Śniadanie to mój ulubiony posiłek w ciągu dnia. Staram się, aby był dla mnie miłym początkiem. Pysznym. Dlatego też towarzystwo kawy wzbogacam czymś smacznym, czasami wręcz rozpieszczającym, jeżeli kroję słodką chałkę i smaruję ją ulubioną konfiturą… Croissant wypełniony pastą z awokado i z jajkiem z patelni ? Jest idealny. Bardzo szybko się go przygotowuje. Awokado wymaga jedynie rozgniecenia, posolenia i odrobiny majonezu lub hummusu, jajko trzeba usmażyć ze szczyptą soli i sporą ilością pieprzu i &... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!