miksturowniku przepis na smakołyki dla PSA. Poniższy przepis jest moją kombinacją i mam nadzieję, że spełnia wszystkie wymogi żywieniowe psiaków. Wiem, że wątróbki za często psy jeść nie mogą, ale od czasu do czasu zwłaszcza drobiowa jest ok. Siemię lniane wspaniale działa na sierść. Nie wiem jak jest z zarodkami pszennymi? Mogą je jeść psy? Macie jakąś wiedzę(...)choć to straszna wariatka to ją uwielbiam. To dla niej te pyszności!!! Harissa tuż przed czesaniem... oj nie lubi tego, nie! Przysmak dla psa.0,5 kg wątróbki drobiowej;3 duże marchewki;2 jaja;ok. 100 g zarodków pszennych;4 - 5 łyżek mielonego lnu. Wątróbkę gotujemy razem z marchewką. Studzimy. Mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy jajka i siemię lniane
MiksturownikLxWxH 30x12x8c: MIĘSO: 2 kg mięsa drobiowego – u mnie ćwiartki z kurczaka – ewentualnie można część mięsa z kurczaka zastąpić mięsem z indyka ½ kg podgardla wieprzowego 200g wątróbki drobiowej PRZYPRAWY DO MIĘSA: 1 cebula – średnia 3 jaja – całe 2 bułki poznańskie – nie mogą być kajzerki, bo są zbyt napuszone i za małe 1 łyżka(...)wywaru. Całość zagotować, następnie zmniejszyć ogień i dusić do miękkości na małym ogniu ok. 1 i ½ godziny – mięso drobiowe musi łatwo odchodzić od kości . Wyjąć mięso z wywaru, ale nie gasić ognia. Do garnka z wywarem włożyć wątróbkę i parzyć 5 minut, następnie przełożyć do reszty mięsa. Po ostygnięciu, mięso oddzielić od kości. W ostudzonym wywarze namoczyć bułki
Grunt to przepis!dzieciom. Myślę,że im posmakuje:) Do zrobienia pasztetu wykorzystałam mięso drobiowe z rosołu. Składniki: 600 g. mięsa drobiowego z rosołu (zważyłam już obrane mięso z kości) 100 g. wątróbki drobiowej 100 ml śmietanki 30% 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 cebula ugotowana lub podsmażona 1 ząbek czosnku 1/2 ugotowanej marchewki 1/2 ugotowanej pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
Agusiowe smakołykirobię, nie lubię piec ciast ale już o tym wspominałam wielokrotnie. Składniki: 700 g mięsa wieprzowego i drobiowego ( pół na pół) 100 g surowego boczku 100 g wątróbki drobiowej 1 duży por (biała część) 50 g suszonej żurawiny 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki pestek dyni 1 marchewka, 1 pietruszka sól, pieprz(...)bułka tarta ( opcjonalnie) odrobina oleju do foremki Sposób przyrządzenia: W dużej głębokiej patelni podsmażyć boczek, tak aby puścił tłuszcz i kolejno dodawać: mięso drobno pokrojone, wątróbkę, warzywa oraz sól i pieprz. Smażyć ok. 10 min mieszając raz na jakiś czas. Następnie zalać wodą tak, aby przykryć zawartość garnka. Dusić na małym ogniu, ok 45 minut
pieprzny smaczekwielu ludzi, a na pewno dzieci! Ja ją bardzo lubię i dosyć często też przygotowuje. Według tego przepisu myślę wątróbkę podaje wiele osób, mam racje? Składniki; 30 dag drobiowej wątróbki kilka łyżek oleju 3 cebule sól, pieprz, przyprawa meksykańska Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z białych błonek. Osuszyć ręcznikiem. Cebulę obrać i pokroić w piórka, wrzucić na patelnie
Radość kipiąca uśmiechem.szczególnie małe dynie hokkaido.Są fantastyczne bo można je podawać w wersji na słodko, wytrawnie lub ostro. Tym razem upiekłam kawałki dyni na ostro jako dodatek do smażonej wątróbki drobiowej. Dodatkowo upiekłam z nią 2 spore ziemniaki ( bo wątróbki było tyle co ,,kot napłakał" ) Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnikeksówki: 40 dag łopatki 40 dag karkówki 1 udko z kurczaka, bez skóry i kości podwójna pierś z kurczaka, oczyszczona 40 dag podgardla lub surowego boczku 40 dag wątróbek drobiowych, oczyszczonych 1 czerstwa bułka 1 cebula, pokrojona w ćwiartki 2 marchewki, pokrojone na kawałki 1 pietruszka, pokrojona na kawałki 2 liście laurowe gałka muszkatołowa 4 ziarna ziela angielskiego 4 jajka
My Culinary Artugotowania: 1/4 łyżeczki soli 3 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 4 ziarenka czarnego pieprzu 275 g filetów drobiowych do ugotowania kurczaka: 1/3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 150 g wątróbki drobiowej 150 g wędzonego boczku marchewka pół pietruszki mały kawałek pora cebula ząbek czosnku 2 świeże kajzerki + mleko do ich namoczenia 3 średnie jaja przyprawy do całości masy(...)pietruszkę by się ugotowały. Mięso i warzywa wyciągamy z wywaru (którego nie wylewamy) i studzimy. 2. Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę i gotujemy do miękkości. 3. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem na 5 minut i odcedzamy. 4. Pora, cebulę i czosnek drobno posiekane wrzucamy na patelnię i smażymy na łyżce oleju. Studzimy. 5. Bułki moczymy w mleku i odciskamy
NA MOIM TALERZUSkładniki: 20 dkg wątróbki drobiowej 3 średnie cebule mąka sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Wątróbkę oczyścić. Cebulę posiekać w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. 2 łyżki mąki wymieszać z … Czytaj dalej Wątróbka z cebulką
czarrna od kuchnispędzanego w PL od jednej z koleżanek. Będę często do niego wracać, bo to wspaniała przekąska lub ... zakąska na rodzinnych imprezach czy spotkaniach ze znajomymi. Składniki: 15 szt wątróbek drobiowych 15 cienkich plasterków boczku sól pieprz majeranek olej Wykonanie:Wątróbki oczyszczamy z ew. błon, myjemy, osuszamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy ze wszystkich stron kawałki wątróbki, lekko je rumieniąc. Następnie
Walijskie PichcenieSkładniki: -1/2 wątróbki drobiowej -3 duże cebule -olej do smażenia -sól, pieprz do smaku Wątróbkę dokładnie oglądamy, czy aby nie ma śladów żółci. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie odcedzamy z wody i osuszmy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy wątróbkę z dwóch stron. Pamiętajmy, aby podczas smażenia jej nie mieszać, ponieważ
Kulinarne przemysleniaprawda na blogu był już przepis na wątróbkę drobiową z jabłkami…. No właśnie, bo miał to być przepis na wątróbkę z dodatkiem jabłek, ale po jego napisaniu stwierdziłam, że gwiazdą dania są jabłka i to im poświęcony jest w zasadzie cały wpis. Jabłka są po prostu rewelacyjne. Delikatnie podsmażone na maśle jabłko tworzy pyszną delikatną skorupkę, a całość cząstki
Mieszam w GarnkuSkładniki: 450 g wątróbki drobiowej 1,5 cebuli pieprz, sól 80 g masła lub margaryny Wątróbkę płuczemy pod zimną wodą na durszlaku, odcinamy białe niepotrzebne części i kroimy w kawałki. Wrzucamy na rozgrzany olej (około 1 łyżki) i obsmażamy razem z cebulą pokrojoną w półksiężyce, kiedy już mięso nie będzie czerwone dodajemy masło, doprawiamy pieprzem, kiedy się roztopi dusimy wątróbkę
Moje-pitraszenieNietypowe klopsiki bo z dodatkiem spore ilości wątróbki drobiowej. Jestem pewien, ze przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom nie tylko wątróbki, ale także małych kotlecików
Milion Smaków