ekspresowe ciasto do pieczenia - 987 przepisów (strona:11/66)

Parówki w cieście 490

parówką. Idealne na śniadanie lub kolację. Podałam z czerwonym barszczem do popicia. Znikają w ekspresowym tempie. Z podanej porcji wyszło mi 20 parówek otulonych ciastem. Na zdjęciach filiżanka ze sklepu   tarka i miarka . Znajdziecie  tam  fajne i ciekawe  rzeczy do pieczenia, gotowania i inne gadżety do domu. Polecam! 1 szklanka mleka

O kuchni z uczuciem
CIASTO PRÓŻNIAK 202

robiłam, a że chciało mi się czegoś słodkiego, miałam nadmiar jabłek, postanowiłam zrobić to ekspresowe ciasto, bez użycia miksera. Ciasto robi się raz dwa, każdemu się uda.   SKŁADNIKI 5 jabłek, ¾ szkl. cukru, 2 szkl. mąki, 3 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżki żurawiny suszonej, 2 łyżeczki cukru cynamonowego , 3 łyżki powideł śliwkowych

słodki bratek
Francuska tarta jabłkowa 159

Najszybsza i najprostsza tarta z jabłkami na cieście francuskim. Ekspresowy deser :) Składniki: ciasto francuskie 3-4 jabłka 1/3 szklanki cukru łyżeczka cynamonu 1/4 kostki masła Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta wyciąć koło i przełożyć je na blaszkę, podziurkować widelcem. Cukier wymieszać z cynamonem. Połową mieszanki posypać ciasto, zostawiając około

wyzwania kuchenne
Grzebienie z ciasta francuskiego 133

mamy nic,żeby ich poczęstować-grzebienie z gotowego ciasta francuskiego doskonale się sprawdzą.Smaczne i ekspresowe. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 100 g marmolady truskawkowej (lub innej ulubionej) cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i wycinamy z niego prostokąty. Na jednej połowie smarujemy marmoladą na drugiej robimy ukośne nacięcia. Nacinaną

Wielki apetyt
Ekspresowe ciasto z owocami 182

piany z białek. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Możecie użyć do niego dowolnych, sezonowych owoców. Ekspresowe ciasto zowocami Składniki: 4 żółtka 4 białka 3/4 szklanki drobnego cukru trzcinowego 100 g masła 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ laski wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 3 łyżki kakao około ½ kg truskawek lub innych świeżychowoców

Mania Gotowania
Najlepsze ciasto z rabarbarem 92

pędy zjadałam w całości, starsze obierałam z łykowatych włókiem ubrudzonymi rękoma ;) To ciasto jest doskonałe, znika w tempie ekspresowym, wilgotne, gęste, w kwaskowatym akcentem rabarbaru i razową kruszonka  - po prostu genialne, musicie spróbować w tym sezonie.  Składniki Czas przygotowania: 15 min + 60 min pieczenie 1 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku(...)zimnego masła szczypta soli Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni 2. Tortownicę o śr ok 23-25 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia 3. Mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia mieszamy 4. Jaja łączymy z ricottą i roztopionym, lekko schłodzonym masłem, dodajemy ekstrakt waniliowy  5. Łączymy mokre i suche składniki, wylewamy masę do przygotowanej

Słodki Kompromis
Ekspresowy, wilgotny piernik 462

Pyszny puszysty, mięciutki piernik, rozpływający się w ustach. Podczas pieczenia zapach roznosił się po całym domu, aż nie mogłam się powstrzymać i jadłam jeszcze lekko

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Marysieńka z kremówką 332

ciasto znikało w ekspresowym tempie... było przepyszne. Środkowy placek z orzechami po upieczeniu będzie dosyć twardy, jednak po przełożeniu go kremówką, nabierze wilgoci i na drugi dzień będzie mięciutkie i łatwe do krojenia. Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka drobnego cukru 2 łyżki gorzkiego kakao 1 szklanka mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto orzechowe

Jadło i czytadło
Kruchy placek z borówkami 147

słodka pianka. To naprawdę rewelacyjna kombinacja. Ciasto ma jednak jedną poważną wadę: znika w tajemniczy sposób i w ekspresowym tempie 😊 Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: 300 g mąki pszennej 120 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 czubata łyżka cukru waniliowego  4 żółtka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 4 białka 1/2 szklanki cukru pudru(...)borówek Żółtka, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i masło posiekać nożem, dodać utarte z cukrem żółtka i zagnieść szybko ciasto. (Ciasto nie powinno być ogrzewane rękami zbyt długo, gdyż potem straci na kruchości.) Podzielić je na 3-4 części, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez przynajmniej pół

