drożdżowe - 16813 przepisów (strona:485/1121)

Paszteciki z grzybami (do barszczu) 111

tylko w czasie świąt, ale także na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. paszteciki z grzybami do barszczu Przepis na paszteciki z grzybami Składniki na paszteciki z grzybami: Ciasto krucho-drożdżowe: 500 g mąki pszennej 250 g miękkiego masła 30 g świeżych drożdży 3 żółtka 2 łyżki jogurtu naturalnego spora szczypta soli Farsz grzybowy: 300 g grzybów leśnych (mrożonych lub suszonych

okolicepalnika.pl
Tradycyjna wigilia na kresach Polski 121

polskiej kuchni na kresach Polski, czyli na Podlasiu i Lubelszczyźnie. Przyrządzana jest z ziaren pszenicy, miodu, maku i różnych bakalii. Na wigilijnym podlaskim stole muszą bezwarunkowo znaleźć się drożdżowe i słodkie racuchy smażone przeważnie na lnianym oleju. Do innych tradycyjnych podlaskich dań wigilijnych należą pierogi z kapustą i grzybami, które stanowią jedno z dań we wszystkich polskich domach, w których

ProstePesto.pl
Półfrancuskie grzebyki z marmoladą 133

Niezwykle pyszne półfrancuskie grzebyki, nadziane marmoladą. Z obłędną cukrową posypką. Polecam upiec. Z tej receptury wychodzi sporo ciasteczek, więc można upiec z połowy porcji, ale są

Izabelawkuchni
ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIE / ROGALE MARCIŃSKIE 161

Rogale Marcińskie ( zwane również Świętomarcińskie ) to taki obowiązkowy Must Have w listopadzie. Na wszystkich blogach przepis na nie pojawia się już od początku miesiąca. Dziś i

Ostra na Słodko
Domowe bułeczki 127

Proste i pyszne bułki. Bardzo puszyste. Idealne na śniadanie czy kolację. Do takich bułek to wystarczy nawet tylko masło. Prosta receptura, więc udadzą się każdemu. A

Izabelawkuchni
Puszyste racuchy z dyni 207

truskawkami>>> Racuchy na maślance>>> Idealne puszyste racuszki na jogurcie greckim>>> Przepis na racuchy z jabłkami>>> Racuszki drożdżowe z jabłkami>>> Racuszki z jabłkami na kefirze>>> Racuszki ze śmietaną - lekkie i puszyste jak chmurka>>> Racuchy z dyni przepis

Moja Książka Kucharska
Pizza bianca na beszamelu z boczkiem, ziemniakami i lubczykiem 93

drożdżami. Dodaj mąkę, sól i oliwę. Z podanych składników należy wyrobić gładkie ciasto, które nie powinno kleić się do rąk. Minimum 5 minut zagniataj składniki, kluczem dobrego ciasta drożdżowego jest jego odpowiednia konsystencja i.. gluten. Im dłużej wyrabiasz ciasto tym jego konsystencja będzie odpowiedniejsza, jednak nie dłużej niż 10 minut. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsca

Mango Papaja
Chleb mleczny z ziarnami 107

użyć ulubionej mieszanki ziaren, ja tym razem dosypałam trochę sezamu, słonecznika, siemienia lnianego i dodatkowo odrobinę kminku. Dzięki glazurze z mąki żytniej ziarna doskonale trzymają się na wierzchu bochenków. Drożdżowy chleb mleczny z ziarnami to jeden  chlebów, do którego wracam bardzo często. Jest pyszny jeszcze delikatnie ciepły z samym masłem. Dzięki niemu stworzycie najlepsze kanapki z dowolnymi dodatkami. Polecam

Lekcje w kuchni
Nocne jogurtowe gofry i gorąca czekolada 101

Pomysł na wspaniałe śniadanie – drożdżowe nocne gofry na jogurcie z owocami i z gorącym kakao Wieczorem przygotuj ciasto, przykryj i pozostaw na kuchennym blacie na całą noc. Rano rozgrzej gofrownicę i zacznij wypiekać gofry. Podczas gdy gofry nabierają mocy przygotuj dodatki i gorącą czekoladę. Zacznij celebrować, wszak śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Pyszne chrupiące gofry, owoce, jogurt, orzechy

Tajemnice Smaku
CO DZIŚ NA ŚNIADANIE? 98

trzeba usmażyć ze szczyptą soli i sporą ilością pieprzu i … gotowe! Bardzo często w weekendy stawiam na słodkie śniadania. To zazwyczaj chałki lub croissanty, coś na bazie ciasta drożdżowego, co mogę na swój ulubiony sposób maczać w kawie… Chałka posmarowana morelową lub pomarańczową konfiturą dostarcza podniebieniu wspaniałych doznań. Wierzcie na słowo. W dni w tygodniu króluje muesli

Raj dla Podniebienia
PROSTY CHLEB GRAHAM NA DROŻDŻACH 86

odstawić na około 15 minut. Po tym czasie wlać pozostałe 270 ml wody, wsypać 50 g mąki pszennej, mąkę graham i sól. Przy pomocy robota z hakiem do ciasta drożdżowego dobrze wyrobić ciasto. Będzie ono kleiste, ale takie właśnie ma być. Miskę zakryć ścierką, odstawić na około 45 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej

Zrób to smacznie
Drożdżówki z cynamonowo-orzechowym nadzieniem 121

Uwielbiam rozpieszczać rodzinę drożdżowymi wypiekami. Szczególnie jesienią, kiedy już samo ich przygotowywanie wprowadza do domu cudowny nastrój błogiego spokoju. Dlatego mam dla Was przepis na mięciutkie, kuszące zapachem, rozpływające się w ustach drożdżówki napakowane orzechami … The post Drożdżówki z cynamonowo-orzechowym nadzieniem appeared first on FitSweet

Fitsweet.me