drożdżowe - 16813 przepisów (strona:494/1121)

CHLEB I OKRUSZKI, czyli wypieki bez strachu 126

Chleb na zakwasie czy drożdżowy? Pozwólcie sobie pomóc! Oto najświeższa książka od White Plate, czyli "CHLEB I OKRUSZKI"! Po prostu musicie ją mieć! Artykuł CHLEB I OKRUSZKI, czyli wypieki bez strachu pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Jogurtowe ciasto z rabarbarem łyżką mieszane 141

przyjemnie miękną i rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury, jednocześnie zachowując swój kolor. Słodkie ciasta z kwasowanym rabarbarem są orzeźwiające i mają swoją charakterystyczną świeżość. Rabarbar pasuje to ciast drożdżowych i drożdżówek, ciasta kruchego, ucieranego i jogurtowego. Ten ostatni przepis na jogurtowe ciasto rabarbarowe znajdziesz poniżej. Przepis na ciasto z jogurtem nie wymaga użycia miksera elektrycznego, wystarczy rózga kuchenna

ProstePesto.pl
Drożdżówki z borówkami à la jagodzianki z erytrolem 111

jestem jakąś wielką wielbicielką jagód (za to za borówki dam się pokroić), więc postanowiłam zrobić coś na wzór jagodzianek. Tym sposobem powstały bułeczki drożdżowe – drożdżówki z borówkami w środku. Efekt? Wszystkie 16 bułeczek zniknęło w ciągu dwóch dni! Taki rezultat nie wskazuje na nic innego – ONE SĄ PRZEPYSZNE! Co ciekawe zredukowałam ilość cukru i większą część zastąpiłam erytrolem, a dodatkowo

Be Fit Be Strong
Łatwy domowy kebab z chlebkami własnej roboty 132

bułeczki zrobiliśmy z mąki pszennej i żytniej. Ty możesz użyć dowolnej mąki. Chlebki robi się szybko. Od moment zarobienia do upieczenia mija ledwie 40 minut, co jak na pieczywo drożdżowe jest czasem bardzo krótkim. Łatwy domowy kebab smakuje wyśmienicie ze świeżo upieczonymi bułeczkami. Sposób przygotowania kurczaka podpatrzeliśmy na blogu Ethanchlebowski.com Polecamy przepis na kebaba z pieczonego mięsa oraz kebab

Niedzielny kucharz
Łatwy domowy kebab z chlebkami własnej roboty 122

bułeczki zrobiliśmy z mąki pszennej i żytniej. Ty możesz użyć dowolnej mąki. Chlebki robi się szybko. Od moment zarobienia do upieczenia mija ledwie 40 minut, co jak na pieczywo drożdżowe jest czasem bardzo krótkim. Łatwy domowy kebab smakuje wyśmienicie ze świeżo upieczonymi bułeczkami. Sposób przygotowania kurczaka podpatrzeliśmy na blogu Ethanchlebowski.com Polecamy przepis na kebaba z pieczonego mięsa. Składniki: Podwójna pierś

Niedzielny kucharz
Fit placuszki twarogowe bez mąki 128

dorosłych. Takie placuszki z twarogu to idealna przekąska dla osób odchudzających się. Można je przygotować z mąką, kaszą manną lub mąką ryżową. Oryginalne syrniki są prawie jak racuszki drożdżowe, grubiutkie i puchate. Nie wyglądają jak cienkie placki przypominające pankejki, jakie można spotkać w internecie. Placki z białego sera są smażone praktycznie bez tłuszczu. Dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa czy przepis

Dieta moja pasja
Bułki z farszem grzybowym 114

Drożdże rozmieszać w małej ilości ciepłego mleka, dodać łyżeczkę mąki i wymieszać. Odstawić do lekkiego wyrośnięcia. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać drożdże i wyrobić jak każde ciasto drożdżowe. Ciasto musi być gładkie i sprężyste. Odstawić do wyrośnięcia. Jak wyrośnie ponownie lekko zagnieść. Uformować wałek o grubości 4 cm i pokroić na mniejsze kawałki. Z tej porcji wyszło

Kuchnia Pokoleń
Pesto z czosnku niedźwiedziego 111

koniec doprawcie świeżo mielonym pieprzem i solą, dodajcie ser, wymieszajcie. Podobne przepisy: Pesto z natki pietruszki z kaparami i słonecznikiem Pesto bazyliowe ze słonecznikiem Pesto wegańskie z płatkami drożdżowymi Pesto z rzeżuchą i natką pietruszki Pesto z rukoli Pesto z natki pietruszki Artykuł Pesto z czosnku niedźwiedziego pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gigantyczny rabarber na ciasto z kruszonką 119

taki duży rabarber w sklepie? U mnie na balkonie jeszcze nie wypuścił! No cóż kupiłam rabarbar bo miałam ochotę na ciasto z rabarbarem i kruszonką. To ciasto wygląda jak drożdżowe z rabarbarem . Jest to ciasto ucierane na maśle i jeśli piszę masło to mam na myśli prawdziwe pachnące masło. Ciasto jest proste w pieczeniu. Miksuję jajka z cukrem, a potem

codojedzenia
Ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką 140

Świeży rabarbar w ogródku oznacza tylko jedno - musi być ciasto. Tym razem postanowiłam wypróbować przepis na ciasto na maślance. Zachwyciło mnie ono - mięciutkie, delikatne, lekko wilgotne i odrobinę przypominające drożdżowe, do tego kwaskowaty rabarbar i słodka kruszonka, czego chcieć więcej? Chyba tylko, by upiekło się samo, ale o to nie musicie się martwić bo jego przygotowanie jest dziecinnie proste

Cynamonowe szczęście
Kiełbaski w cieście francuskim 126

kiełbasek wypłynęło, a więc i nieestetyczne. Kiełbaski zapiekane w piekarniku to bardzo szybki i skuteczny sposób na przygotowanie szybkich i aromatycznych przekąsek. Dość często szykujemy również kiełbaski w cieście drożdżowym lub naleśnikowym. Idealnym dodatkiem do takiego zestawu jest również żółty ser oraz pieczarki. Jak zrobić kiełbaski w cieście francuskim? Zapraszamy na przepis, którym zainspirowaliśmy się ze strony pyszności.pl. Kiełbaski

Kuchnia Na Wypasie
Puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży 278

racuchy, to przedstawiony przepis przypadnie Ci do gustu. Co kilka dni przygotowuję je dla całej rodziny. Bardzo lubię ten przepis, ponieważ nie muszę czekać 1,5 godziny na wyrośnięcie drożdżowego ciasta . Dodatkowo zauważyłam, że racuchy bez drożdży są lżejsze od tradycyjnych na drożdżach. Z pewnością obie wersje racuchów są pyszne. Smacznego. Artykuł Puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży pochodzi

Ania gotuje
Czosnkowe bułeczki ze szpinakiem 159

pracować. Do misy miksera wsypujemy przesianą mąkę dodajemy sól, rozdrobniony czosnek, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak i oliwę. Wszystko mieszamy na mniejszych obrotach miksera ( z końcówką do wyrabiania ciast drożdżowych tzw. hakiem) następnie dodajemy zaczyn z drożdży i jogurt, całość ponownie mieszamy najpierw na mniejszych obrotach gdy składniki się połączą wyrabiamy ciasto na najwyższych obrotach około 5-6 minut. Ciasto

Andzia Pichci
PSZENNO-ŻYTNIE BUŁKI Z ZIARNAMI 120

około 15 minut, by zaczyn zaczął pracować. Po tym czasie dodać do zaczynu letnią wodę, obie mąki i sól, ciasto dobrze wyrobić robotem z odpowiednimi hakami do ciasta drożdżowego lub dłonią. Następnie dodać wszystkie ziarna, ponownie wymieszać ciasto. Miskę zakryć ścierką, odstawić na około 1 godzinę.  Po tym czasie wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką. Nie wyrabiając już

Zrób to smacznie
Ciasto na pizzę 99

mnie o jakości pizzy świadczy ciasto na pizzę. Dobra pizza musi mieć przede wszystkim drożdżowe, miękkie, ale nie zapychające ciasto. Bez względu na jego grubość proporcje składników się nie różnią. Mi najbardziej smakuje pizza na cienkim lub średnim cieście, a moim uniwersalnym przepisem i najlepszym jest ten. Czas wykonania: 40 min (+ 1 h czas oczekiwania + 20 min pieczenia) Ilość porcji

KuchniaWeDwoje.pl