Składniki: ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g masła 1 płaska łyżeczka soli 2-3 łyżki zimnej wody nadzienie: 30 dkg kurek 1 cebula 2-3
czarrna od kuchniCześć! Ale to było dobre! Moje ślinianki wariują na samą myśl. Jeśli lubicie risotto – koniecznie wypróbujcie z dodatkiem bobu, cukinii i boczku. Foodporn jednym słowem
Moja pasja smakuSkładniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu słodkie chili 2 łyżki vegety do mięs 2 łyżki płynnego miodu 1 cebula Przygotowanie: Skrzydełka posypać vegetą
czarrna od kuchniBitki sojowe w beszamelu Kotlety sojowe w mojej diecie obecnie bardzo rzadko występują. Czemu? Czy to znaczy, że są niezdrowe lub niedobre? Nie, po prostu mi
BlendmanCurry, to szybkie danie, tylko pół godziny i efektowny obiad gotowy 🙂 Przepis bierze udział w wydarzeniu Błyskawiczny piątek 🙂 Składniki: 1 filet z
czarrna od kuchniSkładniki: 2 policzki wołowe (ok. 1/2 kg) 1 cebula 30 dkg boczniaków Vegeta do mięs obsypka maspolanka 1 łyżka maggi 1 łyżka soku z cytryny mąka
czarrna od kuchniWegańskie kluski leniwe Ta nazwa naprawdę zobowiązuje. Jedni nazywają je pierogami a inni, tak jak ja, kluskami leniwymi – bezsensu, bo i tak wyglądają jak kopytka
BlendmanCykoria pieczona Wielu ludzi „cyka się” cykorii. Nie wiedzą jak do niej podejść, żeby się nie sparzyć. Suma sumarum mijają ją z lekką konsternacją
BlendmanKopytka z buraków Bardzo spodobał Wam się kolor poprzednich klusek ( kopytka z batatów i kopytka z bobu ), więc postanowiłem pokombinować z burakiem. Pierwsze kopytka z buraków
BlendmanGofry po meksykańsku ¡Arriba, arriba, arriba… los gofres de mexicanos! Gofry po meksykańsku rządzą! To że są proste w wykonaniu, to nic zaskakującego, bo każde
BlendmanKrokiety z piekarnika Jestem ogromnym fanem krokietów. Niestety, w sklepach spożywczych na wegańskie nigdy nie natrafiłem, a coraz większe ciśnienie na ich pochłonięcie skłoniło mnie do
BlendmanBób po chorwacku Prawdopodobnie bób po chorwacku będzie ostatnim w tym sezonie przepisem z bobem. Niewykluczone, że wykombinuję coś z mrożonego bobu, ale objadłem się go
BlendmanPieczone tofu marynowane Czy jest coś lepszego od plasterka pieczonego tofu? Tak, kilka plasterków! Jak ja lubię to połączenie delikatnego tofu z pikantnym, czosnkowym i lekko
BlendmanCześć! Lubicie nadziewany makaron? Jeśli tak – koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Mam dla Was muszle nadziane bobem, boczkiem i mozzarellą. Zapieczone zostały w domowym sosie
Moja pasja smakuCukinia faszerowana soczewicą Przepisy z cukinią są o tyle wdzięczne, że można je wykonywać przez niemalże cały rok. Oczywiście najlepiej robić to w sezonie, gdy mamy
Blendman