być chleb? po dłuższym zastanowieniu stwierdziłam że piekę tak jak w przepisie...zobaczcie jaki efekt! Cała mieszanka jak już wspomniałam zawiera same ziarna: - ziarno słonecznika -siemię lniane -pestki dyni -nasiona sezamu Przepis na chlebek: 4 jajka 50 ml oliwy 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Jajka rozbijamy, mieszamy w misce z pozostałymi składnikami czyli ziarnami ,oliwą i solą. Wykładamy do naoliwionej
Wanilia i Kardamonoddają owoce), doprawić cynamonem lub posypać słonecznikiem. Ile pomysłów, tyle kombinacji :) Zatem zachęcam do stworzenia własnej wersji:) A już jutro zapraszam na coś naprawdę wyjątkowego... :) Podpowiem tylko, że z dynią w roli głównej
My simple kitchenwielu wypiekach z dynią pojawia się czasami tajemnicza przyprawa Pumpkin Pie Spice. Poszperałam trochę w internecie i sama sobie taką przygotowałam:) Źródło:( klik ) Składniki: 2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatałowej 1/4 łyżeczki mielonych goździków Wszystko ze sobą wymieszać, przesypać do słoiczka i gotowe
My simple kitchenzła. Jakiś czas temu obiecałam Wam, że na blogu pojawią się wpisy z wykorzystaniem pigwy. I niestety, dopiero teraz ujrzą one światło dzienne. Podobnie sytuacja ma się także z dynią. Pomysłów na wykorzystanie tych darów jesieni mam mnóstwo - ale z czasem na ich realizację bywa już trochę gorzej... Kisiel wpisuje się idealnie w jesienną aurę. Aromatyczny. Z dużymi kawałkami pigwy
My simple kitchendziałania na następne dni. Zazwyczaj czas płynie wówczas niemiłosiernie szybko i zanim się obejrzę już trzeba wracać do codziennych obowiązków. Odchodzę trochę od jesiennych przepisów ( w końcu nie samą dynią czy jabłkami człowiek żyje), zapraszam Was dzisiaj na pierogi z mięsem. Powiem skromnie, że nie przepadam akurat za pierogami z mięsnym nadzieniem, ale te bardzo mi posmakowały. A w połączeniu
My simple kitchenmiedź, selen. Przepis i wykonanie : 200 g. płatków owsianych, 100 g. płatków jęczmiennych, 50 g. płatków orkiszowych, 3 czubate łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki ziaren słonecznika, 4 łyżki pestek dyni, 3 łyżki sezamu oraz po 25 g. posiekanych migdałów i orzechów włoskich. Wszystkie suche składniki umieściłam w dużej misce. Następnie do rondelka wlałam 200 ml miodu postawiłam na małym ogniu
apetytnapieczenieobce strony? Oto kilka wskazówek: Miej coś na "czarną godzinę" Zawsze mam ze sobą w torebce mały pojemnik z przegryzaczami na czarną godzinę - mogą to być orzechy, pestki dyni, ziarna słonecznika - zależy co lubimy i na co mamy ochotę ;) Praktykuję to nie tylko w czasie wyjazdów, ale również na co dzień. Żeby nie kupować bezsensownie jakiegoś zapychacza, wolę przynajmniej
Bananowe Poledużych ilościach obniża też ciśnienie i cholesterol oraz sprzyja odchudzaniu. Składniki: 400 g ugotowanej cieciorki 1 mały brok uł 1 mała cukinia 2 cebule 2 jajka 3 łyżki ziaren dyni lub słonecznika 2 łyżki sezamu 2 ząbki rozgniecionego czosnku Przyprawy szczypta gałki muszkatołowej szczypta curry 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki tymianku sól i pieprz
Pora na pora i pomidoradrobno posiekana cebula 3 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 jajka M 5 łyżek drobno posiekanego szczypiorku 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka pestek dyni Łyżeczka oleju kokosowego do smażenia – może być inny, akurat taki miałam pod ręką Sól, pieprz, ewentualnie świeży tymianek do dekoracji Przygotowanie: 1.Cukinie umyj, zetrzyj na tarce (grube oczka). Następnie
Powiedz dietom nieczerwona cebula 1/2 niedużej papryki (u mnie żółta) 1/3 słoiczka suszonych pomidorów w oleju 250 g boczniaków 3/4 kubka płatków owsianych 1 l wrzątku 3 łyżki pestek z dyni Przyprawy: sól do smaku, 1 łyżeczka ostrej papryki, czubata łyżeczka majeranku, szczypta ziela angielskiego (lub 4 ziarna) zielona pietruszka do posypania Przygotowanie: Płatki zalej wrzątkiem w proporcji 1:1. Odstaw
pyszne zdrowościkawałki ogórka i awokado i w takiej wersji chyba mi nawet bardziej smakowało) Dodaj przyprawy i zmiksuj jeszcze raz. Pastę podawaj na grzankach z dodatkiem pestek słonecznika i dyni. Smacznego
pyszne zdrowościziemniaczana do posypania stolnicy Farsz 180 g tofu 50 g liści jarmużu 5 ząbków czosnku 2 szalotki sól himalajska - do smaku łyżka suszonych pomidorów w wiórkach 5 łyżek pestek dyni i słonecznika łyżka oliwy Przygotowanie: Farsz Cebulę i czosnek posiekać, dusić na oliwie. Po kilku minutach dodać jarmuż. Dusić do miękkości Do malaksera przełożyć tofu i pozostałe składniki Zmiksować
pyszne zdrowościkubek) czerwonej soczewicy 4 łyżki mielonego siemienia lnianego 3 łyżki mąki cieciorkowej 2 łyżki przyprawy barbecue masala 1/2 łyżeczki pieprzu cyenne sól do smaku garśc pestek słonecznika i dyni do posypania Przygotowanie: Soczewicę ugotować w wodzie w proporcji 1:2. Ma być rozgotowana. Ostudzić Dodać mąkę, siemię i przyprawy. Wymieszac na gładką masę. Jesli soczewica jest rozgotowana nie trzeba używac
pyszne zdrowościaromatyczne i nic juz więcej nie trzeba :) Składniki: 150 g świeżych liści szpinaku 4 łyżki kaparów 100 g zielonych oliwek 1/4 słoiczka suszonych pomidorów garść mieszanki pestek słonecznika i dyni 4 łyżki oliwy (z suszonych pomidorów) Przygotowanie : Szpinak umyć, jeśli liście sa duże to porwać na mniejsze kawałki Pomidory pokroić w małą kostkę i dodać do lisci Dodać pozostałe składniki
pyszne zdrowości