drożdżowe - 16813 przepisów (strona:512/1121)

Trójkolorowy pszenny chlebek 100

cukier rozpuścić w 250 ml ciepłej wody, dodać 2 łyżki mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut by drożdże zaczęły pracować. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, wlać rozczyn drożdżowy, olej i resztę wody. Wyrobić ciasto (użyłam robota) i podzielić na 3 równe części. Jedną pozostawić białą, do drugiej dodać pure z dyni a do trzeciej zmiksowany szpinak. Odstawić

Kolorowa kuchnia Elki
Drożdżówki z budyniem 132

bułeczki, z dużą ilością budyniu i z chrupiącą kruszonką. Skuszą każdego łasucha.  - sprawdzony przepis na drożdżówki z budyniem - dokładny opis wykonania ze zdjęciami krok po kroku - delikatne ciasto drożdżowe, które długo zachowuje świeżość

AniaGotuje.pl
PIZZERINKI + FILMIK 70

Pizzerinki to pyszne cienkie drożdżowe ciasto z sosem pomidorowym i składnikami. Składniki dajemy dowolne, tak aby przypominało wizualnie pizzę. Polecam.  SKŁADNIKI :             Rozczyn ;  50 g świeżych drożdży  1 łyżka cukru odrobina ciepłego mleka            Ciasto ;  600  g mąki pszennej  1/2 szklanka ciepłego mleka

Kulinarne Fantazje Marioli
Błyskawiczny murzynek 82

Sprawdziłem, czy uda mi się zrobić równie dobre ciasto. Nasz przepis różni się tylko jedną czynnością wykonywaną podczas jego przygotowania, ciekaw jestem czy znajdziecie różnicę :) Sprawdź przepis: Domowa chałka drożdżowa Murzynek – składniki: ok. 2,5 szklanki cukru 25 dag masła lub margaryny cukier waniliowy 5 jajek 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 10 łyżeczek kakao 0,5 szklanki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oponki z serka homogenizowanego 89

wyglądały bardzo efektownie. W czasie karnawału mogą być dekoracją stołu, polecam je też przygotować na Tłusty Czwartek, gdyż są bardzo szybkie do zrobienia, nie wymagają tyle zachodu co pączki drożdżowe!. Oponki serowe z twarogu, Oponki z ciasta francuskiego pączki angielskie , z sera risotta pieczone maślane oponki serowo-waniliowe Po usmażeniu oponki serowe zostały polukrowane i posypane cukrową posypką, Oponki serowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb orkiszowy na drożdżach pieczony w żeliwnym garnku 80

Drożdżowy nocny chleb orkiszowy pieczony w żeliwnym garnku Od jakiegoś czasu większość chlebów wypiekam w żeliwnym garnku. Chrupiąca i złota skórka bez użycia pary, to jedna z zalet pieczenia chleba w żeliwnym garze. Taki chleb możemy również upiec na rozgrzanym kamieniu do pizzy lub w naczyniu żaroodpornym, mimo to polecam gar żeliwny, bo to inwestycja na długie lata. W garze

Tajemnice Smaku
RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI 64

Drożdżowe racuchy z jabłkami to pyszne, pulchne i miękkie w środku placki z jabłkami, które bardzo szybko znikają z talerza. Doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Pyszne na śniadanie, podwieczorek, można je także zapakować w pudełku dla dzieci jako przekąska w czasie szkolnej przerwy.  Składniki: * 2 łyżeczki suchych drożdży * 1,5 szklanki ciepłego mleka

