fasola - 7342 przepisów (strona:143/490)

Zupa fasolowa 181

Pożywna i rozgrzewająca zupka fasolowa z dodatkiem wędzonego boczku i majeranku. składniki: 2,5 l bulionu 400 g białej drobnej fasoli 300 g chudego wędzonego boczku 6-7 ziemniaków 2 marchewki 2 cebule sól morska Kamis 3 ziarenka ziela angielskiego Kamis 3 listki laurowe Kamis 2 łyżki majeranku Kamis Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Bulion zagotować. Boczek pokroić(...)drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewki obrać i pokroić w drobną kostkę. Gdy bulion się zagotuje dodać fasolę, boczek, cebulę i przyprawy (ze solą uważać bo boczek jest słonawy). Wszystko gotować aż groch bedzie prawie miękki wtedy dodać ziemniaki i marchewkę. Gotować aż warzywa będą miękkie

Monia miesza i gotuje
Sałatka z tortellini i kukurydzą 36

informacj\u0105 na opakowaniu. Przestudzi\u0107.\r","Rukol\u0119 podrze\u0107 na mniejsze kawa\u0142eczki.\r","Kukurydz\u0119 odcedzi\u0107.\r","Wymiesza\u0107 wszystkie sk\u0142adniki. Przyprawi\u0107."],"keywords":"fasola,kukurydza,rukola,sa\u0142atka,tortellini"} Drukuj Sałatka z tortellini i kukurydzą Składniki: pół opakowania gotowego tortellini o dowolnym nadzieniu, puszka kukurydzy lub kukurydzy z fasolą, 4 garści rukoli, trochę bazylii

Bardzo Gruby Smok
Pasta z suszonych pomidorów i fasoli 37

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów to świetne smarowidło na kanapki. Tak przygotowana pasta najlepiej smakuje, kiedy chwilkę poleży w lodówce, wówczas smaki się przygryzają i wtedy jest najpyszniejsza. Artykuł Pasta z suszonych pomidorów i fasoli pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Zupa wiejska na żeberkach 28

siekamy *** *** Po upływie godziny warzywa dodajemy do wywaru mięsnego, wsypujemy kaszę i gotujemy całość przez około 15 minut – do miękkości warzyw *** *** Wlewamy passatę pomidorową, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę z puszki i przeciśnięty czosnek, mieszamy i gotujemy przez ok 5 minut *** *** Następnie zupę zaciągamy, w kubku mieszamy mąkę z niewielką ilością wody (ok 1/3 szklanki), wlewamy do garnka, mieszamy

Blog z Apetytem
Zupa na bogato z warzywami, makaronem i boczkiem 30

ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe opcjonalnie gałązka lubczyku 400-500 g wędzonego boczku Na zupę: 2 średnie marchewki 2 duże ziemniaki 200 g pieczarek 1 puszka białej fasoli 1 puszka fasolki szparagowej 300 g makaronu np. fale 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku  WYKONANIE Skrzydełka z kurczaka umyć i przełożyć do dużego(...)pokroić w plasterki. Wszystko przełożyć do wywaru mięsno-warzywnego i gotować. Zanim warzywa zmiękną, dodać również makaron. Na koniec wlać wywar z gotowania boczku, dodać odcedzoną na sitku białą fasolę i fasolkę szparagową, koncentrat pomidorowy, pokrojony boczek i doprawić solą, pieprzem i niewielką ilością majeranku. Podgrzewać jeszcze chwilę i podawać w głębokich talerzach

Passions hobbies life
Naleśniki po meksykańsku 29

Naleśniki po meksykańsku to naleśniki z mięsnym farszem z czerwoną fasolą i kukurydzą. Zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą. To ciekawy sposób na wykorzystanie naleśników. Naleśniki po meksykańsku to super danie na ciepło, które podasz na obiad, imprezę , Sylwester. Smakują na ciepło i zimno. Naleśniki po meksykańsku podawaj z sałatami, np. sałatką z rukoli lub kolorową sałatką wiosenną . Zapraszam(...)oliwy 600 g mięsa mielonego tarty cheddar – 80 g 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy – 340 g (po odsączeniu 285 g) 1 puszka czerwonej fasoli – 400 g (po odsączeniu) 200 g 200 g passaty 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 200 g pomidorów krojonych z puszki po czubatej łyżeczce oregano, lubczyku, słodkiej papryki do smaku

Zasmakuj Kuchni
Zupa pomidorowo-fasolowa 18

zmieniłam go nieznacznie.  Składniki: 1 l wody 3 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 czerwona papryka biała część pora 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka białej fasoli 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1/4 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy oliwa extra virgin (opcjonalnie) (przepis na 4-5 porcji(...)ogniu na oleju jakieś 2 minuty. Pod koniec dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie, znowu wszystko chwilę smażymy. Dolewamy wodę i pomidory, gotujemy 5 minut, dorzucamy fasolę z zalewą, pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką, gotujemy do miękkości papryki (trwa to dosłownie 2-3 minuty). Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, szczyptą wędzonej papryki

