Menemen – turecka jajecznica

Menemen – turecka jajecznica

Menemen – turecka jajecznica

Przepis na : śniadanie

Menemen to tradycyjny turecki przepis na śniadanie. Powstaje z połączenia jajek z podsmażoną cebulką, papryką i pomidorami. Możecie być pewni, że po takim śniadaniu będziecie mieć mnóstwo energii i siły na resztę dnia! Menemen – klasyka kuchni tureckiej Jeśli byliście kiedykolwiek w Turcji, to jest ogromne prawdopodobieństwo, że choć raz jedliście na śniadanie menemen . To jeden z najpopularniejszych wyborów na śniadanie w tym kraju, i to nie tylko wśród turystów. Lokalsi również lubią zacząć od niego dzień, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.