Przepis na : deser
W ostatnich latach coraz większym zainteresowaniem cieszą się na świecie, w tym i w Polsce, wina musujące . Natomiast cały czas zbyt mało doceniana jest cava, czyli hiszpańskie wino musujące. Nadal jednak największą sławą otoczone są szampany, czyli wina musujące wytwarzane metodą klasyczną, zwaną też metodą szampańską. Poza sposobem produkcji warunkiem niezbędnym do uzyskania apelacji i prawa zamieszczenia na etykiecie słowa Champagne jest pochodzenie i odmiana winogron. Owoce można zbierać wyłączenie w wyz...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!