Kardamonovy
Chili sin carne z dynią 18

łyżeczki kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki cynamonu duża szczypta chili 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych 1,5 szklanki bulionu lub wody pół szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki mocnej zaparzonej kawy 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka(...)pokrojoną w małą kostkę cebulę, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Dodajemy do tego kumin, papryki, kolendrę, cynamon, chili, mieszamy i smażymy około minutę. Następnie wrzucamy odsączoną fasolę, pomidory, bulion, orzechy, kawę, koncentrat, sos sojowy, miód, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy czekoladę i sok z limonki, doprawiamy solą i gotujemy jeszcze minutę

Kardamonovy
Gulasz meksykański z udek kurczaka 48

płaskiej łyżeczce: soli, słodkiej papryki mielonej, ostrej papryki mielonej, mielonego kuminu, czosnku granulowanego Dodatkowo: 1 cebula 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 papryczka chilli 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szklanka wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przyprawy: sól, pieprz, cukier olej do smażenia       *** Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki(...)Mieszamy i smażymy przez chwilę *** *** Następnie całość zalewamy wodą, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 10 minut. Po tym czasie do potrawy dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę z puszki *** *** Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez kolejne 10 minut. Następnie do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy *** *** Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na koniec potrawę posypujemy

Blog z Apetytem
Gulasz meksykański z kurczakiem – szybkie danie na obiad 211

Gulasz można podać również kleksem jogurtu naturalnego czy śmietany.   Składniki na gulasz meksykański z kurczakiem (4 porcje): 1 kg mięsa z piersi lub udek kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli średniej wielkości papryka czerwona 3 papryczki pepperoni czerwone szklanka passaty pomidorowej pół szklanki wody mała puszka kukurydzy cebula 2 ząbki czosnku słodka i ostra papryka, tymianek, sól, pieprz   Przygotowanie(...)pół, wybieramy nasiona i kroimy w cienkie półplasterki. Papryki dodajemy do mięsa i jeszcze przez 3-4 minuty smażymy. Potrawę zalewamy passatą pomidorową, dodajemy wodę, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz przyprawy. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu przez około 10 minut. Gulasz meksykański z kurczakiem – szybkie danie na obiad   Zobacz przepisy na inne dania inspirowane kuchnią

e-PrzepisyKulinarne
Zupa meksykańska 51

Łatwy Składniki 400 g mięsa mielonego np. (wieprzowe, wołowe, drobiowe) 1,5 l bulionu 2 łyżki oliwy 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 krojonych puszka pomidorów  1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki papryki ostrej szczypta cukru sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie W dużym garnku(...)przykryciem przez 25 minut.  Po upływie czasu dodajemy zblendowane pomidory z puszki, szczyptę cukru, paprykę słodką, paprykę ostrą, oregano, mieszamy. Wlewamy pozostały bulion, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz fasolę i gotujemy jeszcze przez 15 minut na małym ogniu. Pod koniec w razie konieczności doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.  Zupę serwujemy z startym na tarce serem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Zapiekanka meksykańska na tortilli 144

średnicy 20 cm) 400 g mięsa mielonego np drobiowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 czerwona papryka 1 mała żółta papryka 1 mała puszka kukurydzy (160 g) 1 puszka czerwonej fasoli 200 g tartej mozzarelli 50 g sera cheddar mielona papryka słodka, ostra sól, pieprz Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolkę osączamy na sicie. Przepłukujemy zimną wodą. Na patelni(...)różowy kolor na patelnię dodajemy paprykę, 2 łyżki koncentratu oraz 1/3 szklanki zimnej wody. Dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 7-10 minut. Następnie dodajemy kukurydzę i fasolę. Smażymy do czasu, aż wszelki płyn odparuje z patelni. Na dnie okrągłego naczynia żaroodpornego dajemy tortillę. Posypujemy ją niewielką ilością tartego sera, po czym wykładamy 1/3 mięsnego nadzienia. Ponownie rozkładamy

Smaki Na Talerzu
Szybka sałatka z szynką, porem i żółtym serem w 15 minut 65

również ciekawe połączenie smaków. Przepis oraz listę składników znajdziecie poniżej. Składniki 3 ogórki konserwowe 200g sera żółtego w kostce 200g szynki konserwowej w kawałku 1 niewielki por puszka czerwonej fasoli puszka groszku szczypta soli pieprz 2 łyżki majonezu Szybka sałatka z szynką, porem i żółtym serem – jak szybko przygotować Tą sałatkę przygotujemy dosłownie w kilka chwil. Zaczynamy od odcedzenia(...)sitku zarówno kukurydzy, groszki, jak i czerwonej fasoli. Kiedy będą odciekać na sitku, mamy chwilę aby pokroić w kostkę szynkę konserwową oraz żółty ser. Zarówno szynka jak i ser warto, aby były pokrojone w takiej samej wielkości kostkę. Pora kroimy z cieniutkie półplasterki. Ogórka konserwowego w trochę mniejsza kostkę niż szynka i ser. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!