Zrób to smacznie
Puszyste oponki serowe bez masła 115

osuszamy. Po lekkim ostygnięciu puszyste oponki serowe posypujemy cukrem pudrem. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na słodkie przekąski karnawałowe. Polecamy: pączki – sprawdzony przepis na ciasto , racuchy drożdżowe z jabłkami , tradycyjne faworki, czyli przepis na domowy chrust oraz pyszne pączki według rączki . Życzymy smacznego! Artykuł Puszyste oponki serowe bez masła pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem 65

instytucja. To właśnie ten moment w ciągu dnia, kiedy można się na chwilę zrelaksować, porozmawiać ze znajomymi wpić kawę i zjeść coś słodkiego. Tym czymś słodkim najczęściej są małe, drożdżowe bułeczki kanelbullar – uroczo zwinięte i wypełnione aromatycznym nadzieniem. Coś w sam raz, aby osłodzić sobie każdy dzień. Z jakim nadzieniem robi się kanelbullar? Te szwedzkie bułeczki najczęściej możemy spotkać

okolicepalnika.pl
Najlepsza Focaccia z rozmarynem 88

Najlepsza Focaccia z rozmarynem i pomidorkami koktajlowymi Delikatne i puszyste ciasto drożdżowe pachnące rozmarynem i oliwą z oliwek z dodatkiem Czytaj dalej Artykuł Najlepsza Focaccia z rozmarynem pochodzi z serwisu Marcepanowa kuchnia

Marcepanowa kuchnia
10 pysznych ciast na dzień babci 69

Coś Upiekłam 4. Ciasto z orzechami bez pieczenia przepis na: Dieta Moja Pasja 5. Ciasto Puszek przepis na: Agusiowe Smakołyki 6. Wuzetka przepis na: Pieprzyć z Fantazją 7. Ciasto drożdżowe z budyniem i owocami przepis na: Słodko Słone Pichcenie 8. Ciasto Marlenka przepis na: Smaki Katriny 9. Ciasto rodzynkowiec przepis na: Słodki Zakątek Kasi 10. Stefanka z bitą śmietaną przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Oponki jogurtowe - delikatne i puszyste! 58

razem wymieszać. Na koniec wsypać mąkę. (do ciasta warto dodać łyżkę octu lub spirytusu, aby nie chłonęły dużo oleju). Wszystko razem wyrobić w misce. Ciasto będzie rzadsze od ciasta drożdżowego i może być klejące. Na tym etapie nie dosypujemy mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia swojej objętości. Blat posypać mąką i wyłożyć ciasto z miski. Wyrobić do momentu

Kulinarne przygody
Rogaliki z marmoladą 63

Drożdżowe rogaliki z marmoladą to idealna propozycja na drugie śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Składniki: 1,40 kg mąki 10 dag drożdży 1/4 szklanki cukru sól płaska łyżeczka cukier waniliowy 1 margaryna 3 żółtka + 1 całe jajko 3 łyżki śmietany kwaśnej 18% 2 szklanki mleka Wykonanie: Mleko lekko podgrzać + drożdże + cukier. Mąkę przesiać na stolnicę dodać podgrzane mleko

Wasze Przepisy
Moda na pieczenie chleba - Gatita w Pytanie na Śniadanie 76

rodzaju magia. Kto raz spróbuje, będzie potem z przyjemnością do tego wracać. Moda na pieczenie chleba - Gatita w Pytanie na Śniadanie Do telewizyjnego studia przyniosłam upieczone przeze mnie chleby drożdżowe i na zakwasie. Rozmawialiśmy o najczęstszych błędach popełnianych podczas pieczenia chlebów w domu. Zostawiam Wam link do tego odcinka programu Pytanie na Śniadanie: https://pytanienasniadanie.tvp.pl/51623951/moda-na-pieczenie-chleba

Kulinarne przygody Gatity
Bostocki z orzechami włoskimi 89

jeszcze kilka razy i nigdy nie dotrwały do zrobienia zdjęcia. A zatem – coś musi w nich być! Bostocki z orzechami włoskimi: 1 chałka lub brioszka lub ciasto drożdżowe (ok. 8-9 kawałków, u mnie prostokątna chałka) 1 szklanka orzechów włoskich – ok. 120 g (lub migdałów – taką wersję z migdałami polecam na czerstwych croissantach) 100 g miękkiego masła

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania