wątróbki. Jest to dobry pomysł gdy chcemy wątróbkę "przemycić";-) A kto jej nie lubi- w tym daniu może się do niej przekonać. Zachęcam do spróbowania! Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1-2 jabłka 2 szklanki sypkiego ryżu 4-5 szklanek bulionu pęczek natki pietruszki 100 g startej mozzarelli sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebulę obieramy
Kuchnia MagdaLenyWątróbka drobiowa w innym wydaniu, razem z warzywami zapieczona w delikatnym omlecie. Składniki na 2 omlety o średnicy ok. 22 cm: -4 jajka -2 łyżeczki mąki pszennej -2 łyżki mleka -1 łyżka oleju -sól, pieprz -25 dkg wątróbki -1 niewielka marchewka -kawałek pora -1/3 czerwonej papryki -szczypiorek -przyprawa do kurczaka -słodka papryka -olej do smażenia Wątróbkę myjemy
Maminek kulinarnyinnym gastronomicznym punkcie. Zrobiłem tę pajdę w domu i czekałem z wielką ciekawością na wynik bo… Ciabattę , przekrojoną wzdłuż ,posmarowałem Smakowitą Pajdą z cebulką i jabłkiem. Wątróbki drobiowe przesmażyłem na patelni beztłuszczowej, zalałem niewielką ilością bulionu z nitkami szafranu i dusiłem do odparowania płynu. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem . Plasterki jabłek przesmażyłem lekko na smalczyku i posypałem
Kulinarny karnet Christopheraprzed podaniem) 3. mleko, aby pozbyć się smaku goryczy, a jednocześnie nadać miękkości moczymy wątróbkę w mleku 4. smażymy ja najlepiej na ,maśle pod przykryciem. Spróbujcie :) Składniki: 0,5kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule mleko sól, pieprz Przygotowanie: Watróbkę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy na ok 15 minut mlekiem. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka
ChilliJemyczasem wcale tak nie jest. I właśnie na taki majowy, czerwcowy itd... weekend, mam coś co można przygotować nawet w większej ilości, bez zbędnego zachodu. 0,5 kg wątróbki drobiowej 0,5 kg chudego wędzonego boczku ryż Risotto łyżka majeranku sól i pieprz do smaku sok z jednej pomarańczy 0,5 szklanki piwa łyżeczka oleju Oraz: jakieś warzywa jako
Dieta moja pasjadanie nie wymaga zbyt wielu przypraw ponieważ smaku nadaje różnorodność warzyw, od ostrej czerwonej papryki po słodką kukurydzę z puszki. Znakomity obiad! 500 g wątróbki drobiowej Przyprawa do mięsa 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 285 g kukurydzy (1 puszka) 6 dużych pieczarek 1 marchew 6 ziemniaków 2 cebule Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 1 szklanka wody
VioletoweKucharzeniedelikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako dodatek polecam chutney z czerwonej cebuli. Pycha! Składniki: 45 dag wątróbki drobiowej 20 dag masła 2 szalotki 50 g rodzynek 100 ml nalewki ze śliwek lub wiśni 1 łyżka ziół prowansalskich 3-4 łyżki oleju rzepakowego do obsmażenia Sól morska
Wanilia i KardamonSzybka i smaczna sałatka dla wielbicieli wątróbki. Składniki: 400 g wątróbki drobiowej opakowanie mixu sałat, albo sałata lodowa ok 250 g pomidorków koktajlowych 4 ogórki konserwowe 4 łyżki pestek dyni mąka olej Sos: trzy łyżki oliwy dwie łyżki octu jabłkowego łyżeczka musztardy (rosyjska) sól, pieprz, szczypta cukru, oregano, bazylia Przygotowanie Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy
e-PrzepisyKulinarneCiasto: 4 szklanki mąki sól woda 1 jajko 1 łyżka oleju Farsz: 500 gram świeżej wątróbki drobiowej 3 cebule pokrojone w drobną kosteczkę 1 jajko 4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Mąkę przesiałam do miski, dodałam jajko, szczyptę soli, olej, wodę ( opcjonalnie ) zagniotłam ciasto. Cebulkę zeszkliłam na maśle , dodałam wątróbki, smażyłam przez
Darcia w kuchnijabłkiem, musztardą, groszkiem i kiełkami ma bardziej interesujący smak. ciekawą formą podania chciałam przekonać do wątróbki jej przeciwników :) Składniki na 4 porcje : 500 g wątróbki drobiowej 1 łyżka mąki pszennej 2 stołowe łyżki musztardy Dijon ( może być zwykła) 2 cebule pieprz, sól zioła prowansalskie lub suszony majeranek olej do smażenia1
Bon Appetit Małgorzatymoże być kurczak). Pasztet jest doskonały w smaku. SKŁADNIKI królik taki ok. 1 kg. lub trochę większy. kura wiejska lub kurczak ( pierś , udka) 40 dag. podgardla 10 dag. wątróbki drobiowej 2 średnie cebule, obrane i pokrojone grubą kostkę 1 bułka 4 - 5 jajek pieprz, sól do smaku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku szklanka mleka warzywa
W kuchennym oknie Ewyciekawy smak i z pewnością zaskoczy pozytywnie biesiadników . Doskonałe danie główne , jeśli jeszcze do niego podamy mizerię , to mamy kompletny obiadek . Składniki na 6 porcji : 0,5 kg drobiowej wątróbki 3 białe papryki 150 g wędzonego boczku 1 łyżeczka miodu 2 cebule średniej wielkości kawałek 4 -5 plastrów wędzonego sera np. rolady ustrzyckiej 4 łyżki majonezu 2 łyżki bułki tartej
Ogrodnik w podróżyjakże smaczny. Z podanej ilości składników wyszły mi dwie foremki, z tym, że tę drugą zrobiłam bez jajka, żeby pasztet mógł dłużej postać w lodówce. Składniki: 400 g wątróbki drobiowe j 300 g łopatki wieprzowej 1 średnia bułka pszenna 2 jajka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 sproszkowane listki laurowe 1/2 łyżeczki majeranku sól i pieprz do smaku
Gosia gotujeniszowe dania w mojej rodzinie mają powodzenie :) Dzisiaj jedna z wariacji na temat wątróbki. Bardzo udana, wręcz wyśmienita, oczywiście według mnie... Wy sami to oceńcie.... Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula 100 g sera z niebieską pleśnią 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 1 duża gruszka sól, pieprz, tymianek, majeranek, imbir 2/3 szklanki kaszy gryczanej garść orzechów włoskich olej
Czerwień i błękitKolejna receptura z serii Wielkanocnych tym razem pasztet. Danie, które w tym wielkim dniu na niejednym znajduję się na stole. W naszym domu pieczemy pasztet drobiowy, przepisów na niego jest co niemiara a każdy dobry bo swój :) Receptura tego pasztetu jest moja autorska, lubię jedząc kolejne kęsy wyczuwać bukiet smaków, ziół, czosnku słodkiej marchewki. Kurczaka gotuję w ziołach aromatycznej włoszczyźnie(...)koperek pęczek natkę pietruszki pęczek 2 ząbki czosnku bulionetki 3 łyżki (klik jak je zrobić )sól jeżeli wywar jest za mało słony do pasztetu 80 dag wątróbki drobiowej 4 żółtka plus osobno ubita piana z białek cebula 2 duże 1 bułkę namoczoną w wywarze sól czarna (ma bardzo aromatyczny posmak ugotowanego jajka) można
Basia w kuchni