fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:2/215)

Tarta szpinakowa z czerwoną fasolą i granatem aromatyzowana truflą 131

Kolejne udane połączenie granatu z fasolą. Tarta na kruchym spodzie faszerowana szpinakiem, czerwoną fasolą i granatem, w sosie z gorgonzoli i parmezanu. Czas przygotowania: 40 minut + chłodzenie ciasta Porcje: 8     Składniki: Ciasto: 125 g mąki pszennej, 75 g schłodzonego masła w kawałkach, szczypta soli, zimna woda, oliwa do posmarowania formy. Nadzienie: 200 g liści szpinaku, 1 puszka(...)odsączonej czerwonej fasoli, 250 g kremowej gorgonzoli, 4 łyżki tartego parmezanu, 3 jaja, 2 ząbki czosnku, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, Sól i pieprz do saku, Granat, Oliwa truflowa.     Przygotowanie: W malakserze zmiksować „na okruchy” mąkę, sól i masło (lub posiekać składniki nożem na stolnicy). Szybko zagnieść ciasto z niewielką ilością zimnej wody, r ozwałkować na stolnicy, wyłożyć

SzczyptaSmaQ
Tortilla wegetariańska z pastą z czerwonej fasoli 243

tortilla staje się bardziej sycąca. Inspiracją dla mnie była  Ava Valk , u której natrafiłam na przepis. Troszkę zmałpowałam, troszkę po swojemu zrobiłam ;) Składniki na pastę: 1 puszka czerwonej fasoli , 1 duża cebula , 5 ząbków czosnku , 200 ml przecieru pomidorowego (lub soku), 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich , 5 łyżek oliwy , ostra papryka mielona , sól - do smaku. Cebulę pokroić(...)odsączoną i przepłukaną fasolę, przesmażyć krótko. Wlać przecier pomidorowy, dodać zioła prowansalskie. Dusić ma małym ogniu przez kilka minut. Przyprawić solą i papryką. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić :) Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli. Oto moje składniki: sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, czerwona cebula Na placku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa warzywna z czerwoną fasolą 157

Pyszna, kolorowa zupa, na którą przepis znalazłam u Agaty. Lekko zmodyfikowałam recepturę. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów siekanych 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler (bulwa) 1 czerwona papryka 1 por 1 ząbek czosnku 2 listki laurowe 5 kulek ziela angielskiego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju pół łyżeczki kminku sól, pieprz(...)olej, dodać warzywa i smażyć chwilę. 3. Wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kminek i gotować do miękkości. Pod koniec dodać pomidory z puszki i odsączoną z zalewy fasolę. Dodać koncentrat wedle uznania i przyprawić odrobiną cukru, a także solą, pieprzem, chilli i mieloną papryką. Smacznego!!! Źródło: Kuchnia Agaty

Kuchnia domowa Ani
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą. 195

Składniki : 1kg filetów z kurczaka 250g czerwonej fasoli 3 duże pomidory 2 cebule 1l bulionu drobiowego 3 łyżki mąki 3 łyżki oleju 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Fasolę zalewamy zimną wodę, tak aby wody było 3 razy więcej niż fasoli. Odstawiamy na 12 godzin

Kuchnia Łukasza
Meksykańskie pulpeciki z czerwoną fasolą 144

mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 czerwonej surowej papryki 100 g czerwonej fasoli z puszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 g tartego żółtego sera mały pęczek natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki oleju do smażenia sól, pieprz Sos pomidorowy: 750 ml bulionu 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 szczypta papryki ostrej

Świat Domowej Kuchni
Pasztet wieprzowy z czerwoną fasolą 138

pasztety.  Składniki: 40 dkg wątroby wieprzowej , 70 dkg karkówki , 2 średnie cebule , 5 większych ząbków czosnku , 0,4 - 0,5 l. gęstego soku pomidorowego , 1 puszka czerwonej fasoli , sól , grubo mielony pieprz , 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich , 1 łyżka słodkiej mielonej papryki , 1 łyżka majeranku , 3-4 łyżki oleju . Mięso i wątrobę opłukać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z pieczonego kurczaka z ryżem i czerwoną fasolą 210

niech ją zestawi według swojego gustu. Składniki: upieczone i przestudzone mięso z kurczaka , najlepiej nadają się do tego celu dwie piersi, powinny być przyprawione według Waszego smaku puszka czerwonej fasoli ugotowany i przestudzony ryż (mniej więcej około 1 szklanka suchego) ok.400 ml. kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu keczup (kilka łyżek) majonez (2-3 łyżki lub wcale) sól i pieprz

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z buraczków i czerwonej fasoli 205

Pyszna sałatka z buraczkami według receptury siostry Anastazji. Składniki: 5-6 buraczków (gotowanych lub pieczonych ) 3-4 ogórki kiszone 2 jabłka 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pęczka szczypiorku tarty chrzan ze słoiczka do smaku 2-3 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Ugotowane ( u mnie pieczone ) i obrane buraki, jabłka i ogórki kiszone ścieramy

