Delikatne ciasto drożdżowe z przepysznym farszem z gotowanej kapusty oraz pieczarek posypane charakterystycznym w smaku kminkiem to jedna z bardziej smakowitych wersji kapuśniaczków. Kapuśniaczki znakomite jako
Słodka StronaSconsy (tzw. scones) już dawno zakradły się do naszej kuchni. Są to proste i szybkie w przygotowaniu bułeczki, idealne na śniadanie. Robi je się dość łatwo
Moja DelicjaW pierwszej chwili mój mąż zapytał czy to kaszka bananowa z borówkami. Tak właśnie smakują moje serniczki. Są delikatne, pachnące bananami i dość słodkie. Dla mnie
Czerwień i błękitNiektórzy lubią z kruszonką, inni z makiem, a jeszcze inni z dodatkiem masełka. Jedno jest pewne... chałka była, jest i będzie jednym z ulubionych rodzajów pieczywa
Nastoletnie WypiekanieNie wiem jak Wam ale mi śliwki kojarzą się z jesienią. W sumie pogoda za oknem już taka mocno jesienna. Jak sobie poprawić nastrój w
Krakowskie smaki AniWażną dla mnie zasadą w gotowaniu jest przygotowywanie potraw z sezonowych produktów. Bo nic innego lepiej nie wpływa na nasz organizm, jak właśnie produkty na
Mango PapajaOstatnio zupełnie byłam na bakier z pieczeniem ciast i przygotowywaniem słodkości. Choć to najlepszy czas na słodkie smakołyki, bo owocowy sezon w pełni, a ja nie
Czerwień i błękitSmaki dzieciństwa! Te bułeczki bardzo często kupowałam w pobliskiej piekarni i zajadałam ze smakiem ;D Słodki, cynamonowy zapach przyciągnie każdego, bez wyjątków... ;) Gorąco polecam! Składniki: Ciasto
Nastoletnie WypiekanieUwielbiam smak cynamonu i zapach który podczas pieczenia unosi się po całym domu. Dzisiaj coś dla wielbicieli słodkich bułeczek, mmm są idealne! Składniki: 5 dag drożdży
Słodka Kraina WypiekówWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne, lekkie ciasto drożdżowe nadziane jagodami i białym serem. W sezonie letnim gdy mamy dostęp do jagód nie
Marta GotujePrzeglądając blogi kulinarne, znalazłam u Izy przepis na wspaniałe jagodzianki z dodatkiem twarogu w cieście. Bułeczki są pyszne, ciasto miękkie i wilgotne, choć trudno mi się
Czerwień i błękitLato w pełni więc i owoców całe mnóstwo. U nas w ogrodzie resztka czarnych malin (tak dokładnie – nie jeżyn tylko malin ) więc aby się nie
Kuchenne WariacjeKończą się czereśnie, dlatego dzisiaj wrzucam do sieci przepis na słodkie muffiny. Poza sezonem można użyć również mrożonych owoców. Muffiny upiekłam na piknik "pod chmurką", zniknęły
Czerwień i błękitLato to czas kie dy na krzakach i drzewach możemy znaleźć jego owocowe skarby. Je dnym z największych leśnych skarbów obok oczywiście grzybów są jago dy
ChilliJemyMięciutkie, puszyste, obłędnie serowe i słodziutkie. Niczym nie odstają od tych sklepowych! Przepis pochodzi z cudownej książki Pawła Małeckiego Cukiernia Lidla. Polecam! Składniki: Ciasto drożdżowe: 300
Nastoletnie Wypiekanie