temperatury zajmuje to około 1 do 1,5 godziny. Przygotowanie pizzy: Kolejność składników wydaje się banalną sprawą, jednak wpływa na to czy pizza i dodatki są fajnie upieczone, czy uduszone na zakalcowatym mokrym cieście. Wyrośnięte ciasto zagnieść na stolnicy posypanej mąką, rozwałkować na wielkość zbliżoną do wielkości brytfanki. Ciasto przełożyć na brytfankę i dopasować do niej rozwałkowując małym wałkiem
Trzeci talerzCukier kolorowy nie należy do tanich (przeglądałam ceny na allegro) a jest fajnym sposobem na ozdobienie babeczek i innych ciast. A co się okazało jest bardzo prosty do zrobienia. Aby zrobić kolorowy cukier potrzebujemy tylko trzech składników: cukier, barwnik spożywczy i kropelki wody. Czy to dużo? Nie a efekt kolorowego cukru jest bardzo fajny i przydatny w ozdabianiu słodkości. Składniki
Amatorka kuchennazrobić jeszcze jedną wersję - nie całkiem klasyczną. Ten placek nie ma typowej zamkniętej formy, a jabłka zalane są masą z maślanki, jajek i mąki. Daje to fajny lekki efekt. Jestem zadowolony :) Składniki: ciasto kruche z tego przepisu (lub z paczki) 6 średnich jabłek - zdecydowanie kwaśnych 3 jajka 6 łyżek cukru 100 ml maślanki 2 łyżki mąki nasionka z 1 laski
zadanie-gotowanieBardzo fajna alternatywa i dla piernika i dla biszkopta. Szybki i pyszny placek, który zasmakował u mnie całej rodzinie. Polecam wypróbować, prawie mamy sobotę więc bez przeszkód ciasto na popołudnie lub jutrzejszą niedzielę, można przygotować. BISZKOPT NA PIERNIKU Piernik: 1,5 szklanki mąki pół kostki margaryny 1/3 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika
Gotuję TestujęZapraszam na bardzo fajne i smaczne ciacho , bardzo fajnie się sprawdza na niedzielne popołudnie przy kawie , szybko znika z talerzyków , z pewnością znajdzie swoich zwolenników , zapraszam do spróbowania przepisu . Składniki 1 kubeczek śmietany 30 % 1 kubeczek serka mascarpone 2 galaretki ( smak według uznania ) 3 łyżeczki żelatyny 1 czekolada mleczna 3 łyżki cukru pudru paczka biszkoptów(...)białą masę i wykładam biszkopty i następnie wykładam drugą masę czekoladową na wierzch , następnie wyciągam naszą galaretkę zastygniętą z lodówki i kroję w kostkę oraz kładę na wierzch naszego ciasta . Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia . Kiedy nasze ciasto zastygnie , ciacho jest gotowe go podania
Mój SmakOdnoszę wrażenie, że dla dzieci bardziej atrakcyjne są babeczki czy muffinki niż kawałek ciasta w tradycyjnym kształcie. Już samo odpakowywanie z papilotki, to fajna zabawa. I ta świadomość, że cała babeczka jest dla mnie:) . Nie dostałem kawałka ciasta odkrojonego z całości ( kawałek zwykle jest za cienki lub za mały), ale dostałem całą babeczkę! Dziwne, jak gabarytowo często mniejsza
Posadzone i zjedzoneciągu roku :-) Ja z okazji 18 urodzin mojego kuzyna postanowiłam zrobić dla niego jako dodatek do prezentu wielką piernikową osiemnastkę. Wyszła fajnie :-) I mam nadzieję,że smakowała. Oprócz tego zrobiłam dla mojej kuzynki Eli sporego piernikowego misia :-) Ciasta zostało mi jeszcze na trochę pierników, także pobawiłam się trochę, zrobiłam parę piernikowych sów,kotki, misie :-) Na prezent najlepiej robić duże(...)Wychodzą wielkie pierniki :-) Pokażę Wam jak przygotowywałam 18 stkowego piernika i inne :-) Polecam, pierniczki nie są twarde, są smaczne, i fajnie się z nimi pracuje. I jest to ciekawy pomysł na prezent, lub dodatek do prezentu :-) SKŁADNIKI NA CIASTO : -2 szklanki mąki -0,5 szklanki cukru pudru -2 łyżeczki sody -1 małe jajko -4 łyżki miodu -4 łyżki masła
