Wprawdzie pełnoziarnistej chałce brakuje lekkości, jaką pochwalić się może jej biała siostra. Jednak smak i zapach nie pozostawiają wątpliwości, że pełne ziarno również może cieszyć zmysły. 425 g mąki pszennej pełnoziarnistej 25 g drożdży świeżych (8 g instant) 15 g (opakowanie) cukru waniliowego 60 g cukru* 50 g masła 1/6 szklanki mleka/wody (40 ml) 2 jajka łyżka ekstraktu waniliowego tłuszcz do formy żółtko i łyżeczka wody do posmarowania chałki sezam do posypania Drożdże rozetrzeć z cukrem i mlekiem. Odsta... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...