Czy da się zrobić pyszne ciasto w środku nocy ? Jasne, że tak :) Tym razem przepis na cudowne czekoladowe, miękkie w środku i delikatnie przypieczone z zewnątrz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech
Ana Mari's worldPyszne, puszyste racuchy orkiszowe, bez dodatku cukru. Odświeżyłam stary przepis, kiedyś już robiłam je z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i jabłka, tym razem były bez żadnych
Smaczne ZdroweZawsze chciałam je zrobić sama, bo w domu tylko mamie pomagałam. Tylko i aż:) robiłyśmy je całe stosy razem z faworkami, na Tłusty Czwartek nie próżnowałyśmy
Zasmakuj KuchniJuż wielokrotnie pisałam, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia są śniadania. Jeśli tylko mam czas i okazję to zjadam je bez pośpiechu, wręcz leniwie, w
Ostra na SłodkoKtoś nie lubi ciasta drożdżowego ? Ktoś nie robi, bo boi się, że i ta nie wyrośnie? Koniec z tymi obawami! Każdy, kto spróbował choć raz zrobić
Ostra na SłodkoWspaniałe jako śniadanko, doskonałe jako kolacja. Ciepłe z mlekiem smakują obłędnie. Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 1 szkl ciepłego
MojaQchnia.plKilka dni temu pochwaliłam się zdjęciem zbiorów malin i jeżyn z zapytaniem, czy zjeść od razu czy coś piec. Wybrałam kompromis, część podżarłam, a z reszty
greenscarfZawsze chciałam je zrobić, to też nic nie stało na przeszkodzie i zrobiłam, cieszę, smakuję, tyle radości z kolejnego udanego przepisu. Mini pączki z twarogiem, pulchniutkie
Zasmakuj KuchniNiepozorne. Niech wygląd Was nie zmyli. To puszyste i delikatne, waniliowe bułeczki z truskawkami. 200 g mąki 20 g drożdży świeżych lub 7 g suszonych 1/3
KucharzycaDrożdżowe pampuchy są bardziej znane w wersji na słodko. Tym razem proponuję pampuchy ze szpinakiem, nadziewane pieczarkami. Można podać z gulaszem
Praktyczna plTo już kolejny przepis na moim blogu na te pyszne jagodowe bułeczki . Lubię wypróbowywać stare przepisy, trochę je zmieniać na własne potrzeby, tak była i teraz
RAROSSAKruszonka – przepis na najlepszą kruszonkę bazuje na dobraniu odpowiednich proporcji, czyli na 1 część masła przypada 1 część cukru (najlepiej cukru pudru, bo zwykły cukier
Kulinarne PrzebojeKlasyczne ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką, które przygotowałam z mąki orkiszowej wychodzi delikatne i długo zachowuje świeżość. Smakuje słońcem i dzieciństwem :) Możecie przygotować je z
Mienta blog