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuFajna przekąska, do zrobienia w dość krótkim czasie. Poniżej przedstawiam Wam podstawową wersję, którą można śmiało wzbogacać o inne dodatki, choć tej najprostszej wg mnie niczego nie brakuje;) ciasto francuskie 2-3 pojedyncze piersi kurczaka papryka mielona słodka szczypta papryki ostrej sól, pieprz ziarna sezamu Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś kurczaka kroimy na cienkie płaty. W razie potrzeby lekko
Smaki Na Talerzuniej udział:) Bardzo lubię wytrawne wypieki. Od razu wiedziałam, że będę chciała się przyłączyć. Na początku chciałam zrobić zawijane pizzerinki z jakimś fajnym nadzieniem (np takie , takie , czy takie ), później pomyślałam o rollsach z ciasta drożdżowego z dynią , mmm, uwielbiam dynię, pod każdą postacią, więc moje myśli pobiegły właśnie w tym kierunku;) Na końcu przypomniałam sobie, że zaznaczyłam kilka fajnych
6nieboMurzynek najlepszy właśnie pod taką nazwą znalazłam przepis nutelli na Wż. Ciasto jest proste i szybkie w wykonaniu. Kakaowa polewa , która wsiąka w ciasto nadaje mu dodatkowej wilgoci a aromat rumowy fajnego posmaku. Masa: 1 szkl. cukru 0,5 szkl. mleka 1 kostka margaryny (250 g) 3 łyżki ciemnego kakao zapach rumowy - kilka kropli Ciasto: 2 szkl
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniadobrego, b.gęstego sera (ja używam "Mój ulubiony" lub "Juliko") - 200g mascarpone - 150g miękkiego masła - 7 jaj wielkość "L" - 230g ksylitolu lub cukru (polecam trzcinowy, nadaje fajnego smaczku) można dać więcej, gdy lubimy ciasta dość słodkie - 2 budynie waniliowe bez cukru lub 80g mąki ziemniaczanej - kilka kropli dobrego olejku waniliowego - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - szczypta soli - 2 łyżki kakao
Smaczne Zdrowedyspozycji mnóstwo owoców sezonowych, w tym czereśnie. A jak czereśnie, to moje ulubione ciasto z nimi w roli głównej, czyli odwrócone ciasto! Oryginalne ciasto prawda? ;-) Ale nie ma się czego bać, bo jest bardzo fajne, smaczne, znika szybko, chociaż szybkie znikanie to chyba nie jest zaleta ;-). Dobre ciasto powinno być jak worek bez dna, nie powinno się kończyć. Zapraszam! Inspirowane
Pora coś zjeśćpatrzymy do szafek a tam NULL! Nie ma mąki, jest tylko gryczana, krupczatka i pszenna razowa. Plan był, więc losowanie padło na razową :D No i fajnie wyszło ;) Tylko trzeba troszkę grubsze ciasto zrobić ;) Składniki Farsz: 150 g bałkańskiego sera koziego 250 g ugotowanych ziemniaków Ciasto: 300 g mąki pszennej razowej 1 łyżka masła 200-250 ml wrzącej wody
R'n'G Kitchenwierzch, ale to nic, nim ciasto dobrze stygnie wszystko się wyrówna. Za to masa serowa będzie idealnie równa i gładka. I tym sposobem mamy... smaczne, zdrowe ciasto, które dla osób niewtajemniczonych, będzie fajnym wypiekiem,a nie produktem bez mąki, cukru i innych obciążeń
Dieta moja pasjaręce i zaczynam zwijać tak aby powstawał taki zwinięty warkocz i zaczynam w tortownicy układać naszego ślimaka , i tak postępuje do wykorzystania całego ciasta , jak ciasto wykorzystamy całe , i powstał nam fajny ślimak , smarujemy z wierzchu żółtkiem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut na 170 stopni . Kiedy ślimak nam się upiekł smarujemy naszym lukrem z białka i gotowe
Mój Smak