drożdżowe - 16813 przepisów (strona:623/1121)

Grzybki drożdżowe z makiem i rodzynkami 107

Cudowne i delikatne, puszyste, lekkie i aromatyczne bułeczki drożdżowe z nadzieniem z maku. Ciasto jak do pączków, tylko pieczone w piekarniku! Polecam bardzo, bardzo :-) Czas przygotowywania:  do 1h Wyrastanie:  2 h Czas pieczenia:  20 minut Ilość bułeczek:  około 15 Składniki na bułeczki: • 250 g mąki pszennej tortowej - około 1,5 szklanki • jedna saszetka suszonych

AniaGotuje.pl
Ptysiowe donaty z piekarnika 150

Pączki z dziurką, donaty parzone, drożdżowe bułeczki z piekarnika... każda nazwa będzie właściwa :-) Przedstawiam troszkę szaloną wersję pieczonych pączków z ciasta parzonego. Zależało mi na tym, by: - oponki nie były tłuste - długo zachowywały świeżość - bez wyrzutów można je było zjeść na śniadanie lub kolację - były idealne do mleka, herbaty czy kawy Czas przygotowywania:  30 minut + wyrastanie łącznie

AniaGotuje.pl
Baba drożdżowa z rodzynkami i lukrem 88

Niezwykle puszysta i pachnąca babka drożdżowa. Fantastyczna na Świąteczny stół, ale i jako codzienne ciasto do kawy :-) Polecam bardzo, bardzo :-) Czas przygotowywania:  do 40 minut Wyrastanie:  łącznie 1,5 h Pieczenie:  170 stopni - 45 minut Wielkość babki:  forma średnicy 22 cm z kominem Składniki na babkę: • 500 g mąki pszennej tortowej

AniaGotuje.pl
Rogale pszenne puszyste z chia 130

idealne z masłem i domowym dżemem lub na wytrawnie jako pyszne, weekendowe śniadanie. Puszyste rogaliki lub bułeczki drożdżowe z dodatkiem masła i mleka oraz chia. Czas przygotowywania:  do 20 minut Czas pieczenia:  około 25 minut temperatura 170 stopni Ilość:  8 sporych rogalików lub bułeczek Składniki: • 500 g mąki pszennej   najlepiej typ. 480 lub 550 • 1 duże

AniaGotuje.pl
Racuchy drożdżowe z twarogiem 780

Racuszki drożdżowe z twarogiem - sprawdzone! Najlepsze! - pieczone na patelni bez tłuszczu - bez miksera, wagi i miarki - łatwo dostępne, tradycyjne składniki Czas przygotowywania:   do 10 minut + 30 minut wyrastania/odpoczynku ciasta Czas smażenia/pieczenia:  łącznie do 30 minut Ilość placków: około 12 sztuk średnicy do 5 cm Składniki: Zaczyn • 30 gramów świeżych drożdży • łyżka cukru • łyżka mąki pszennej

AniaGotuje.pl
Racuchy drożdżowe z jabłkiem 847

Boskie racuchy drożdżowe z kawałkami jabłek.  - Wystarczy dobrze wymieszać razem wszystkie składniki i dać ciastu wyrosnąć. - Super prosty i krótki skład. - Racuchy wychodzą grube, puchate i pyszne. - Nie są tłuste, więc smakują cudownie również po przestygnięciu. - Idealne na śniadanie, kolację, czy nawet posiłek do pracy czy szkoły

AniaGotuje.pl
Placki jogurtowe z gruszkami 222

delikatne, aromatyczne, mięciutkie placuszki.  - bardzo prosty skład i wykonanie - nie potrzebujesz wagi i miarek - wspaniałe placki na śniadanie i kolację - uwielbiane przez Dzieci Łasuchom plackowym polecam gorąco racuchy drożdżowe z jabłkiem  oraz nieziemskie placki z serków waniliowych .. mniam

