Domowe eklerki nie mają sobie równych. Są przepyszne i znikają w ekspresowym tempie. Dużym plusem jest ich prostota wykonania, ponieważ można piec je częściej - albo najlepiej w gigantycznych ilościach. Dla urozmaicenia eklerki można polać stopioną czekoladą lub przełożyć dżemem i kolejno bitą śmietaną. Poniżej przedstawiłam podstawową wersję. Ciasto: 1 szklanka wody 60-70g margaryny 1/3 łyżeczki soli 1 szklanka(...)Ciasto powinno odstawać od brzegów garnka.) Zdjąć z ognia i ostudzić (koniecznie!). Po tym czasie ciasto umieścić w misce i połączyć z jajkami (dodawać po jednym jajku - cały czas miksując mikserem - hakami). (Gotowe ciasto powinno być elastyczne.) Masę przełożyć do rękawa lub szprycy z szeroką końcówką i wyciskać (na blasze wysłanej papierem do pieczenia i posmarowanej
Di gotujeCiasto przygotowuje się ekspresowo. Jest wilgotne i słodkie, przełamane kwasowością malin. Idealne. Składniki: - 3 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 200 g masła - 3 jajka - 250 ml jogurtu naturalnego - kilka kropli aromatu migdałowego - skórka otarta z 1 pomarańczy - dwie łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki powinny mieć(...)temperaturę. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiewam do miski. W oddzielnej misce ucieram masło z cukrem na puszystą masę. Dodaję skórkę pomarańczową, wyciśnięty sok i olejek migdałowy, miksuję do połączenia. Następnie dodaję po jednym jajku - po każdym dodaniu miskuję do całkowitego połączenia składników (dodając po jednym jajku zmniejszamy ryzyko zważenia się masy). Na koniec dodaję jogurt naturalny
Cook&Lovemojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową
moj przepis nazbyt wiele czasu na szaleństwa w kuchni więc upiekłam ekspresowe ciasto korzenne. Pachnie cudownie i szczególnie dobrze smakuje w towarzystwie domowych powideł —>KLIK. Polecam :) 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru trzcinowego 3 łyżki surowego kakao 2 łyżki przypraw korzennych łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki kefiru 3 łyżki puree z dyni
Mienta blogsadu. Część śliwek zjedliśmy na surowo a część wykorzystałam do ciasta. jest ono z serii ekspresowych. Składniki były wymyślone na szybko ale jak widać często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Wyszło tak jak lubię czyli wilgotne i czekoladowe. Oczywiście tak jak poprzednie moi domownicy spałaszowali migiem. Nawet gdybym piekła codziennie to Im się słodkości nie znudzą.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisię smakami , zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Ciasto robi się ekspresowo … nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych …Taka szarlotka to prawdziwa uczta dla podniebienia!SKŁADNIKI:BISZKOPT:- jajka – 5 szt- sól – 1 szczypta- mąka pszenna – 3 łyżki- mąka ziemniaczana – 2 łyżki- cukier – 3 łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMASA JABŁKOWA:- jabłka
Ostra na Słodkogdyż muffinki znikały w tempie ekspresowym!Do zrobienia wykorzystałam daktyle i kandyzowany cukier Nie tylko pięknie wyglądały , ale i smakowały obłędnie! SKŁADNIKI:- mąka pszenna – 150 g- mąka ziemniaczana – 100 g- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki- sól – 1 szczypta- cukier – 100 g- olejek do ciast śmietankowy – 1 łyżka- olej rzepakowy
Ostra na Słodkotempie ekspresowym zaraz po wyjęciu z piekarnika!, chociaż wypadało by poczekać aż ostygnie....Składniki na ciasto na dużą prostokątną blaszkę: 4 szklanki maki 30 dag margaryny 1 szk cukru 1/2 kostki smalcu 2 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Apetyczna babeczkaparę zmian. Bułeczki wyszły bardzo smaczne, są naprawdę ekspresowe w wykonaniu. Zamiast rano kupować kaloryczną pizzerinkę w piekarni polecam upieczenie swojej własnej dietetycznej wersji. Dietetyczne pizzerinki Składniki: Ciasto: 3 łyżki otrębów przennych 1 czubata łyżka skrobi kukurydzianej (maizeny)lub mleka w proszku ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drożdży 3 łyżki chudego twarogu
