drożdżowe - 16813 przepisów (strona:621/1121)

Najprostsza chałka, puchata i szybka 190

Dziś proponuję chałkę, szybką, puchatą i pyszną, trzeba się pilnować aby całej nie zjeść od razu. Ja zaplotłam chałkę według filmiku na YT ale Wy zaplećcie

Moje Małe Czarowanie
Drożdżowe bułeczki z salami, rukolą, suszonym pomidorem i mozzarellą 354

Witajcie kochani :-). Dziś mam dla Was przepis na pyszne drożdżowe bułeczki, które znalazłam tutaj ( klik ). Zmieniłam trochę nadzienie, bo użyłam tego co miałam w domu. Bułeczki są pyszne, puszyste, najlepiej smakują pierwszego dnia. U nas zniknęły szybciutko, a moi Panowie już zamówili kolejną porcję :-). Polecam Wam je bardzo i miłego czwartku Wam życzę :-) Składniki na ciasto: 250 ml ciepłego mleka

kruche babeczki
PIKNIKOWE FRANCUSKIE TOSTY! 162

PIKNIK W STYLU FRENCH FRANCUSKIE TOSTY NA WSPÓLNIE SPĘDZONY CZAS DZIEŃ DOBRY! ;-))) Uwielbiam! Pycha! Pycha! I jeszcze raz PYCHA! ;-))) Najukochańsze przeze mnie tosty francuskie, przygotowane z domowej chałki drożdżowej, z syropem klonowym, chrupiące i z całą masą przepysznych owoców sezonowych. Kwaśna czarna porzeczka, słodkie aż czarne czereśnie, soczyste maliny i truskawki! Ach!!! Idealny posiłek, który możecie zabrać ze sobą

SMYKWKUCHNI
Domowe Mini Pierogi Szwedzkie 375

Drożdżowe ciasto z grzybowym farszem i charakterystycznym posmakiem czarnuszki w postaci uroczych małych pasztecików to smakowita przekąska idealna niemal na każdą okazję. Połączenie pieczarek, kapusty oraz ciekawej przyprawy nadaje "pierogom" niezwykle oryginalnego i wyjątkowego smaku.   Pierogi Szwedzkie -Składniki: Ciasto: 500 g mąki tortowej 2 płaskie łyżki miodu 260 ml wody 30 g drożdży łyżeczka soli Farsz

Słodka Strona
Drożdżowe bułeczki z truskawkami 216

Dzisiaj z miłości do truskawek...drożdżowe bułeczki z truskawką w roli głównej;) Składniki; 40 g drożdży, 500 g mąki, 1 szklanka ciepłego mleka, 2 łyżki cukru, 1 jajko, szczypta soli, 50 g masła, 400 g twarożku, 1 cytryna, cukier waniliowy, 16 truskawek bez szypułek, cukier puder do posypania, Wykonanie; Mąkę przesiewamy do miski, robimy dołek i wsypujemy pokruszone drożdże. Wlewamy

Anioły w kuchni
Pierogi z bobem 213

jednego pierożka. Żeby poznać ilość kalorii w całym pierogu (razem z ciastem) musisz doliczyć kalorie z ciasta, które wybierasz do ich zrobienia. Przy okazji sprawdź koniecznie, gdzie kupisz płatki drożdżowe najtaniej -> KLIKNIJ , bo naprawdę warto ich użyć do farszu. Artykuł Pierogi z bobem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
DROŻDŻÓWKI 206