AniaGotuje.pl
MAKOWA ROLADA 139

Ostatnio będąc na zakupach w bardzo korzystnej cenie nabyłam puszkę maku, przyznaję się, że nigdy z takiej jeszcze nie korzystałam. Więc jedyne co przyszło mi do głowy to upiec drożdżową roladę. I udała się, a co najważniejsze bardzo nam smakowała. Jest bardzo prosta i naprawdę pyszna. Podaję przepis również na masę którą sami możemy przygotować sobie w domu, też sprawdzona

Pani na deser
FOCCACIA Z OLIWKAMI 227

Foccacia to włoski chlebek, który przygotowywany jest na bazie ciasta drożdżowego. Świetnie sprawdza się jako przystawka lub jako dodatek do piwa lub wina. Przygotowanie chlebka nie jest trudne, chociaż wyrastanie ciasta trwa kilka godzin. Mimo to, smak jest obłędny i zapewniam, że będzie Wam smakować. Foccacia świetnie smakuje z oliwą z oliwek. Składniki: ciasto – 2 Czytaj więcej → Artykuł FOCCACIA

greengoodies
Panzanella 159

chleb podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało

ladykitchen
Jak zweganizować schabowego? || WEGAŃSKI SCHABOWY 157

Można użyć sklepowych mieszanek np. do kotletów schabowych lub ew. do kurczaka lub dodać swoje ulubione przyprawy. W wegańskich kotletach schabowych bardzo dobrze sprawdza się papryka, gorczyca czy płatki drożdżowe.  "Jajko" W klasycznej wersji kotleta schabowego do opanierowania używa się mąki, jajka i bułki tartej. Oczywiście w przypadku roślinnej wersji jajko nie wchodzi w grę. Tutaj pojawia się

wegujemy
Rogaliki z marmoladą 201

Rogaliki drożdżowe, bardzo chętnie sięgają po nie dzieci, ale nie tylko!. Bardzo proste wykonanie może być tylko zachętą, zachowują długo świeżość, są tak smaczne, że zapraszają się do ich wykonania i zdegustowania! Składniki: 250 g margaryny lub masła 3 szklanki mąki 1/4 l śmietany 18%, (może być pół na pół jogurt grecki i śmietana) 5 dkg drożdży świeżych 2 łyżki

kgwjanczewo
Drożdżowe bułki z serem 202

Idealna przekąska na deser, a może do kawy? To z pewnością drożdżowe bułeczki z twarogiem! Na pewno znacie ich smak z cukierni! Ale domowe smakują znacznie lepiej! Spróbujcie koniecznie! Składniki na bułki: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 2 jajka 250 g mleka 1/2 łyżeczki soli 75 g roztopionego masła Składniki na masę serową

Gotuj z Mąką
Rosyjskie bliny z granatem (jesień). 141

zewnątrz coraz zimniej. Bliny rekompensują mi brak słońca, poprawiają nastrój. Maleńkie drożdżowe placuszki z ciasta z mąki gryczanej i żytniej. Istnieje wiele  receptur przyrządzania ciasta na bliny.  Podawać je można na wiele sposobów - dlatego tak je uwielbiam. Z różnymi gatunkami ryb, ze śmietaną, roztopionym masłem, marynowanymi grzybami, kawiorem, tartym serem, krojonym jajkiem, pastami rybnymi. Na słodko, z konfiturami

AZgotuj!
Krucho - drożdżowe rogaliki z jabłkami 120

Przesmaczne rogaliki z krucho - drożdżowego ciasta, napakowane soczystymi jabłuszkami z dodatkiem cynamonu :). Ciasto jest niebywale proste w wykonaniu, nie wymaga wyrastania ( ani po wyrobieniu, ani po uformowaniu rogalików - wyrasta w piekarniku ), a do tego bardzo dobrze się z nim pracuje. Po upieczeniu rogaliki są mięciutkie i lekko chrupiące, utrzymują świeżość również do dnia następnego ( możliwe, że i do kolejnego, lecz

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania