trzeba być modelką, żeby cykać sobie foty, tak i nie trzeba być kucharzem, żeby zrobić coś tak prostego, jak płaski chleb, odnotował boom. Wystarczy umieć zrobić ciasto drożdżowe i umieć w kompozycję :) To, że tam ma być ogród, nie znaczy zaraz, że ma to być jakiś super regularny ogród, bo może być naturalny w postaci łąki. Tak też
Kryzysowa Książka KucharskaSezon na truskawki powoli się kończy, ale nie mogło u mnie zabraknąć pysznych letnich drożdżówek z twarogiem i truskawkami :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon na truskawki powoli się kończy, ale nie mogło u mnie zabraknąć pysznych letnich drożdżówek z twarogiem i truskawkami :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSprawdzony przepis na pyszne i puszyste jagodzianki z ciasta drożdżowego. Idealna przekąska na letnie drugie śniadanie, podwieczorek lub piknik na łonie natury. Składniki 500 g mąki 2 jajka 0,5 szkl cukru pudru 1 czubata łyżka masła 50 g drożdży 1 szkl. mleka szczypta soli 1 cukier waniliowy Przygotowanie Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru pudru i 1 łyżką mąki
Wasze PrzepisyZawsze lubiłam zapach lawendy, dlatego w tym roku często eksperymentuję z jej…smakiem! Dodaję ją do deserów, moich serników, często używam lawendowego miodu, a ostatnio
Raj dla Podniebieniakawy 6-7 okrągłych biszkoptów kakao maliny, borówki, truskawki płatki migdałowe Wykonanie Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka wykorzystaj do czegoś innego, np do posmarowania wierzchu ciasta drożdżowego przed jego pieczeniem/ do bezy. Ostatecznie białka możesz zamrozić. Przygotuj masę do tiramisu. Do miski przełóż serek mascarpone, zmiksuj z cukrem pudrem, likierem, esencjami. Dodaj żółtka i zmiksuj ponownie
Raj dla Podniebieniatrzeba usmażyć ze szczyptą soli i sporą ilością pieprzu i … gotowe! Bardzo często w weekendy stawiam na słodkie śniadania. To zazwyczaj chałki lub croissanty, coś na bazie ciasta drożdżowego, co mogę na swój ulubiony sposób maczać w kawie… Chałka posmarowana morelową lub pomarańczową konfiturą dostarcza podniebieniu wspaniałych doznań. Wierzcie na słowo. W dni w tygodniu króluje muesli
Raj dla Podniebieniajabłka będą miękkie. Ilość cukru dostosować do stopnia kwaśności jabłek, a ich czas prażenia do ich twardości i soczystości. Jabłka miękkie i soczyste szybciej się rozpadają. Zobacz również: naleśniki drożdżowe
Kuchcik gotujeJagodzianki to pyszne, puszyste bułeczki drożdżowe z nadzieniem owocowym, a jak wskazuje nazwa – są to jagody. W sezonie jagodowym bułeczki takie robimy ze świeżymi owocami, ale jagodzianki możemy też zrobić z mrożonymi owocami. W tym przypadku jagód nie trzeba rozmrażać, tylko też oprószyć mąką ziemniaczaną i cukrem, ale po zrobieniu bułeczek trzeba je pozostawić nieco dłużej na blaszce
Danka Pichcilata Macie swoje ulubione smaki lata , które towarzyszą Wam od dzieciństwa? Ja mam kilka takich dań, bez których nie wyobrażam sobie letnich miesięcy – kurki w śmietanie, jagodzianki, placek drożdżowy ze śliwkami i właśnie ogórki małosolne . Bez tych ostatnich lata po prostu nie ma. W moim rodzinnym domu robiło się zawsze delikatną wersją ogórków małosolnych – z dużą ilością kopru
Na-talerzu.plsmarujemy jajkiem i sypiemy kruszonką zrobiona wedle uznania. Odstawiamy na około 10 min do wyrośnięcia i pieczemy w temperaturze 170 stopni, aż się zarumienią. Autor przepisu: Ewa Artykuł Bułeczki drożdżowe z twarogiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisytruskawkami – bardzo prosty i szybki przepis Zobacz inne przepisy na racuchy i placki na słodko: Racuchy na maślance bez drożdży – szybkie i puszyste Błyskawiczne placuszki na jogurcie Racuchy drożdżowe jak pączki Syrniki – rosyjskie placuszki z twarogu Placuszki z jabłkami Artykuł Racuchy na jogurcie z truskawkami – bardzo prosty i szybki przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneZapraszam na obłędne w smaku drożdżówki. Bardzo mięciutkie i bardzo słodkie. Pachnące malinami. Idealne na podwieczorek w ogrodzie. Pięknie udekorowane będą cieszyły nasze oko. Zapewniam, że
IzabelawkuchniCiasto jest naprawdę szybkie do przygotowania (sama zrobiłam je pomiędzy robieniem obiadu, a pieczeniem rogali drożdżowych na śniadanie) u mnie pracę przyspieszyła gotowa masa makowa, wiem nie jest to najlepsze wyjście, ale dostałam ta masę i musiałam ją zużyć a szkoda mi było ją wyrzucić, zwłaszcza teraz kiedy wszystko tak drożeje, dlatego napisałam też dugi sposób na warstwę makową
Gotowanie...to proste !Puszyste i bardzo smaczne drożdżowe bułeczki zakręcone. Bułeczki domowe z mojego przepisu wychodzą niezwykle miękkie w środku, z chrupiącą skórką. To bułeczki, które przed wstawieniem do piekarnika możesz posypać wszelakimi ziarnami np. słonecznika, dyni, a także sezamem, makiem, czarnuszką, suszonymi pomidorami, ziołami… Podasz je do wszelakich past, np. pasty jajecznej lub pasty z tuńczyka . Bułeczki są chrupiące, puszyste
Zasmakuj Kuchni