drożdżowe - 16813 przepisów (strona:478/1121)

Biały ser ze szczypiorkiem 35

napiszę go tak od serca, bo bardzo kojarzy mi się z moją ukochaną babcią. Zawsze gdy do niej przyjeżdżałam, serwowała mi biały ser ze szczypiorkiem, zupę fasolową i ciasto drożdżowe z kruszonką. I ten ser zawsze smakował tak samo. Zawsze. Bo kupowała ten konkretny i żaden inny, bo dodawała do niego śmietanę, a nie jogurt, bo nigdy nie dodawała

Kardamonovy
Paszteciki-rogaliki z mięsem, idealne do barszczyku! 557

Paszteciki-rogaliki z mięsem, idealne do barszczyku! Świetne jako dodatek do zupki albo sałatki, a także fajna opcja na imprezową przekąskę. Pyszne i łatwe w przygotowaniu

Blog z Apetytem
DWUKOLOROWY HUMMUS Z PIECZONEJ DYNI MUSKAT Z SZAŁWIĄ I SEZAMEM 60

można dodać olej sezamowy. Najpierw na talerz wykładam hummus z dyni i cieciorki, potem pastę z dyni, całość polewam odrobiną oliwy lub oleju sezamowego, oprósz np. parmezanem lub płatkami drożdżowymi nieaktywnymi, dodaje świeże zioła: szałwia, tymianek, oprószam sezamem, papryką. Film z wykonania dania znajdziesz na moim INSTAGRAMIE

SMYKWKUCHNI
Jabłka smażone w cieście 270

usmażeniu odkładamy na ręczniki papierowe, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Artykuł Jabłka smażone w cieście pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Dyniowe bajgle 36

również mrozić bułki. A dziś mam dla Ciebie apetyczne dyniowe bajgle, które upiekłam na drożdżach, pszennej chlebowej mące i oczywiście z dodatkiem dyni. Ten piękny kolor zawdzięczają dyni właśnie. Drożdżowe ciasto to bardzo wdzięczny i elastyczny materiał , pamiętaj aby dobrze je wyrobić, powinno odchodzić od miski, w której było wyrabiane. Jakiś czas temu kupiłam takie fajne foremki do bajgli, niewątpliwie

Kulinarne przygody Gatity
Małpi chlebek 50

Małpi chlebek, inaczej monkey bread to rewelacyjny wypiek pachnący cynamonem. Składa się z drożdżowych kuleczek moczonych w maśle, cukrze i cynamonie, które łatwo się odrywa i je rękami. Jest słodziutki, delikatny, mięciutki i pięknie pachnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na małpi chlebek jest bardzo prosty, a jego smaku nie da się opisać słowami. Można go nieco porównać

Przepiski.pl
Paszteciki pieczone z kapustą i grzybami 36

Przepisów na paszteciki jest wybór ogromny- od pieczonych zwykłych drożdżowych, po te z ciasta francuskiego, półfrancuskiecgo, półkruchego i wiele, wiele modyfikacji. Dziś upiekłam pyszne,  z kapustą i grzybami - trochę pachnące już świętami Bożego Narodzenia:) Ciasto półkruche - dobrze się wyrabia i formuje. Polecam! SKŁADNIKI: farsz: 1 kg kapusty kiszonej 2 garście suszonych grzybów  2 średnie cebulki 1 liść laurowy

Z Marcepanem
Chlebek pszenno-orkiszowy, przepyszny 140

ciepłe miejsce żeby lekko urosły drożdże. Na stolnicę wysypać obie mąki, zrobić wgłębienie wlać wyrośnięte drożdże, ocet, pozostałą wodę, sól, nasiona i płatki owsiane. Wyrobić ciasto jak każde ciasto drożdżowe. Ciasto musi być gładkie i sprężyste. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Następnie jeszcze raz ugnieść ciasto. Włożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej ziarnami lub płatkami owsianymi

Kuchnia Pokoleń
Pieczone pierożki z farszem pieczarkowo-serowym – idealne na imprezę, spotkania, obiad 75

świetnie sprawdzi się na imprezach. Takie pieczone pierogi możecie też spokojnie podać na obiad . Najlepiej smakują w towarzystwie domowych sosów lub do kubka czerwonego barszczu Proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe, szybki farsz z pieczarkami. Te pieczone pierożki z farszem pieczarkowo-serowym udadzą się każdemu. Spróbujcie. Jak zrobić pieczone pierogi z pieczarkami i serem? Składniki: 500 g mąki pszennej + do podsypania

Słodkie okruszki
Brioszka 58

ilości masła i jajek w przepisie, po upieczeniu jest lekkie, delikatne niczym piórko, subtelne i przepyszne. Brioszka nie lubi pośpiechu. Trzeba pozwolić jej właściwie wyrosnąć. Jak to z ciastem drożdżowym, powinna podwoić swoją objętość. Odwdzięczy się puszystością. Można ją podawać zarówno ze słodkimi konfiturami, jak również z wytrawnymi dodatkami. Składniki: (na 1 foremkę o długości 20 cm) 200 g mąki

Smakowity Blog Kulinarny
Warstwowa sałatka z marchewką, groszkiem i ziemniakami! Prosta i tania 52

serem mozzarella Zupa krem z ziemniaka! Przepis na pyszną zupę ziemniaczaną Ciasto Delicja w wersji bez jajek! Wegańskie ciasto z galaretką i polewą czekoladową Mini chałki – miękkie bułeczki drożdżowe z kruszonką

Via Gusto
Dynia na słodko, najlepsze domowe przepisy na ciasta i desery 44

umieszczę najlepsze według mnie przepisy ciasta, ciastka i desery. W ten sposób będziesz miał/a wszystko w jednym miejscu i nie trzeba będzie szukać po blogu. Znajdziesz tu np. drożdżowe bułeczki w dwóch odsłonach, dyniowe serniki pieczone i na zimno, babeczki z różnymi kremami i serniczki w szklankach na zimno. Z pewnością któryś z tych przepisów przypadnie Ci do gustu

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Hultaj z marmoladą – wilgotne, mięciutkie i przepyszne 55

ciasto polewa Ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, aby masa zastygła. Ciasto Hultaj z marmoladą – wilgotne, mięciutkie i przepyszne   Zobacz inne przepisy na wypieki z przetworami owocowymi: Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą Rogaliki maślane z marmoladą Najlepszy piernik błyskawiczny Szybkie ciasto z dżemem Ciasto Marzenie Królowej – pyszny biszkopt z masą chałwową   Artykuł Ciasto Hultaj z marmoladą

e-PrzepisyKulinarne
Domowa masa makowa 41

orzechy i skórkę kandyzowaną. Wymieszać. Dodać Amaretto, wymieszać. Masę makową schłodzić w lodówce (można ją tam przechowywać do 5 dni). Przed wykorzystaniem masy makowej do wypieków, szczególnie do ciast drożdżowych, trzeba ją ocieplić do temperatury pokojowej. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Domowa masa makowa pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania