drożdżowe - 16813 przepisów (strona:491/1121)

Bułeczki BAO z szarpanym kurczakiem w maśle orzechowym 206

orzeszków ziemnych  dymka  czarny sezam  Ze składników na bułeczki zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Składniki możesz od razu wszystkie wymieszać w jednej misce, pamiętając aby zagniatać ciasto drożdżowe dość długo - około 10 minut. Niech będzie gładkie i sprężyste. Odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość. Następnie podziel ciasto na 8- 10 części. W dłoniach formuj bułeczki, które należy spłaszczyć

Mango Papaja
Słodka Stefanka – kuchnia podkarpacka 125

wielu smacznych podkarpackich ciast warstwowych. Zwykle w regionie przygotowuje się je na bazie placków amoniakowych lub placków upieczonych na sodzie oczyszczonej. Rzadziej jest to ciasto kruche, biszkoptowe lub drożdżowe. Słodka Stefanka składa się z trzech placków sodowych upieczonych z dodatkiem miodu. Placki przełożone są powidłami śliwkowymi i kremem budyniowym. Jeśli ciasto zostawimy na noc w lodówce, na drugi dzień będzie

Trzeci talerz
Pizzeriny z cukinii i bakłażana dla diabetyka 107

jednak zawsze pojawia się jeden problem – ciasto. Pizze, pizzeriny, makarony, pasta, lazania – wszystkie te dania są przepyszne, ale ciężkie i poprzez wszechobecne ciasto zawierają sporo węglowodanów. Połączenie drożdżowego ciasta z białej mąki z tłustymi dodatkami może być trudne do przetworzenia dla osób z cukrzycą. Diabetycy muszą się liczyć z hiperglikemią po takim posiłku nawet do kilku godzin

Dietolog
Gofry z awokado i jajkiem 136

parmeńską . Polecane przepisy: –  przepis na gofry  – klasyczne słodkie –  szakszuka – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację – przepis na  placki ziemniaczane –  racuchy drożdżowe –  placki z gotowanych ziemniaków –  placki z gotowanych ziemniaków z fetą –  placki z ziemniaków i marchewki –  placki z kalafiora –  placuszki pełnoziarniste na słodko –  placuszki

nietylkopasta.pl
Idealna wegańska Brioszka (Chlebek Brioche) 132

orzechowym. Uwielbiamy przepisy na domowe słodkie pieczywo, od chleba dyniowego po chlebek bananowy. Jeśli jesteś fanem domowego chleba, zrobienie tego bochenka Brioche jest konieczne! Brioche to lekko słodki chleb drożdżowy ze sporą ilością tłuszczu, który nadaje mu delikatnej miękkości. Chlebek Brioche pochodzi z Francji (kiedyś mam nadzieję, że spróbuję w oryginalnym miejscu pochodzenia). Brioche (zarówno ta pleciona jak nasza rodzima

rabarbarowo
Ciasto z truskawkami na maślance 130

użycie w tym przypadku maślanki. Bardzo byłam ciekawa jak będzie smakować ciasto. Sama maślanka nie była w ogóle wyczuwalna. Natomiast ciasto wyszło jak jakieś połączenie ciasta ucieranego z ciastem drożdżowym. Dobry klasyczny wypiek. Ale chyba nie do końca mnie urzekło. Ciasto z truskawkami na maślance przepis na blaszkę 20×20 cm: Kruszonka: 60 g zimnego masła 4 łyżki cukru

Relaxtime
Dziś Bitwa o Anglię :D 218

Sałatka z makrelą „Fit przepisy od Baletnicy„; Bajgle z pieczonym kurczakiem; Drożdżowe z truskawkami; Galaretka; Grzybki marynowane

czarrna od kuchni
Bułeczki czosnkowe 114

Dzisiaj, na miły początek dnia zaproponuję wyśmienite bułeczki drożdżowe z dodatkiem masła czosnkowego i pietruszki. Świetnie nadają się na tradycyjne kanapki z ulubionymi, wytrawnymi dodatkami. Po upieczeniu bułeczki są mięciutkie i lekko chrupiące z zewnątrz od masełka. Uwaga! Znikają błyskawicznie ;) Składniki: 450 g mąki tortowej (lub chlebowej) 10 g cukru 1/2 łyżeczki soli 4 g suszonych drożdży instant

Świat Ciasta
Calzone nadziewana pizza w kształcie pieroga 126

Calzone to uroczo wyglądające gigantyczne pierogi wykonane z drożdżowego ciasta pizzowego, nadziane ulubionymi składnikami. To jeden z tych przepisów, do którego możesz wykorzystać wszystko co tylko znajdziesz w lodówce: plasterki szynki, mięso mielone, ser, paprykę, sos pomidorowy. Do nafaszerowania wnętrza calzone sprawdzi się prawie wszystko, możesz wykorzystać do tego resztki z lodówki unikając tym samym marnowania żywności. Przygotowanie calzone jest

ProstePesto.pl
Żytnie racuchy drożdżowe z jabłkami FIT 170

mieszamy, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 20 min do wyrośnięcia. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Posypujemy erytrolem w pudrze. Smacznego! Artykuł Żytnie racuchy drożdżowe z jabłkami FIT pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Szybkie i proste ciasto piknikowe z truskawkami i kokosową kruszonką 128

smakuje wyśmienicie i znika w mgnieniu oka. Ja swoje urozmaiciłam dodatkowo kokosową kruszonkę ale równie dobrze możecie posypać je obficie cukrem pudrem. Jeśli szukacie jednak czegoś innego polecam również drożdżowe ciasto z truskawkami, na które przepis znajdziecie tutaj Składniki: 5 jajek 250 g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 200 ml mleka w temperaturze pokojowej 125 ml oleju

Fascynacje Ani
CIASTO CZEKOLADOWE JAK BROWNIE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 125

Kolejny przepis z serii przepisów z użyciem TERMOROBOT ICOOK MRK-18 MPM już gotowy. Ostatnio pokazywałam Was fantastyczną, biszkoptową roladę z kremem śmietanowym i owocami oraz ciasto drożdżowe z serem i owocami. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne ciasto czekoladowe ( jak brownie ) , które również w całości zostało przygotowane z użyciem sprzętu. Dla osób, które nie widziały ostatniego wpisu

Ostra na Słodko
Racuchy z truskawkami 113

Racuchy - smażone placki z ciasta drożdżowego, lub ciasta naleśnikowego z dodatkiem proszku do pieczenia. Mogą być z dodatkiem owoców, na przykład jabłek, posypane cukrem, lub na słono. Pyszną wersją racuchów są racuchy z truskawkami . 3 jajka, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 400 ml kefiru, 340 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 300-350 g truskawek, masło klarowane

królestwo garów
Bułeczki z cynamonem 154

Kolejne bułeczki drożdżowe. Tym razem z cynamonem.     Składniki: -35 dkg mąki 450 -4 łyżki cukru -2 dkg drożdży -200 ml mleka -4 jajka -4 dkg masła -cukier trzcinowy -cynamon -sezam -szczypta soli -wanilia -oliwa z oliwek Drożdże mieszamy z łyżką cukru i połową ciepłego mleka. Dodajemy 3 czubate łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy 3 łyżki

Maminek kulinarny