Składniki na 3 porcje: 500g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule pieprz mielony i sól ziołowa lub zwykła łyżka masła kilka łyżek oleju szklanka ciepłej wody Przygotowanie: Cebulę obierz i opłucz. Drobno posiekaj. Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, usuń ewentualną żółć i inne niechciane elementy. Większe kawałki przekrój na pół. Pamiętaj, by nie solić wątróbki przed smażeniem! Posolona stwardnieje. Rozgrzej
Anioszek w kuchnizjeść od razu, ale można także troszkę pokombinować i podać ją na kanapkach :) Tak właśnie zrobiłam z moim farszem wątróbkowym. Składniki: 4 żółtka (z ugotowanych na twardo jajek) 4 wątróbki drobiowe 2 łyżki majonezu 1 cebula 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku pęczek szczypiorku 2 łyżki prażonego sezamu Sposób przygotowania: Wątróbkę oczyszczamy, myjemy
Kuchnia w czekoladzieNietypowe połączenie... ale jakie smaczne! Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej, 1 szklanka mleka, 2 serki camembert, 4 łyżki masła, 1 cebula, 1 jajo, 2 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, natka pietruszki. Wykonanie: Wątróbkę zalać mlekiem na pół godziny. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić cebulę, dodać odsączoną wątróbkę, posypać 1 łyżką mąki i obsmażyć na złoto
Tradycyjna Kuchniaobiad . Pamiętam że nie zawsze byłam fanką tego typu jedzenia , ale smak się zmienia , więc zapraszam , może wam też zasmakuje taka propozycja . Składniki 250 dag wątróbki drobiowej 1 szklanka mąki ryżowej 1 gruszka 3 duże cebule sól pieprz ziołowa pieprz czarny olej kokosowy do smażenia szczypta papryczki chilli
Mój SmakPerliczka 6 jagód jałowca, 1 jajko, 1/2 suchej kajzerki, 500 g wątróbki drobiowej, 4 jagody jałowca, kilka gałązek tymianku, pieprz, sól, 3 łyżki masła Bułkę namoczyć w wodzie. Perliczkę oczyścić z resztek piór, wypatroszyć, obciąć kuper i końcówki skrzydełek. Wątróbkę oczyścić, umyć. 2/3 pokroić w kostkę o boku około 1-1,5 cm i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Pozostałą
królestwo garówPasztetowa to doskonały dodatek do pieczywa. Warto ją przygotować. Z przepisu wychodzi około 5-6 słoiczków. SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 kg słoniny 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula 20 dag kaszy manny 1/4 szklanki zimnej wody 1 czubata łyżka mielonego pieprzu 1,5 łyżki soli 1/2 łyżki majeranku PRZYGOTOWANIE: 1. Łopatkę, słoninę, wątróbkę oraz
Tradycyjna kuchnia Kasiudko ugotowane 6 wątróbek drobiowych 1 szklanka rosołu sól pieprz pieprz ziołowy staropolski przyprawa do pasztetu (pasztet ardeński) 2 łyżki mączki z grochu 1 jajko Oddzielić mięso od kości. Mięso i wątróbkę włożyć o kubka blendera zalać rosołem, dodać jajko i wszystko dobrze zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku, Przełożyć do formy i piec
Gotowanie jest łatwewątróbki z jabłkami Składniki Przepis dla czterech osób 700 g wątróbki drobiowej 2 cebule 3 duże twarde jabłka 50 g masła 20 g smalcu(najlepiej gęsiego) lub oleju sól, pieprz majeranek Sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne miejsce. Cebulę obieramy i kroimy
Miód i pieprzcienkie plastry. Idealny na święta, a także na co dzień na kanapki. Składniki: (2 średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 7 dużych jajek 1 czerstwa bułka gałka muszkatołowa sól, pieprz natka pietruszki(...)czasu, aż mięso będzie miękkie. Ugotowane mięso wyjąć z wody i ostudzić. Cebulę pokroić na półplasterki i zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Następnie dodać oczyszczoną i osuszoną wątróbkę, razem podsmażać do momentu, aż wątróbka nie będzie krwista. Ostudzone mięso i włoszczyznę zmielić w maszynce do mięsa, a także wątróbkę z cebulę. Do zmielonej masy dodać jajka, namoczoną i odciśniętą
talerz przyjemnościwątróbek drobiowych ewent. gotowana marchew i pietruszka garść świeżych liści bazylii 2 łyżki suszonej żurawiny sok z połowy cytryny sól i pieprz Żurawinę namoczyć 10 min w wodzie. Ugotowaną wątróbkę ( ewent. marchew i pietruszkę ), bazylię, żurawinę i sok z cytryny zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Ostawić na godzinę do lodówki. Inspiracja Przypraw mnie
Atlas SmakówSkładniki: ok. 500g wątróbki drobiowej 1 cebula czerwona 1 łyżka CHRZANU LUKSUSOWEGO firmy WSP SPOŁEM 2-3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka oleju pieprz sól majeranek Sposób przygotowania: Umytą i oczyszczoną z błon wątróbkę przełożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć ok. 10 min. obracając. Cebulę kroimy w pół krążki. Wrzucamy do wątróbki. Gdy cebula będzie zeszklona, doprawiamy solą
Prosto i Smacznie z Anetąwątróbki z gruszkami To proste i bardzo wyraziste w smaku danie, jest poprzez bogactwo cennych składników szczególnie warte polecenia. składniki dla trzech osób 700 g wątróbki drobiowej 2 cebule 4 duże twarde gruszki 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu (gęsiego, albo kaczego) lub oleju szczypta tymianku sól, pieprz sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy
Miód i pieprzananasem jest dość zaskakujące, ale bardzo smaczne. W sam raz dla tych co lubią słodko – kwaśne smaki z odrobiną pikanterii. Taka wątróbka najlepiej smakuje z ryżem. 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula 2 łyżki masła 6 krążków ananasa z puszki syrop spod ananasa 1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego sól pieprz czarny mielony chilli świeży szczypior olej rzepakowy do smażenia
https:KKuchniaMniamwątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze
Kulinarne przygody GatitySkładniki 50 dkg wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku 4 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, zioła prowansalskie, kurkuma, kminek, natka pietruszki olej do smażenia Sposób przygotowania Wątróbkę mielimy w maszynce o dużych oczkach, cebulę dusimy z czosnkiem, wszystko razem mieszamy i doprawiamy, smażymy na tłuszczu jak placki ziemniaczane
Z notatnikawątróbki z cebulą i papryką składniki dla czterech osób 750 g wątróbki drobiowej 2 niewielkie cebule 1 papryka czerwona 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu(najlepiej gęsiego) 1 łyżka miodu sól, pieprz szczypta majeranku gałązka szczypioru sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne
Miód i pieprz