Codzienna kuchnia niecodzienna
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 154

CIECIERZYCA Ciecierzyca w sosie kurkumowym z ryżem ; blog: rabarbarowo Pasztet: cieciorka z warzywami ; blog: Pij soki wyciskane Cieciorka w ricotcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem ; blog: Gawron w rosole Pieczone faszerowane bataty z pomidorami i cieciorką ; blog: Two Broke Sisters Gulasz wołowy z grzybami, ciecierzycą i suszonymi śliwkami ; blog: Czerwień i błękit Zupa krem z topinambura i ciecierzycy ; blog(...)domu i ogrodzie Ryż z czarną fasolą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Ekspresowe chili con carne z fasolą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Florencka (toskańska) zupa z fasoli (ribollita) ; blog: Smakołyki Angeli Bardzo czekoladowe ciasto z fasoli ; blog: Państwo Wojtczuk gotują Pieczona fasola jak z bistro ; blog: Hajduczek naturalnie Zupa fasolowa z soczewicą i wędzoną papryką na boczku

Weekendy w domu i ogrodzie
Mini serniczki z makiem i solonym karmelem 288

świątecznym stole i każdy łasuch może sięgać po nie do woli. Oprócz tego piecze się je znacznie szybciej niż tradycyjne ciasto, więc to dodatkowa zachęta do ich przygotowania. Ich pyszny smak zawdzięczamy oczywiście domowej masie makowej, pełnej bakalii, pachnącej i pysznej. Do tego ekspresowa masa serowa, którą dosłownie robi się w 3 minuty i wieńcząca dzieło polewa z solonego karmelu(...)próbujemy. Następnie wlewamy masło i wbijamy jajka. Masę dokładnie mieszamy. Masa serowa Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Pieczenie Do każdej papilotki (o średnicy 5 cm) włóż 1 łyżkę masy makowej i zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła niemal całą papilotkę. Piecz  25-30 minut

Food Square
Babka pani Honoraty 512

dobra, prosta i ekspresowa z niej babka :) polecam! ponoć zawsze się udaje ;) Składniki: -1 margaryna -6 jajek -1,5 szklanki cukru pudru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 szklanki mąki -2 łyżki kakao Wykonanie: Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po jednym jajku - ciągle miksując. Następnie łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo(...)podzielić na 3 części, wtedy do jednej dodajemy kakao, a do drugiej kisiel, np. truskawkowy. Wtedy babka będzie trójkolorowa). Do formy (np. keksówki) dajemy kolejno jedną i drugą część ciasta. Pieczemy przez 40 minut w 175 stopniach. Smacznego! a tutaj babka trójkolorowa, zielona warstwa to kisiel wiśniowy

KasiekGotuje
KOSTKA PIERNIKOWA Z MARCEPANEM 171

powidłami śliwkowymi i marcepanem. Robi się ekspresowo, nie wymaga nawet wcześniejszego wyciągania składników z lodówki, ani też wyjmowania miksera. Wystarczy w szerokim rondelku roztopić masło, miód i kakao. Dodać mleko, cukier i jajka, a następnie wprost do rondla z masą, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.Tak przygotowane ciasto w momencie wykładania do blaszki jest bardzo

cool and minty
BROKUŁ W CIEŚCIE 549

Brokuł w cieście to pyszna i ekspresowa przekąska, smaczny, delikatny,  podany z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie.                                                                    SKŁADNIKI : 1 spory brokuł 250 g mąki pszennej(...)mleka  2 jajka sok z 1/2 cytryny sól, pieprz, słodka papryka do smaku 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta proszku do pieczenia  olej do smażenia                                                           PRZYGOTOWANIE :  Brokuł dzielimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka kocie języczki 120

Ekspresowe, kruche ciasteczka ! Można je wykonać również w wersji z polewą czekoladową. Składniki: 20 dag masła, 3 jajka, 20 dag cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia, 40 dag mąki, skórka z cytryny lub sok z cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć(...)krem i ucierając dodawać po jednym jajku, po łyżce cukru i na koniec kilka kropli aromatu cytrynowego i mąkę. Gdy ciasto będzie zupełnie gładkie kłaść  łyżką na przygotowaną wyłożoną papierem do pieczenia formę podłużne ciasteczka. Na każdym ułożyć paseczek skórki z cytryny i posypać orzechami. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni i piec około 15 minut. Gotowe ciasteczka przełożyć

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania