drożdżowe - 16813 przepisów (strona:522/1121)

Włochy - Gnocchi z oliwą i szałwią (Gnocchi olio e salvia) 81

listków szałwii (świeże listki będą najlepsze)  - świeżo mielony pieprz  - wegański parmezan ( my robimy własny: 50 g nerkowców, 2 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki płatków drożdżowych i 0.5 łyżeczki soli mielimy w młynku do kawy lub blenderze )  Przygotowanie: 1) Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie odcedzamy i rozgniatamy na purée

Roślinożerni urlopowicze
FIT ZUPA KREM Z BROKUŁA 96

mleko ( u mnie zazwyczaj mleko owsiane/ ryżowe lub tzw. napój kokosowy) - Całość gotuję przez 10 minut, miksuję doprawiam solą, pieprzem - zazwyczaj podaję z grzankami domowego chleba, oprószam nieaktywnymi płatkami drożdżowymi - smakują jak parmezan!-  nie ma nic bardziej prostego, sycącego i dietetycznego

SMYKWKUCHNI
PIZZERINKI Z PIECZARKAMI, SZYNKĄ I SEREM 398

między czasie szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w paski. Koncentrat pomidorowy wymieszać w miseczce z ketchupem i bazylią. Powracamy do ciasta. Na stolnicę podsypaną mąką przełożyć ciasto drożdżowe. Krótko zagnieść. Ciasto podzielić na 8 równych kawałków. Każdy z nich rozwałkować na kształt koła. Tak przygotowane placki na pizzerinki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować sosem pomidorowym. Następnie

Zrób to smacznie
Co zamiast cukru? 59

najlepiej sprawdza się dojrzały banan albo sproszkowana stewia. O zaletach stosowania stewii pisałam tutaj . Oczywiście są też takie rodzaje wypieków, które niestety nie wyjdą bez użycia cukru, np. ciasto drożdżowe. W pewnych sytuacjach można zrobić wyjątek i jak zawsze zachować zdrowy rozsądek. Wiadomo, że nikt nie piecze drożdżówek codziennie, ale jeśli od czasu do czasu zjemy i podamy taką słodycz

Natka Pietruszki
Rogaliki dwukolorowe z marmoladą 99

Dzień dobry :-) Moje dzieci uwielbiają drożdżowe rogaliki. Tak szukałam przepisu w sumie to jakiegoś nowego, innego i znalazłam ten na rogaliki dwukolorowe ( klik ). Rogaliki wychodzą bardzo smaczne, jest tylko z nimi trochę zabawy, ale warto. U mnie rogaliki z marmoladą, do przepisu nie dodawałam proszku do pieczenia tak jak w oryginale, bo stwierdziłam, że nie jest potrzebny jak są drożdże

kruche babeczki
Pizza z patelni 75

cukrem, ciepłą wodą i pozostaw na kilka minut. W między czasie przesiej mąkę do miski, dodaj sól i zrób na środku wgłębienie. Wlej olej do wgłębienia, następnie wlej miksturę drożdżową. Łyżką zagarniaj mąkę z boków do środka, wolno mieszaj aż do połączenia składników. Dokończ ten proces rękoma, aby dobrze składniki wymieszać. Przenieś ciasto na osypaną mąką stolnicę i ugniataj przez

Moja Delicja
Prosty chleb z siemieniem lnianym 75

Połowę mąki, rozpuszczone drożdże wraz z resztą ciepłej wody, zmielone siemię lniane, cukier, sól i olej wymieszać w dużej misce (najlepiej skorzystać z miksera wyposażonego w hak do ciasta drożdżowego). Nie przerywając ucierania, dodać resztę mąki i dalej wyrabiać przez około 10 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować olejem. Posmarowanymi olejem dłońmi podzielić ciasto na dwie części, położyć

Moja Delicja
BUŁKI Z OLIWKAMI 73

Bułeczki drożdżowe z oliwkami pieczone w jednej formie, odrywane i maczane w aromatycznej oliwie np. z dodatkiem czosnku lub chili to świetna propozycja na kolację lub imprezowy stół. Bułeczki są bardzo puchate, lekko słodkie i wytrawne zarazem, dzięki dodatkowi oliwek. Do ciasta możesz dodać zamiennie inne dodatki, np. posiekane suszone pomidory, kapary, zielone oliwki, a wierzch posypać sezamem lub makiem

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowe – szybkie i smaczne 128

cukrem, na puszystą masę. Do drugiej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj masę z jajek oraz masę czekoladową i wszystko zmiksować. Szybki przepis na: Cytrynowe ciasto drożdżowe Tortownicę o średnicy 21 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto. Piec przez 45 minut w temperaturze 175 stopni, grzanie góra i dół. Piec minut przed końcem pieczenia za pomocą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Włochy - Liguryjskie linguine z pesto, ziemniakami i zieloną fasolką (Trenette al Pesto) 96

bazylii (duża garść, 40-50 listków) - 40 g oliwy (6 łyżek)  - 2 łyżki wegańskiego parmezanu ( my robimy własny: 50 g nerkowców, 2 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki płatków drożdżowych i 0.5 łyżeczki soli mielimy w młynku do kawy lub blenderze )  - 10 g orzeszków piniowych (2 łyżeczki)  - 1 spory ząbek czosnku - spora szczypta soli, pieprz - kilka kropelek soku

Roślinożerni urlopowicze
Racuszki drożdżowe z jabłkami 84

rozgrzanym oleju (maśle klarowanym). Wyjmujemy na ręcznik papierowy, aby lekko odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z cukrem pudrem! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Racuszki drożdżowe z jabłkami first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Jak wykorzystać śliwki – masło śliwkowe 85

śliwki naprawdę się smażą. Używając jako nadzienia do ciast masło śliwkowe nie wycieka jak również się nie pali. Używam śliwkowego masła jako nadzienie do naleśników, ciastek, tart i drożdżowych bułeczek jak również na śniadanie jako smarowidło na chleb. Uwielbiam dodawać do owoców korzenne przyprawy. Stosuję często kardamon, gałkę muszkatołową i cynamon.W tym przepisie wykorzystałam cynamon. Dodałam go sporo, bo lubię

codojedzenia
Oponki 66

Tłusty czwartek za pasem więc przybywam do Was z pysznym przepisem na Oponki. Składniki na solidną porcję, bo znikają jeszcze na świeżo w mgnieniu oka. Jak na drożdżowe wypieki, nie wymagają przesadnie dużo czasu, ja z swoją dwuletnią pociechą upora Artykuł Oponki pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Muffinki z borówkami 71

Ostatnio mąż poprosił mnie o jagodzianki. Ponieważ nie miałam za dużo czasu postanowiłam zrobić muffinki z borówkami. Są one dużo szybsze i łatwiejsze w przygotowaniu aniżeli ciasto drożdżowe a smakują naprawdę wyśmienicie! Artykuł Muffinki z borówkami pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Chorwacja - Pašta Šuta 178

spaghetti  - 2-3 łyżki wegańskiego parmezanu ( my robimy własny, taka porcja wystarczy na kilka obiadów: 50 g nerkowców, 2 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki płatków drożdżowych i 0.5 łyżeczki soli mielimy w młynku do kawy lub blenderze ) Przygotowanie: 1) Do garnka wlewamy oliwę. Podgrzewamy na średnim ogniu, na rozgrzaną dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek. Smażymy

Roślinożerni urlopowicze

Proponowane wyszukiwania