Kotlety z buraka Bardzo często kotlety z buraka służyły mi jako wsad do burgera. Tym razem jednak miałem ochotę na typowo obiadowe danie
BlendmanStir-fry z łodygą brokuła Nie lubisz marnować jedzenia? Ten przepis, to sposób na wykorzystanie łodygi brokuła, która jest zazwyczaj wywalana. Ostatnio wparowała na mój stół
BlendmanSkładniki: 1 szklanka ryżu 1 filet z kurczaka 1 cebula 100 g groszku cukrowego 1 podłużna czerwona papryka 1/2 brokuła sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie
czarrna od kuchniSkładniki 1,5 kg pałek z kurczaka masło śmietana marynata: 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki grubo
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 70 dkg schabu 1 brokuł 25 dkg pieczarek 1 cebula 3-4 łyżki mąki sól, pieprz zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić na kotlety i
czarrna od kuchniCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na szakszukę z ciecierzycą. Muszę przyznać, że to moja ulubiona wersja tego dania. Szakszuka jest pyszna i pożywna
Moja pasja smakuSkładniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 kromki czerstwego chleba 1 cebula 1 jajko 1 garść rzeżuchy lub innej zieleniny sól, pieprz, słodka papryka 2-3 łyżki
czarrna od kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka brzoskwinie z puszki 100 g sera żółtego konfitura żurawinowa do panierowania: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Fileta
czarrna od kuchniwypróbować! Zapewniam Was, że będzie to znajomość na dłużej ;) Ja po pierwszym użyciu tej mąki byłam sceptyczna, bo ma ona wyrazisty i dość specyficzny smak. Ale postanowiłam dać jej drugą szansę i metodą prób i błędów zaprzyjaźniłyśmy się :P Mąkę z ciecierzycy wykorzystuję do wytrawnych placków, naleśników albo do przygotowania spodu do pizzy. Lubię
HealthyCreationsNie samym ciastem człowiek żyje (chociaż chciałby ;), więc dzisiaj mam dla Was przepis na obiad – soczysty schab z piekarnika w sosie musztardowo-miodowym. Mięciutkie, aromatyczne
brunetkawkuchnimiarę prosta, czasochłonna i wymaga cierpliwości. Przede wszystkim odpowiednia marynata, która nada odpowiedniego tonu, smaku i charakteru Waszemu mięsiwu a dzięki której nadacie kierunek jazdy Waszemu daniu. Po drugie smażenie, dzięki temu zabiegowi zamknięcie wszystkie pory mięsa, skarmelizujecie je i dzięki denaturacji białek zamknięcie w jego wnętrzu wszystkie soki z całym obłędnie pysznym smakiem. Kolejny krok
Mango PapajaCześć! Dziś chciałabym się z Wami podzielić przepisem na pizzę z cukinią, pomidorkami i mozzarellą. Pizza w wydaniu wegetariańskim jednak niczego jej nie brakuje! Bardzo podoba
Moja pasja smakuKurczak z patelni przeważnie powstaje z mojego lenistwa, gdy jestem sama w domu. Nie chce mi się odpalać piekarnika, więc idzie w ruch patelnia i przygotowuję
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 brokuł 1 jajko 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka jarzynki sól, pieprz słodka papryka mąka
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 0,5-0,75 kg ziemniaków 1/2 brokuła 1 szklanka mrożonego groszku 1/2 pora 3 jajka 3 łyżki jogurty naturalnego lub smietany sól, pieprz
czarrna od kuchni