Mania Gotowaniaogóle idzie ekspresowo. Składniki na 8 sztuk: 250 g mąki pszennej 1 dojrzały banan 250 g wegańskiego jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru trzcinowego łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 30 ml (2 łyżki) delikatnego oleju roślinnego + olej do smażenia OLYMPUS DIGITAL CAMERA Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę. OLYMPUS(...)misek. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Polecam smażyć te placuszki na dobrze rozgrzanym, dosyć głębokim oleju kokosowym, rafinowany będzie tu idealny, bo ma wysoką temperaturę dymienia i jest totalnie bezzapachowy. Nakładaj ciasto porcjami, idealna porcja to duża łyżka, bo placuszki naprawdę rosną. Smaż na małym ogniu z obu stron aż będą złote, ale uważaj bo złocą się szybko OLYMPUS DIGITAL CAMERA Smacznego
greenscarfmówi się na nie zawijaski. Zwał jak zwał, ważne że jest pysznie. im cieńsze zrobimy tym bardziej chrupkie będą. Zapewniam Wam , że palce lizać! Znikają w ekspresowym tempie, tak samo szybko jak się pieką, bo ich przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil. Zdążycie nawet przed wizytą niezapowiedzianych gości. To jak? Wypróbujecie i przygotujecie? Składniki: 300 g mąki uniwersalnej(...)się stanie dodajemy cukier, miksujemy razem. * Mąkę mieszamy z mlekiem, miksujemy, dodajemy żółtka,oraz alkohol mieszamy. Następnie dodajemy białka, delikatnie mieszamy. * W granuszku rozgrzewamy olej. Ciasto przekładamy do szprycy z dość dużą końcówką, wyciskamy ciasto na olej tworząc spirale. Smażymy na rumiano z obu stron. *Przestudzone posypujemy cukrem pudrem
Z Majeczką w kuchnipomidorów w oliwie, pokrojone na cienkie paseczki Na blat ciasta, posyp parmezan, ułóż plastry mozzarelli, dodaj oliwki, krążki cebuli i paseczki pomidorów. Wstaw do piekarnika, temp. 220 stopni C czas pieczenia 12 do 15 minut. wyciągamy z piekarnika, układamy na wierzch figi, łososia i bazylię, gotowe! SOS POMIDOROWY EKSPRESOWY: - 3 łyżki koncentratu pomidorowego ekologicznego - 2 łyżki ketchupu dla dzieci
SMYKWKUCHNIEkspresowe w przygotowaniu ciasto marchewkowe z aromatem pomarańczy i lukrem pomarańczowym. Lekkie i delikatne, świetne do śniadaniówki lub popołudniowej herbatki. SKŁADNIKI CIASTO 2 szklanki (3-4 szt) startej marchewki 225 g (1i1/2 szklanki) mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu / opcjonalnie 3/4 szklanki roztopionego masła 4 jajka (M) 2/3 szklanki cukru
cool and mintyCiasto robione bardzo późnym wieczorem. I w ekspresowym tempie. Wszystko do miski, parę obrotów i gotowe :) Mięciutkie i długo zachowujące świeżość. Z sezonowymi owocami - renklodami :) Zniknęło w jedno po południe :) Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju kilka kropel olejku waniliowego
My simple kitchenWczoraj był u mnie dzień pieczenia. Zrobiłam nie tylko pyszne ciasto jeżynowo-jabłkowe, którego zdjęciem podzieliłam się z Wami na Instagramie. Przygotowałam także kieszonki z ciasta francuskiego, nadziewane peperoni, serem i pomidorem. Górę przekąsek posypałam pestkami dyni. O ile przygotowanie ciasta jabłkowo-jeżynowego zejęło mi chwilę, kieszonki z ciasta francuskiego powstały w tępie ekspresowym. Zaznaczam, że nie robiłam(...)Szybkie przekąski z ciasta francuskiego z peperoni i serem Składniki. opakowanie ciasta francuskiego (275 gram) 5 dkg dowolnego sera żółtego (plasterki) 1 jajko 1 łyżka pestek dyni 1 średni pomidor 12 plastrów peperoni Przygotowanie. Ciasto francuskie powinno być schłodzone. Nie używajmy ciasta, które ma temperaturę pokojową. Będzie lepkie przez co będzie nam trudniej z nim pracować. Ciasto francuskie wyjąć
mecooks