbki czosnku puszka krojonych pomidorów w puszce 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej szczypta oregano łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz szczypta majeranku Chilli con carne – przepis(...)drugiej patelni na odrobinie oleju podsmażamy mięso . Doprawiamy je solą, pieprzem i słodką papryką. Przesmażone mięso również przekładamy do garnka z dodanymi wcześniej warzywami. Dodajemy odsączone z zalewy fasolę i kukurydzę. Doprawiamy majerankiem, oregano i dusimy wszystko razem przez ok. 15 minut. Smacznego! Post Kuchnia meksykańska- chilli con carne pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariański gulasz warzywny 252

Szybki gulasz z warzywami w sam raz na lekki obiad. Jeśli z podanych składników zrobimy dwie porcje gulaszu, to każda będzie miała tylko 350 kcal. Składniki: puszka fasoli czerwonej 250 g pieczarek cebula cukinia puszka krojonych pomidorów papryka czerwona marchew 2 ząbki czosnku oregano, rozmaryn, papryka ostra sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce(...)cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dusimy do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i przyprawy

e-PrzepisyKulinarne
Szybka sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą 174

Przepis na niewymagającą wielu składników sałatkę, którą robi się błyskawicznie. Składniki: puszka czerwonej fasoli słoik selera konserwowego puszka kukurydzy 4 jajka 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę, kukurydzę i seler odsączamy z wody. Selera kroimy na drobniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy

e-PrzepisyKulinarne
Zimowe chilli 195

piżmowej dyni także ;) Zimowe chilli z indykiem, dynią i jabłkową salsą Potrzebujesz: 700g dyni piżmowej lub hokkaido 400g mięsa z piersi indyka 1 puszkę krojonych pomidorów 1 puszkę czerwonej fasoli 1 dużą cebulę 200g pieczarek 2 łyżeczki miodu 50ml octu balsamicznego 1 papryczkę chili 1 łyżkę wędzonej papryki 1 łyżkę nasion kolendry 1 łyżeczkę czarnego pieprzu 1 łyżeczkę soli olej(...)odłóż na bok. 8. Na tę samą patelnię wrzuć cebulę i zeszklij ją. 9. Do zeszklonej cebuli dodaj miód i pieczarki, całość zalej octem balsamicznym i dodaj pomidory oraz fasolę z puszki, łącznie z zalewą. 10. Do warzyw na patelni dodaj uprzednio usmażonego indyka i posiekaną papryczkę chili, przykryj pokrywką i gotuj przez 15min. 11. Zdejmij pokrywkę z patelni

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 143

kiełbasy 1 cebula 1 łyżeczka suszonego lub 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżeczka suszonego lub majeranku 1 puszka (400g) pomidorów 1 szklanka przecieru pomidorowego 2 puszki białej fasoli sól i pieprz olej do smażenia Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Podsmażyć kiełbasę, przełożyć do miski. Na patelnię wrzucić cebulę, oprószyć solą, zeszklić(...)cebuli dodać tymianek i majeranek. Zwiększyć moc/ ogień i podsmażać chwilę. Następnie dodać podsmażoną kiełbasę, pomidory i przecier pomidorowy. Gotować przez ok. 10 minut. Dorzucić fasolę, dobrze wymieszać i gotować jeszcze 5-7 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem Smacznego

Pełny talerz
Sałatka śledziowa i ziemniaki w mundurkach 144

płatów śledziowych (marynowanych) 1 cebula 2 łyżki pomidorów z puszki sól pieprz majeranek oregano puszka białej fasoli 2 łyżki śmietany 2 łyzki majonezu 2 ogórki kiszone. tłuszcz do smażenia natka pietruszki Cebulę siekamy drobno i przysmażamy na oleju, dodajemy rozdrobnione pomidory (ewent koncentrat pomidorowy) mieszamy aż płyn odparuje doprawiamy solą pieprzem, majerankiem i oregano, studzimy i kładziemy na dno salaterki(...)Śledzie kroimy w kostkę, układamy na cebulce, następnie ogórki pokrojone w kostkę. Fasolę odcedzamy z wody, dodajemy majonez, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wykładamy na wierzch sałatki. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy np. z ziemniakami w mundurkach podanymi z kawałeczkiem masła

Gotowanie jest łatwe
Meksykańskie klopsiki z kaszy jaglanej 361

małych sztuk Potrzebujemy: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 3 łyżki mąki pszennej 1 ząbek czosnku 1 duża cebula 1 papryczka chilli lub inna ostra pół papryki czerwonej 3/4 puszki fasoli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 3 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego 1,5 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki kuminu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę jaglaną przepłukujemy wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki; zalewamy(...)solimy i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę, paprykę czerwoną, chilli i czosnek.  Do ostudzonej kaszy jaglanej dodajemy pokrojone warzywa, kukurydzę, fasolę, przyprawy oraz mąkę.  Wszystko dokładnie mieszamy, a  następnie formujemy małe kuleczki, które smażymy na głębokim oleju. Gotowe meksykańskie klopsiki odsączamy na ręczniku papierowym.  Klopsiki jemy w pszennej

Bananowe Pole
Kociołek ranczerski z kurczakiem i fasolą. 227

kiełbasy, to... do kociołka! Składniki: 400 - 500 g filetów z udek kurczaka 1 cebula 4 plastry wędzonego boczku 10 małych pieczarek 1 słodka papryka (w dowolnym kolorze) 1 puszka fasoli (dowolnej, np. pinto) 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka melasy (lub sosu barbecue) 1 łyżeczka oregano 2 (1+1) łyżeczki płatków chili oliwa sok z 1/2 limonki sól Wyķonanie: Udka(...)puszki, oregano, melasę i chili. Przykryć pokrywką i gotować na minimalnym ogniu 30 -40 minut. Spróbować, dosolić do smaku i ewentualnie dodać więcej chili. Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę. Gotować jeszcze 10 minut. Najlepiej smakuje po wystudzeniu i ponownym odgrzaniu. Na talerzu można dodać starty cheddar

zadanie-gotowanie
Tortille kowbojskie. 216

znakomicie.  Składniki: 1 batat 1 - 2 łyżeczki posiekanej papryczki jalapeno (lub chili) 1 łyżka sosu barbecue 1 łyżka ostrego sosu pomidorowego (lub keczupu) 1 puszka czerwonej lub czarnej fasoli sok z 1/2 limonki sól kilka plasterków mozzarelli 4 tortille Wykonanie: Batata wysmarować oliwą i obficie posolić. Nakłuć skórkę widelcem, zawinąć dokładnie w folię aluminiową, umieścić w naczyniu żaroodpornym(...)miseczki i połączyć z posiekaną papryczką, sosami i sokiem z limonki. Posolić do smaku. Wyłożyć puree na połowę tortilli. Ułożyć na nim warstwę odsączonej z zalewy i przepłukanej fasoli, a następnie plastry mozzarelli. Przykryć drugą połową tortilli. Smażyć na suchej patelni wg instrukcji z opakowania tortilli (około 20 sekund z obu stron). Podawać z jogurtem wymieszanym z sokiem limonkowym

zadanie-gotowanie