Kuchnia domowa Ani
Przepyszne obiadowe klopsiki z czerwonej fasoli, quinoa i marchewki 104

warzywnej. Są równie pyszne i sycące co tradycyjna wersja! Do przygotowania klopsików potrzebujemy (wychodzi, w zależności od wielkości kulek ok 10-12 sztuk): – 250 g ugotowanej czerwonej fasoli – filiżankę komosy ryżowej (po ugotowaniu powinniśmy otrzymać ok 2-3 filiżanki) – 2 starte marchewki – 1 jajko – cząber, tymianek, sól i pieprz do smaku Fasolę zblendować

Szybko Tanio Smacznie
Pikantna pasta z czerwonej fasoli z kakao 142

czerwoną fasolą. Czerwona fasola, dzisiejsza główna bohaterka, to roślina strączkowa, pochodząca z Ameryki Południowej, o wysokiej zawartości błonnika (około 25 g w 100 g fasoli) oraz białka. Bogata jest również w fosfor, wapń i potas, zawiera też witaminy z grupy B (witaminy są niestety tracone podczas obróbki termicznej). Przez lata nie doceniałam czerwonej fasoli. Było(...)spowodowanie głównie faktem, iż czerwona fasola kojarzyła się mi z tą z puszki i taką właśnie jadłam jako dodatek do chilli, sałatek i innych dań. Nic dziwnego skoro cała zalewa z octu, cukru soli i konserwantów psuje smak fasoli. Na szczęście któregoś razu podczas zakupów napadła mnie myśl o ugotowaniu czerwonej fasoli. Kupiłam opakowanie i po powrocie

Pełna Lodówka
Pasta z czerwonej fasoli 40

tego spora dawka białka roślinnego i cennego błonnika. Czerwona fasola obfituje w witaminy z grupy B, a szczególnie w tiaminę, która odpowiada m.in. za funkcjonowanie układu nerwowego i wspomaga naszą pamięć. Poza tym w ziarnach fasoli znajdziemy m.in. żelazo, mangan, miedź, kwas foliowy, fosfor, wapń oraz potas. Fasola zawiera także izoflawony. Są to substancje bardzo cenne zarówno dla kobiet(...)fasoli – składniki: 250g czerwonej fasoli z zalewy (masa po odsączeniu), pół czerwonej cebulki, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno lub oliwy z oliwek, 1/3 łyżeczki wędzonej papryki (można zastąpić słodką papryką), szczypta soli i pieprzu. Pasta z czerwonej fasoli – sposób przygotowania Najpierw czerwoną fasolę dokładnie przepłukuję pod bieżącą wodą. Następnie wrzucam

Natka Pietruszki
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 169

blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru w cieście i nie dodałam Malibu do kremu. Składniki na formę 25 na 28 cm: Składniki na ciasto (20 porcji): 2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron 6 łyżek kakao 1/2 lub 1 szklanka cukru (u mnie(...)Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron 6 łyżek kakao

moj przepis na
Zupa z czerwoną fasolą i ryżem / Red Kidney Bean Soup with Rice 46

Zupa z czerwoną fasolą i ryżem  Dziś na pierwsze danie poleca się zupa z czerwoną fasolą i ryżem . Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a jej składniki możecie dowolnie modyfikować(...)idealne danie na chłodne dni. Zupa z czerwoną fasolą z puszki  to ekspresowe danie, bo nie musimy moczyć i gotować fasoli samodzielnie. Jeśli nie przepadacie za produktami z puszki, możecie oczywiście wykorzystać suchą fasolę i przygotować ją tradycyjnie. W mojej zupie znalazł się również ryż, trochę włoszczyzny i czerwona papryka. Doprawiłam ją kuminem (kminem rzymskim - nie mylić

Lekcje w kuchni
Brownie z czerwonej fasoli 88

Moje pierwsze brownie z czerwonej fasoli. Na pierwszy rzut oka wydaje się „z fasoli….??” Spokojnie Jeśli obawiacie się wyczuwalnego smaku czerwonej fasoli to bez obaw, cieszcie się czekoladowym i wilgotnym smakiem ciasta, reszty nikt się nie domyśli Sprawdziłam, wiem! Ciasto zaskakuje smakiem, konsystencją, jest wilgotne, z polewą mocno czekoladową komponuje się znakomicie! Uwierzcie mi, ekspresowe(...)brownie, które robiłam po raz pierwszy zachwyciło mnie (i innych) smakiem. No bo jak to czerwona fasola na słodko, a jednak się udało, polecam, zachęcam Wilgotne, czekoladowe, z polewą, pyszne, szybkie ciasto do pracy, na weekend i w ogóle na co dzień (tej codzienności moja Mama by nie odmówiła ) Brownie przygotowałam w tortownicy o średnicy 26 cm, w oryginalnym

Zasmakuj Kuchni
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 150

mojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie, która nie przepada za „zdrowymi” wypiekami, uważając że są za mało słodkie. Inspiracja blog True Taste Hunters . Składniki na formę 24 cm-26 cm: Spód: 60 ml płynnego oleju kokosowego(...)pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli: 400 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki, wówczas dwie puszki po 400 g, każda, dobrze przepłukane wodą) 75 g masła orzechowego (u mnie migdały, które

moj przepis na