"Najlepsze są oczywiście w dniu wypieku. Słodkie dzięki lukrowej nieco kwaskowatej polewie i niezbyt kaloryczne z uwagi na małą ilość jajek i masła. Doskonałe na
Wiem co jem„Któż z nas ich nie lubi. W sezonie jagodowym są niemal w każdym sklepie spożywczym, nie mówiąc już o cukierniach. Daleko im jednak do takich zrobionych
Wiem co jem„Te małe, słodkie bułeczki z bakaliowym nadzieniem, pachnące cynamonem w Wielkiej Brytanii spożywa się w Wielki Piątek na śniadanie. Zdobi je biały krzyż, który ma przypominać
Wiem co jem„ Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe ze szklanką mleka lub gorącego kakao. Robiłam je już wielokrotnie i za każdym razem znikają błyskawicznie, a chłopcy ze zdumieniem pytają
Wiem co jem„Trochę zaniedbałam ostatnio ten blog. Wszystko przez to, że każdą wolną chwilę poświęcam na zgłębianie tajników fotografii. Dużo czytam, przeglądam zdjęcia w necie i ćwiczę. Analizuję
Wiem co jem"Pewnie bardziej pasowałyby na śniadanie, ale to wiązałoby się ze wstaniem skoro świt, a to w moim przypadku nie byłoby proste do zrobienia. Nie oznacza
Wiem co jemA jednak! Zmobilizowałam się i usmażyłam domowe pączki :) Nie odpuściłam. Był to mój pierwszy raz :) Idealne z wyglądu może nie są - nie wszystkie wyrosły tak samo
chili & sugarOstatnio jestem zakręcona jak rondo w szczycie , tudzież słoik ogórków na zimę . Pędzę z miejsca na miejsce (wczoraj pędzenie zostało opóźnione o pół godziny, bo autko
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNajpyszniejsze rogale jakie jedliśmy! Puszyste, lekkie, z warstwami marcepanu i chrupiącymi migdałami na wierzchu. Są idealne. Najlepsze pierwszego dnia! Przepis od wyjątkowej Trine Hahnemann z książki
Plate of JoyJak wiecie uwielbiam ciasto drożdżowe. Ostatnio uczę się nowej metody wyrabiania ciasta - metoda Richarda Bertinet. Próbuje, testuje, kombinuje - wszystko, aby uzyskać najlepszy efekt. Metoda pana
Plate of JoyPrzed tłustym czwartkiem robiłam profiterolki i szczerze powiedziawszy nie chciałam już nic innego robić, ale wtedy Asia z Kwestii Smaku zaserwowała pomysł
Plate of JoyCiasto drożdżowe w nowej formie, do przygotowania z kremem czekoladowym, makiem lub marmoladą :) SKŁADNIKI 400 g mąki tortowej 200 ml letniego mleka 100 g cukru
zielonacukinkaKlasyczne, niezawodne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Tu z dodatkiem cynamonu co sprawia, że zapachy wydobywające się z piekarnika podczas pieczenia są jeszcze bardziej intensywne
Mienta blogMiękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko
BullioŻytnio-pszenne bułki z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego. Z podanej porcji wychodzi około 10 średniej wielkości bułek. 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu
Bullio