drożdżowe - 16813 przepisów (strona:521/1121)

Co zjeść w Katanii? 180

letnich śniadań: granita z brioche. Granita to sycylijski mrożony deser: przygotowuje się go mieszając drobnoziarnisty lód z kawą, sokami owocowymi lub pastą migdałową albo pistacjową Natomiast brioche to słodka, drożdżowa bułeczka. Całość tworzy przepyszny, śniadaniowy duet Pizza Włochy to pizza być musi. W Katanii polecam Wam spróbować lokalnej specjalności jaką jest Pizzoli. To tak naprawdę tradycyjna pizza, która jest przykryta

365 dni dookoła kuchni
Słodkie bułeczki cynamonowe 61

Bułeczki cynamonowe można już przez jakiś czas spotkać praktycznie w każdej cukierni. Ostatnio postanowiłam je zrobić. Muszę przyznać, że ciasto drożdżowe wyszło idealne, takie jak robiła moja babcia Słodkie bułeczki cynamonowe składniki Artykuł Słodkie bułeczki cynamonowe pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Ciasto czekoladowe z gruszkami 109

cynamonu i 2 goździków, ale nie jest to konieczne. Przepisy na łatwe ciasta sernik z blendera - idealny dla początkujących kubeczkowe ciasto jogurtowe , które możesz upiec razem z dziećmi ciasto drożdżowe dla leniwych czyli kolejne ciasto łyżką mieszane szybkie ciasto na niedzielę łatwa babka majonezowa Ciasto czekoladowe z gruszkami 3 łyżki dobrej jakości kakao  1 łyżka bardzo drobno zmielonej kawy

Cztery Fajery
Rolowane bułeczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 85

szpinakiem i suszonymi pomidorami. Zapraszam Was również do sprawdzenia innych przepisów na nadziewane bułeczki i chlebki: zakręcone bułeczki z pesto , c hlebek z oliwkami i serem feta , nadziewany chlebek drożdżowy , czy nadziewany włoski chlebek na ricottcie. Rolowane bułeczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Składniki: Ciasto: 250 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki tortowej 1 jajko

PatiGotuje
3x inspiracje października: obiad wegetariański (z kotletami owsiano-słonecznikowymi), kiszona papryka, różany cukier 133

się udała, jest chrupiąca i bardzo smaczna.   3.   Różany cukier Ostatni nabytek ze sklepu, planuję taki zrobić w następnym roku. Teraz pracuję nad doskonaleniem umiejętności pieczenia ciast drożdżowych (na razie idzie dobrze!) i myślę, że ten cukier świetnie będzie do nich pasował, do posypania po wierzchu. Smakuje i pachnie ciekawie, ma też intensywnie pachnieć po upieczeniu. Dam znać

Qlinarnie i Qlinarnie
NAJPROSTSZE BUŁKI PSZENNE Z MAKIEM 69

posmarowania na wierzch * mak do posypania na wierzch Wykonanie: Wszystkie składniki (oprócz jajka i maku) umieścić w misce. Ciasto dobrze wyrobić dłonią lub mikserem z odpowiednią końcówką do ciasta drożdżowego. Tak przygotowane ciasto zakryć ścierką i odstawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto (powinno podwoić swoją objętość) wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić

Zrób to smacznie
Amerykańskie, włoskie, neapolitańskie – jak zrobić idealne ciasto na pizze? 94

pizzę zrobić można na różne sposoby. Klasyczna pizza włoska Pizza jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych na świecie potraw kuchni włoskiej. W formie najbardziej klasycznej, ma postać placka z ciasta drożdżowego z sosem pomidorowym oraz posypką z tartego sera – najczęściej mozarelli. Po doprawieniu różnymi ziołami, pizzę piecze się w mocno nagrzanym piecu. Podawać można ją zarówno na gorąco

jakszef.pl
Pesto szpinakowe 96

pesto szpinakowe jest dodatkowo wielozadaniowe. Wykorzystasz je do przygotowania kanapek śniadaniowych z dodatkiem twarożku, burgerów, wrapów, na obiad do makaronu z pesto lub naleśników albo jako nadzienie do bułeczek drożdżowych lub innych wypieków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżówka z kruszonką 159

