dynia - 15698 przepisów (strona:834/1047)

Parma Revolution 168

Oryginalna wersja sałatki PARMA z Pizza Hutt Szynka włoska na liściach szpinaku z dodatkiem rukoli przekładana pomidorami doprawionymi czosnkiem i oliwą, a całość przybrana pestkami dyni. Smaku dopełniają wiórki świeżo startego parmezanu i krem balsamiczny. Podawana z dwoma paluchami chlebowymi Moja wersja tej oto sałatki wygląda w zasadzie całkiem inaczej, ale i tak poniekąd stanowiła ono źródło mojej inspiracji

ClauditteMissCooking
Zupa Krem Brokułowa 171

gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam na 2-2,5 litrach wody. Wszystkie składniki oprócz mięsa zmiksowałam na papkę- krem.  Do smaku: natka pietruszki jogurt naturalny prażone pestki dyni styryjskiej (dostępne w lidlu

ClauditteMissCooking
Zupa Krem Brokułowa 189

ponieważ zależy mi na tym aby zachował on swoje właściwości i witaminy.  Całość zmiksowałam blenderem. Dodatki: Zupę dodatkowo  doprawiłam jagodami goi, otrębami i płatkami orkiszowymi oraz pestkami dyni

ClauditteMissCooking
Omlet. 158

misy miltocookera. Na wierzch kładziemy pokrojone jabłko (plasterki i na pół). Zamykamy pokrywę. Ustawiamy CAKE i czas 30 minut. Gotowego i ostudzonego omleta posypałam cynamonem i mieszanką (pestki dyni, słonecznik i pinia

ClauditteMissCooking
21 pomysłów na kasze! 512

pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem i winogronami Kasza jęczmienna perłowa

Moja smaczna kuchnia
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM 340

smaku jest ocet balsamiczny Polecam!! Sałatka smakuje najlepiej z ciepłą bułeczką.  Składniki: torebka świeżego szpinaku  kiść białego winogronu  ok. 10 koktajlowych pomidorków  garść prażonych pestek dyni  oliwa  ocet balsamiczny  ugotowana pierś z kurczaka (opcjonalnie)  ser sałatkowy typu feta  Sposób przyrządzenia:  Szpinak dokładnie wypłukać, usunąć ogonki, wysuszyć. Pomidorki przekroić na pół

pieprzny smaczek
Granola 205

Składniki: 2 kubki płatków owsianych jagody Goji pestki dyni rodzynki żurawina sezam słonecznik siemię lniane suszone morele mieszanka studencka miód Wszystkie składniki dodałam na oko, jednego więcej, drugiego mniej :-) Batoników energetycznych nie da się z tej mieszanki zrobić bo się kruszą, nawet po schłodzeniu w lodówce, a z pieca mi nie smakowało..  Więc moim skromnym zdaniem taka wersja jest

Gaździnka warzy
ROLADKI Z BAKŁAŻANA I PASTĄ Z PESTEK SŁONECZNIKA I DYNI 197

zbliżają wielkimi krokami, także można wykorzystać na kolację randkową :-) Składniki:  bakłażan łyżka jasnego ostu winnego  sól, pieprz oliwa  gałązka pietruszki lub oregano  pasta z pestek dyni i słonecznika  Sposób przyrządzenia: Bakłażan umyć, pokroić wzdłuż na plasterki obieraczką do warzyw lub ostrym nożem ( uwaga na palce), posypać solą, odstawić na ok. 10 min.Gdy puści sok, opłukać

pieprzny smaczek
Vendemmiamo. Wrześniowy wernisaż, winobranie i concord grapes zatrzymane w lodach. 165

drewnianej tacy, na której stygnie mi kawa. A wrzesień? A wrzesień jest malarzem. Czubkiem pędzla zmoczonego w złocistej farbie powoli przemalowuje świat. Zaczął od jabłek, potem zatrzymał się na dyniach, teraz czekają na niego drzewa. Za parę tygodni obraz będzie gotowy. Zawiśnie w jesiennej galerii i będzie się suszył zanim wiatr nie strąci ostatnich liści jak kruszących się kawałków starej

KUCHARNIA
Niezłe ziółka - Baziółka, czyli tam, gdzie szczęście kiełkuje przez cały rok 221

nieprzyzwoicie orzeźwiający i pyszny sok z pomidorów malinowych z dodatkiem oleju z czerwonej bazylii.  Następnie podano pieczonego szparaga w kolendrze z kolendrową pianą, szałwiowym ciastkiem i pestkami z dyni oraz łososia przygotowanego metodą sous vide z kompresowanym ogórkiem z koprem i emulsją z estragonu. Na tym etapie lewitowaliśmy już  z zachwytu unosząc się nad ziołowym stołem, na którym

KUCHARNIA
Chleb wieloziarnisty 193

Chleb wieloziarnisty przepis od Doroty ,dziękuje ,chlebek jest pysznyyyyyyyyyy!!! Chleb wieloziarnisty Składniki: Namaczanka: 28 g płatków owsianych 28 g ziaren słonecznika 28 g nasion dyni 28 g siemienia lnianego 28 g sezamu 175 g wody Wszystkie składniki wymieszać, przykryć folią i zostawić na 12-16 godzin. Ciasto właściwe: 100 g dojrzałego zakwasu żytniego, 100% hydracji 350 g wody

w mojej kuchni
Cukiniowy pasztet 166

całe 20 dkg sera żółtego, również startego na grubych oczkach--u mnie bez sera i trzymało się dobrze 3/4 szkl oleju---u mnie 3 łyżki oleju spora garść pestek dyni -moj pomysł.. sól, pieprz, vegeta do smaku ewentualnie jeśli ktoś lubi - natka pietruszki--u mnie natka pietruszki ,tymianek świeży Zetrzec cukinie i posolić ,jak puści sok odcedzić..Ubić bialka

w mojej kuchni
CHLEBKI Z ZIARNEM NA ZAKWASIE 172

gramy świeżych drożdży rozpuszczonych w pół szklanki ciepłej wody. Wymieszać ciasto dodając : 3/4 szklanki otrąb pszennych , lub żytnich /mają więcej błonnika/ ,1/2 szklanki słonecznika , 1/2 szklanki pestek dyni , 1/2 szklanki siemienia lnianego.Wyrobić trochę drewnianą łyżką i odstawić do wyrośnięcia na 2 godż. Po wyrośnięciu odłożyć ok.4 łyżki ciasta do słoika pół litrowego ,lekko zakręcić,posłuży jako zakwas

w mojej kuchni
chleb z ziarnami 197

łyżki sezamu ,,,        3 łyżki pestek z dyni,,,, 1 szklanka otrębów pszennych,,,,,                         1,5 łyżki soli ,,,3 łyżki cukru,,,, 5 dag pokruszonych drożdży

w mojej kuchni
CHLEB NA ZAKWASIE 193

gramy świeżych drożdży rozpuszczonych w pół szklanki ciepłej wody. Wymieszać ciasto dodając : 3/4 szklanki otrąb pszennych , lub żytnich /mają więcej błonnika/ ,1/2 szklanki słonecznika , 1/2 szklanki pestek dyni , 1/2 szklanki siemienia lnianego.Wyrobić trochę drewnianą łyżką i odstawić do wyrośnięcia na 2 godż. Po wyrośnięciu odłożyć ok.4 łyżki ciasta do słoika pół litrowego ,lekko zakręcić,posłuży jako zakwas

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania