dynia - 15472 przepisów (strona:484/1032)

Gryczanka kokosowa z bananem 116

mleczku kokosowym z dodatkami. #bezdodatkucukru #wegańska #szybkaiłatwa Składniki: – 50 g płatków gryczanych – 200 ml mleczka kokosowego – banan – 15 g orzechów włoskich – 10 g pestek dyni Sposób przygotowania Płatki gryczane ugotować na mleczku kokosowym w garnku. Wkroić banana, posypać orzechami włoskimi i pestkami dyni. Zjadać ze smakiem! Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami

Mrs. Endorfina
Kotlety Z Kaszy Gryczanej Niepalonej Z Serem Żółtym, Pestkami Dyni I Słonecznikiem 177

sobie np. ilość czosnku czy cebuli. Składniki na około 8-9 kotletów: 100 g kaszy gryczanej białej 1 jajko kl M 1-2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki pestek dyni 1-2 łyżki ziaren słonecznika 1/2 główki cebuli 2 ząbki czosnku 4 łyżki sera żółtego sól, pieprz do smaku szczypta ostrej papryki lub odrobina pokrojonej na drobno papryczki chilli (niekonieczna(...)koniec smażenia gdyż przypalony stanie się gorzki i popsuje smak potrawy) 3. Przesmażoną cebulkę z czosnkiem dodajemy do kaszy, dodajemy koperek, sól, pieprz, ser żółty ziarna słonecznika i pestki dyni. Mieszamy całość, próbujemy i jeśli smak nam odpowiada do dopiero wtedy wbijamy jajko, a następnie formujemy kotlety (mogą być lekko "ciapowate", ale na patelni nie będą się rozpadać) obtaczamy

Gotowanie...to proste !
Deser borówkowo-owocowy 84

deser) 2 czubate łyżki miodu- dowolny 200g borówek duży plaster arbuza- tak około 300g- kroimy w kosteczkę maliny- po 5-6 na deser (można więcej) pestki dyni – 4 łyżki ziarno słonecznika 4 łyżki dwie łyżeczki suszonej żurawiny (można to pominąć) Robimy! Miód mieszamy z jogurtem Do każdego pucharku: wykładamy łyżkę czubatą jogurtu, na to pestki ze słonecznika, trochę borówek(...)znów jogurt, kawałeczki arbuza, borówki, znów jogurt, borówki, malinki, kawałki arbuza i pestki dyni. Ja dorzucam jeszcze kilka żurawinek na wierzch Schładzamy. I już, smacznego! Share 0 Tweet 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom
Kasza gryczana z pomidorowym pesto 81

Samodzielne, bezmięsne danie lub dodatek do dania głównego. Składniki: 200 g niepalonej kaszy gryczanej 1 łyżka pasty z suszonych pomidorów (opcjonalnie 3 suszone pomidory w oleju) 3 łyżki pestek dyni 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżka masła ghee 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka listków tymianku 2 łyżki brązowego siemienia lnianego 4 łyżki startego parmezanu 4 łyżki posiekanej(...)Kaszę gotujemy na sypko. Znaczy tak gotujemy. Zagotowujemy wodę, wsypujemy kaszę, ponownie zagotowujemy, płomień wyłączamy, zostawiamy pod przykryciem na kwadrans. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Pastę blendujemy z pestkami dyni i oliwą. Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy, następnie posiekany czosnek, chwilę podsmażamy, dodajemy pesto, tymianek, kaszę i siemię lniane, cały czas smażymy i dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween. 77

Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie ciekawym wizualnie urozmaiceniem na nie jednej imprezie :) P The post Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej 113

kuminem, liśćmi laurowymi i solą. Przepis Zagniatamy ciasto i gotujemy z niego kuleczki przypominające spaetzle. Podajemy z gulaszem. Manty Manty to uzbecka wersja pierogów na parze z wołowiną i dynią. Kiedy założyłam tego bloga w 2016 jednym z pierwszych opublikowanych przeze mnie przepisów były manty z sałatką lan say. Ciasto: 300 g mąki, jajko, sól, 100 ml wody Farsz(...)surowego mięsa wołowego bez kości, 180 g dyni, 100 cebuli, pieprz. Sałatka lan say Bardzo mnie ucieszyło, kiedy mogłam zjeść dokładnie taką sałatkę z mantami w Samarkandzie. Składniki: Pomidor, marchewka, ogórek, por (biała część), papryka czerwona i zielona, koperek, natka pietruszki, pieprz do smaku, ugotowany makaron sojowy lub ryżowy. Sos: 2 ząbki czosnku, papryka mielona, łyżeczka octu, gorący olej podgrzany

Ugotowane pozamiatane
Kremowa zupa z cukinią i grzankami 84

łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa Dodatkowo: 3 kromki chleba tostowego 3 łyżeczki masła jogurt naturalny lub kwaśna śmietana – kilka łyżek opcjonalnie – nasiona słonecznika lub pestki dyni     *** Cukinie myjemy i kroimy w kostkę, nie obieramy jej ze skórki *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę *** *** W dużym garnku podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulę(...)Zupę nalewamy w miseczki i na każdą porcję nakładamy łyżkę jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany *** *** Przed podaniem posypujemy grzankami i opcjonalnie prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika lub pestkami dyni *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Makaron z bobem, pesto i boczkiem 89

boczku 2 garści ugotowanego i obranego bobu 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku kawałek sera długodojrzewającego (bursztyn, parmezan) sól pieprz pesto: pęczek natki pietruszki 2 łyżki pestek dyni 1 ząbek czosnku pół łyżeczki soku z cytryny 3 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz (przepis na 2-3 porcje) Pesto: pestki dyni prażymy na patelni do zrumienienia. Po ostudzeniu wrzucamy

Kardamonovy
Całonocny chleb na drożdżach 254

Bardzo smaczny i prosty chleb pszenny na drożdżach, 0,7 g świeżych na 400 g mąki. Całonocna fermentacja ciasta 12 h w temperaturze pokojowej. Z dodatkiem pestek dyni. Składniki: 100 g mąka pszenna typ 1050 40 g mąka żytnia razowa typ 2000 260 g mąka pszenna typ 650 280 g woda Składniki wymieszane tylko(...)świeżych drożdży rozpuszczone w 10 g wody 8 g soli Następnie ciasto krótko wyrobione kilkoma składaniami. Po 30 minutach rozciągnięte na mokrym (spryskanym) blacie, posypane nasionami dyni i zwinięte jak rolada. Następnie dwa składania ciasta co godzinę i zostawione na całą noc w temp. pokojowej do fermentacji, w sumie 12 h. Rano ciasto wyłożone na oprószony mąka blat i uformowane

Przepisy na domowy ser i chleb
Sałatka z botwiną i grillowanym serem halloumi 168

pyszne! Składniki sałata rzymska 4-5 liści botwiny 4 młode buraczki (z botwinki) cukinia 100 g serka halloumi opakowanie jogurtu naturalnego jeden gruntowy ogórek kilka listków mięty łyżka pestek dyni sól, pieprz odrobina oliwy Czas przygotowania: około godziny Liczba porcji: 4 Przygotowanie Zaczynamy od sosu jogurtowego. Ogórka obieramy i ścieramy na tarce. Miętę drobno siekamy. W miseczce mieszamy ze sobą(...)zostawiamy kilka łyżek do wykończenia sałatki). Następnie rozkładamy na sałacie plasterki buraczków i grillowanej cukinii. Na wierzchu układamy zgrillowany ser. Wszystko jeszcze skrapiamy sosem jogurtowym i obsypujemy prażonymi ziarnami dyni. Gotowe, można podawać! var widgetParams = "{ 'Id':'a0e0d888-6686-435d-ad73-e11f4080f34f','AffId':'32377'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.frameBorder

Analiza Smaku
Botwinka z mlekiem kokosowym 124

kokosowego - 500 ml mleka kokosowego Real Thai - 1 łyżeczka czarnego pieprzu - 1 łyżeczka kurkumy - 1 i 1/2l filtrowanej wody - 300 ml wody z kiszonych ogórków - 1/2 szklanki prażonych pestek dyni Przygotowanie : Czosnek i imbir obieramy, kroimy na małą kosteczkę. Paprykę drobno siekamy. Wkładamy do garnka z grubym dnem razem z olejem kokosowym i chwilę dusimy na małym ogniu. Dodajemy pokrojone(...)pietruszki i botwinkę. Dusimy na małym ogniu około 15 minut. Wlewamy wodę i dodajemy przyprawy. Gotujemy 15 minut. Dodajemy mleko kokosowe. Schladzamy. Dodajemy wodę z kiszonych ogórków i pestki dyni. Doprawiamy solą kłodawską. Podajemy z ugotowanym jajkiem, polane oliwą z oliwek i posypane koperkiem. Opcjonalnie z octem jabłkowym niefiltrowanym

Szkrab Je Sam
Fit śniadanie, czyli jogurt z owocami i domową granolą 157

nasion chia i orzechów z jogurtem naturalnym, truskawkami, bananem i morelą, polane syropem z daktyli. Proste, pyszne, pożywne i zdrowe. W tym przepisie korzystam z “ Granoli z chia, dynią i siemieniem lnianym “, ale polecam również “ Granolę z sezamem, pestkami dyni i cynamonem “, “ Granolę migdałową z sezamem ” lub “ Granolę z patelni, czyli domowe Musli

Moja Delicja
Pai Bao - bułeczka z Hongkongu w czerwcowej piekarni 138

wypieku jest mleko skondensowane. Bułeczka jest bardzo delikatna po upieczeniu i jeszcze następnego dnia zachowuje świeżość. Jej składanie przypomniało mi moje eksperymenty z różnymi drożdżówkami (np. wieniec z cytrusową dynią  czy  składane elementami ciasto z dynią i pigwą ), do których można wykorzystać dowolne nadzienie. Składniki (u mnie na keksówkę o wymiarach (11x33)cm): Przepis z bloga

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania