Naleśniki po meksykańsku to naleśniki z mięsnym farszem z czerwoną fasolą i kukurydzą. Zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą. To ciekawy sposób na wykorzystanie naleśników. Naleśniki po meksykańsku to super danie na ciepło, które podasz na obiad, imprezę , Sylwester. Smakują na ciepło i zimno. Naleśniki po meksykańsku podawaj z sałatami, np. sałatką z rukoli lub kolorową sałatką wiosenną . Zapraszam(...)oliwy 600 g mięsa mielonego tarty cheddar – 80 g 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy – 340 g (po odsączeniu 285 g) 1 puszka czerwonej fasoli – 400 g (po odsączeniu) 200 g 200 g passaty 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 200 g pomidorów krojonych z puszki po czubatej łyżeczce oregano, lubczyku, słodkiej papryki do smaku
Zasmakuj Kuchnizmieniłam go nieznacznie. Składniki: 1 l wody 3 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 czerwona papryka biała część pora 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka białej fasoli 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1/4 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy oliwa extra virgin (opcjonalnie) (przepis na 4-5 porcji(...)ogniu na oleju jakieś 2 minuty. Pod koniec dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie, znowu wszystko chwilę smażymy. Dolewamy wodę i pomidory, gotujemy 5 minut, dorzucamy fasolę z zalewą, pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką, gotujemy do miękkości papryki (trwa to dosłownie 2-3 minuty). Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, szczyptą wędzonej papryki
Kardamonovyłyżeczki kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki cynamonu duża szczypta chili 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych 1,5 szklanki bulionu lub wody pół szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki mocnej zaparzonej kawy 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka(...)pokrojoną w małą kostkę cebulę, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Dodajemy do tego kumin, papryki, kolendrę, cynamon, chili, mieszamy i smażymy około minutę. Następnie wrzucamy odsączoną fasolę, pomidory, bulion, orzechy, kawę, koncentrat, sos sojowy, miód, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy czekoladę i sok z limonki, doprawiamy solą i gotujemy jeszcze minutę
Kardamonovypłaskiej łyżeczce: soli, słodkiej papryki mielonej, ostrej papryki mielonej, mielonego kuminu, czosnku granulowanego Dodatkowo: 1 cebula 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 papryczka chilli 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szklanka wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przyprawy: sól, pieprz, cukier olej do smażenia *** Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki(...)Mieszamy i smażymy przez chwilę *** *** Następnie całość zalewamy wodą, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 10 minut. Po tym czasie do potrawy dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę z puszki *** *** Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez kolejne 10 minut. Następnie do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy *** *** Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na koniec potrawę posypujemy
Blog z ApetytemGulasz można podać również kleksem jogurtu naturalnego czy śmietany. Składniki na gulasz meksykański z kurczakiem (4 porcje): 1 kg mięsa z piersi lub udek kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli średniej wielkości papryka czerwona 3 papryczki pepperoni czerwone szklanka passaty pomidorowej pół szklanki wody mała puszka kukurydzy cebula 2 ząbki czosnku słodka i ostra papryka, tymianek, sól, pieprz Przygotowanie(...)pół, wybieramy nasiona i kroimy w cienkie półplasterki. Papryki dodajemy do mięsa i jeszcze przez 3-4 minuty smażymy. Potrawę zalewamy passatą pomidorową, dodajemy wodę, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz przyprawy. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu przez około 10 minut. Gulasz meksykański z kurczakiem – szybkie danie na obiad Zobacz przepisy na inne dania inspirowane kuchnią
e-PrzepisyKulinarneŁatwy Składniki 400 g mięsa mielonego np. (wieprzowe, wołowe, drobiowe) 1,5 l bulionu 2 łyżki oliwy 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 krojonych puszka pomidorów 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki papryki ostrej szczypta cukru sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie W dużym garnku(...)przykryciem przez 25 minut. Po upływie czasu dodajemy zblendowane pomidory z puszki, szczyptę cukru, paprykę słodką, paprykę ostrą, oregano, mieszamy. Wlewamy pozostały bulion, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz fasolę i gotujemy jeszcze przez 15 minut na małym ogniu. Pod koniec w razie konieczności doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupę serwujemy z startym na tarce serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Przepiski.plśrednicy 20 cm) 400 g mięsa mielonego np drobiowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 czerwona papryka 1 mała żółta papryka 1 mała puszka kukurydzy (160 g) 1 puszka czerwonej fasoli 200 g tartej mozzarelli 50 g sera cheddar mielona papryka słodka, ostra sól, pieprz Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolkę osączamy na sicie. Przepłukujemy zimną wodą. Na patelni(...)różowy kolor na patelnię dodajemy paprykę, 2 łyżki koncentratu oraz 1/3 szklanki zimnej wody. Dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 7-10 minut. Następnie dodajemy kukurydzę i fasolę. Smażymy do czasu, aż wszelki płyn odparuje z patelni. Na dnie okrągłego naczynia żaroodpornego dajemy tortillę. Posypujemy ją niewielką ilością tartego sera, po czym wykładamy 1/3 mięsnego nadzienia. Ponownie rozkładamy
Smaki Na Talerzurównież ciekawe połączenie smaków. Przepis oraz listę składników znajdziecie poniżej. Składniki 3 ogórki konserwowe 200g sera żółtego w kostce 200g szynki konserwowej w kawałku 1 niewielki por puszka czerwonej fasoli puszka groszku szczypta soli pieprz 2 łyżki majonezu Szybka sałatka z szynką, porem i żółtym serem – jak szybko przygotować Tą sałatkę przygotujemy dosłownie w kilka chwil. Zaczynamy od odcedzenia(...)sitku zarówno kukurydzy, groszki, jak i czerwonej fasoli. Kiedy będą odciekać na sitku, mamy chwilę aby pokroić w kostkę szynkę konserwową oraz żółty ser. Zarówno szynka jak i ser warto, aby były pokrojone w takiej samej wielkości kostkę. Pora kroimy z cieniutkie półplasterki. Ogórka konserwowego w trochę mniejsza kostkę niż szynka i ser. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, dodajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepis oraz listę składników, niezbędnych do przygotowania tej sałatki. Zapraszam! SAŁATKA FORTUNA – PRZEPIS Składniki 400 g szynki drobiowej 5-6 jajek puszka kukurydzy mały słoik marynowanej marchewki puszka fasoli czerwonej por niepełna szklanka suchego ryżu 200 g sera żółtego 200 g jogurtu 200 g majonezu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Marchewkę odcisnąć z soku. Szynkę pokroić w kostkę(...)Pora pokroić na pół plastry. Kukurydzę oraz fasolę czerwoną odcedzić. Ser zetrzeć na tarce. Ryż ugotować, ostudzić. Jajka ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, doprawić solą oraz pieprzem. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w jednym naczyniu. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka Fortuna pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plmała cukinia), cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów lub kilka obranych, świeżych pomidorów, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1-2 szklanki wody lub bulionu (drobiowego albo jarzynowego), puszka czerwonej fasoli, kilka łyżek kukurydzy z puszki, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego, przyprawy do smaku: sól, pieprz, kumin (kmin rzymski - nie mylić z kminkiem!) słodka i ostra papryka, oregano, opcjonalnie(...)Dodać listek laurowy i ziele. Dolać tyle wody lub bulionu, by lekko zakrył składniki. Dusić na małym ogniu, do zgęstnienia sosu i miękkości składników. Pod koniec duszenia dodać fasolę i kukurydzę. Doprawić do smaku. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Chili con Carne with Summer Squash Recipe: 500 g of ground
Lekcje w kuchni