Każdy znajdzie coś dla siebie i przynajmniej jednego lub dwa zje w Tłusty Czwartek. Ja tym razem zrobiłam pączki z kremem mascarpone i słodką śmietanką. Są to tradycyjne pączki drożdżowe, które po usmażeniu i ostudzeniu przekroiłam na pół, na jednej części ułożyłam warstwę kremu i przykryłam drugą połówką, a wierzch pączków posypałam cukrem pudrem. Krem można nakładać przy pomocy rękawa
Danka Pichciszklanka cukru pudru – 3 łyżki gorącej wody lub cytryny Przygotowanie: Mąkę pszesiewamy do miski malaksera lub robota kuchennego ( Ja użyłam blendera ze specjalnym hakiem do ciasta drożdżowego). Żółtka wybijamy do osobnej miseczki w której będziemy ubijać je z cukrem. Masło rozpuszczamy i studzimy. Przygotowujemy również mleko – podgrzewamy do temperatury ok. 35 stopni (Polecam Wam, używać do tego termometra
I LOVE LIFEsię na tłustoczwartkowe szaleństwo. Puszyste, mięciutkie i niebiańsko pyszne pączusie z konfiturą i polewą czekoladową. Palce lizać! Pączki jogurtowe Przepis tutaj (KLIK) Lekkie i puszyste pączki z ciasta drożdżowego, do którego zamiast mleka dodajemy jogurt naturalny. Ciasto jest dzięki temu delikatne i mięciutkie a pączki wychodzą przepyszne. Pączki serowe w 5 minut! Przepis tutaj (KLIK) Puszyste, wilgotne
Blog z Apetytem