Lubię takie domowe wypieki drożdżowe. Mam już bardzo podobny przepis na blogu, ale z większą ilością jajek oraz aromatycznymi dodatkami (KLIK).  Ta wersja będzie super, jeżeli lubicie kromkę takiej drożdżówki posmarować masłem, nutellą lub dżemem.  Składniki (blaszka 24x28cm lub większa): Ciasto: 600 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 2 jajka 100 g cukru 250 ml mleka

Kuchnia domowa Ani
6 moich sprawdzonych sposobów na wzmacnianie odporności poprzez dietę 73

odżywcza zdrowej, słodkiej przekąski powinna dostarczać nie więcej niż 140 kcal. Spośród słodyczy warto wybierać te, które oprócz cukru dostarczają również jakiejś wartości odżywczej np. czekolada dostarcza magnez, domowe drożdżowe ciasto to bogactwo witamin z grupy B, domowe lody mleczne zawierają wapń, a ciasteczka owsiane to źródło błonnika, który usprawnia pracę jelit. W tym miejscu muszę koniecznie Wam polecić ulubione

Wiszniówka
Włochy - Gnocchi z oliwą i szałwią (Gnocchi olio e salvia) 86

listków szałwii (świeże listki będą najlepsze)  - świeżo mielony pieprz  - wegański parmezan ( my robimy własny: 50 g nerkowców, 2 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki płatków drożdżowych i 0.5 łyżeczki soli mielimy w młynku do kawy lub blenderze )  Przygotowanie: 1) Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie odcedzamy i rozgniatamy na purée

Roślinożerni urlopowicze
FIT ZUPA KREM Z BROKUŁA 100

mleko ( u mnie zazwyczaj mleko owsiane/ ryżowe lub tzw. napój kokosowy) - Całość gotuję przez 10 minut, miksuję doprawiam solą, pieprzem - zazwyczaj podaję z grzankami domowego chleba, oprószam nieaktywnymi płatkami drożdżowymi - smakują jak parmezan!-  nie ma nic bardziej prostego, sycącego i dietetycznego

SMYKWKUCHNI
PIZZERINKI Z PIECZARKAMI, SZYNKĄ I SEREM 407

między czasie szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w paski. Koncentrat pomidorowy wymieszać w miseczce z ketchupem i bazylią. Powracamy do ciasta. Na stolnicę podsypaną mąką przełożyć ciasto drożdżowe. Krótko zagnieść. Ciasto podzielić na 8 równych kawałków. Każdy z nich rozwałkować na kształt koła. Tak przygotowane placki na pizzerinki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować sosem pomidorowym. Następnie

Zrób to smacznie
Co zamiast cukru? 65

najlepiej sprawdza się dojrzały banan albo sproszkowana stewia. O zaletach stosowania stewii pisałam tutaj . Oczywiście są też takie rodzaje wypieków, które niestety nie wyjdą bez użycia cukru, np. ciasto drożdżowe. W pewnych sytuacjach można zrobić wyjątek i jak zawsze zachować zdrowy rozsądek. Wiadomo, że nikt nie piecze drożdżówek codziennie, ale jeśli od czasu do czasu zjemy i podamy taką słodycz

Natka Pietruszki
Rogaliki dwukolorowe z marmoladą 103

Dzień dobry :-) Moje dzieci uwielbiają drożdżowe rogaliki. Tak szukałam przepisu w sumie to jakiegoś nowego, innego i znalazłam ten na rogaliki dwukolorowe ( klik ). Rogaliki wychodzą bardzo smaczne, jest tylko z nimi trochę zabawy, ale warto. U mnie rogaliki z marmoladą, do przepisu nie dodawałam proszku do pieczenia tak jak w oryginale, bo stwierdziłam, że nie jest potrzebny jak są drożdże

kruche babeczki