Śniadanie na niedzielę. Leniwy poranek. Kawa z Sumatry. Zapach ciasta drożdżowego w powietrzu...  ...i zawsze mile widziani goście za oknem - bogatka, modraszka, wróbelek, pełzacz i kowalik.  SKŁADNIKI: Zaczyn: - 100 ml ciepłej wody - 25 g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 3 łyżki mleka kokosowego - około 2 szklanek mąki pszennej - 1 łyżeczka soli - 1 łyżka oleju

wege i kropka
Drożdżówka z twarogiem i kruszonka czyli Niedzielne Śniadanie odc.102 227

takie połączenia smakowe, które zapamiętuje się na całe życie. Drożdżowe i surówka z czerwonej kapusty mojej mamy czy szarlotka jaką piekła babcia Manisia, a może kurka w owocach wg babci Hali... Pamiętam tez smak drożdżówkę z serem jakie  kupowałam sobie w sklepie obok liceum. Kiedy zobaczyłam to ciasto na blogu Bajkorada  wiedziałam, że będzie nam smakować. Drożdżówka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto z płatków owsianych 202

potrzebowałem. Chcesz dodać orzechów? Śmiało! To ciasto czeka na Twoją inwencję twórczą. Jeśli zdecydujecie się je zrobić, to musicie mieć na uwadze, że nie jest to pulchne ciasto drożdżowe! Na takie zapraszam do innych przepisów. Polecam w szczególności ciasto bananowe bezglutenowe oraz chlebek bananowy z mąki gryczanej . Na wierzchu ciasta jest konfitura truskawkowa własnej roboty. Oczywiście możesz użyć sklepowej

Blendman
Bezglutenowe ciasto drożdżowe z truskawkami (wegańskie) 302

Bardzo smaczne, bezglutenowe ciasto drożdżowe ze słodkimi truskawkami i kokosową kruszonką. Do ciasta można użyć dowolnych owoców, spróbujcie np. z agrestem. Przyznam, że ciasto nie jest tak puszyste, jak to na mące pszennej , ale i tak jest warte spróbowania. Na pewno się nie zawiedziecie. Składniki (na blachę o wym. 28x24 cm): 260 g mąki kukurydzianej 170 g mąki ryżowej

Domowa Cookierenka Agi
Pizza na owsianym spodzie 209

kawałków, to spokojnie można przechować je w lodówce na później, a nawet zabrać na lunch do pracy czy szkoły. Składniki: Ciasto: 3 szklanki** mąki owsianej 3 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych 1 łyżeczka oregano 1 szklanka wody Nadzienie: 1 szklanka sosu pomidorowego 2 garście świeżej bazyli lub szpinaku ananasy krojone z puszki 5 dużych pieczarek 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy

Lamarida.pl
Racuchy z jabłkami 159

naczyniu przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, cynamon i mieszamy. Do tego wlewamy siemię lniane i mleko, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone jabłka do masy drożdżowej i całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i albo łyżką nakładamy ciasto i smażymy racuchy aż się zarumienią z obu stron albo używamy foremek silikonowych Do smażenia racuchów już

Lamarida.pl
Krakersy owsiane z pestkami dyni 174

przechowuję w otwartym pojemniku – my lubimy, gdy są suche i chrupiące Składniki na 8 sztuk: 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych 2/3 szklanki wody garść pestek dyni sól i pieprz do smaku mąka owsiana do podsypania ciasta Wykonanie: Do blendera wsypujemy płatki i miksujemy aż uzyskamy mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

Lamarida.pl
Bezglutenowe wegańskie mini quiche 373

tofu 3 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki wody 1 łyżka tamari (lub sosu sojowego) 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 2 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie) pieprz i sól do smaku olej do smażenia (opcjonalnie) Wykonanie: Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plastry, obraną cebulę kroimy w piórka, pora w plastry, a umytą marchewkę ucieramy

Lamarida.pl
Kalafiorowy „kurczak” w pikantnej musztardowej panierce 152

szklanka mąki ryżowej (można też użyć pszennej, ale ja preferuję bezglutenową) 1/2 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki wędzonej (lub słodkiej) 2 łyżki płatków drożdżowych (koniecznie, bo panierka lepiej się trzyma) Dodatkowo: kalafior olej do smażenia (dużo) Wykonanie: W jednym naczyniu mieszamy siemię lniane z wodą i odstawiamy. W drugim naczyniu mieszamy suche składniki. Kroimy kalafiora

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania