Wątróbka drobiowa z cebulką to pomysł na szybki, tani i bardzo smaczny obiad. Smażona wątróbka najlepiej smakuje podana z ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką. Składniki na 3-4 porcje: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1/2 kg cebuli sól, pieprz olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki Wątróbkę umyć, oczyścić i ewentualnie pociąć na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, przekroić na pół(...)wątróbka jest już dobrze przesmażona, - ilość cebuli możecie zmniejszyć, - uważajcie na cebulę, aby jej nie przypalić, - zarówno cebulę jak i wątróbkę najlepiej smażyć na średnim ogniu, - według mnie wątróbkę drobiową można przyprawić od razu podczas smażenia (w przeciwieństwie do wątróbki wieprzowej, którą przyprawia się pod sam koniec smażenia). Fan wątróbki
Ugotowaćjadałam i była dla mnie nie do przyjęcia ;), dziś zdecydowanie mogę stwierdzić fakt, iż jestem większą fanką drobiowej, niż wieprzowej, a to z dwóch podstawowych powodów – wątróbka drobiowa jest delikatniejsza i aksamitna w smaku, a druga jej zaleta – przygotowuje się ją ekspresowo ( po samym podsmażeniu, jest już praktycznie gotowa do zjedzenia ). Składniki: 500g wątróbki drobiowej 1 jabłko(...)smaki i składniki połączyły się ze sobą. W tym momencie, możemy podlać wątróbkę wodą i chwilę smażyć, powstanie nam wtedy naturalnie sos. Wasza wątróbka jest gotowa :) Artykuł Przepis na wątróbkę drobiową pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.plSmażona wątróbka drobiowa... Jedni ją uwielbiają, drudzy zaś odwrotnie, wątróbka drobiowa... Owszem jest pracochłonna i strzela tłuszczem, ale jak wcześniej przygotujemy miejsce pracy, myślę że będzie warto ;) Potrzebne będą: 1 kg wątróbki drobiowej 6-8 cebul sól, pieprz mąka smalec lub planta do smażenia mleko do wymoczenia folia aluminiowa Warto zaplanować smażenie wątróbki dzień przed. Wątróbkę wrzucamy do miski, zalewamy
Pelusiowa KuchniaDanie na poniedziałek! Super zdrowo, szybko, tanio i najważniejsze bardzo smacznie. Wątróbka drobiowa w białym winie z porami dla tych, którzy lubią wątróbkę, bo wątróbkę albo się lubi albo nienawidzi. My bardzo lubimy i oto dla urozmaicenia następny przepis z jej udziałem. Wątróbka drobiowa duszona w białym winie, cebuli towarzyszy dodatek pora na pewno Ci posmakuje. Polecam! Składniki(...)porcje: 400-500 g wątróbki drobiowej 1 cebula 1/2 szklanki białego wina 1 mały por olej sól, pieprz 2 łyżki mąki odrobina gałki muszkatałowej Wykonanie: wątróbkę wypłukać, osuszyć, obrać z błon i powięzi. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć i obsmażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Zgarnąć wątróbkę na jedną stronę patelni, na drugiej połowie zeszklić pokrojoną w grube krążki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wczoraj był schabowy z natka fenkułu, a dziś wątróbka drobiowa z bulwą fenkułu,nie znoszę cebuli więc sobie po prostu zamieniłam składniki.Fenkuł ma posmak ni to selera ni to pietruszki lecz dobrze doprawiony i usmażony z wątróbką jest smaczny i lekko chrupiący. Składniki: wątróbka drobiowa 500 g fenkuł 1-2 szt pieczarki 10 szt sól i pieprz(...)smaku Dodatkowo : mąka pszenna olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błonek i odcinamy to co nie jadalne, moczymy i osuszamy. Wątróbkę obsypujemy mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż będzie chrupiąca i pyszna. Fenkuł obieramy ( podobnie jak cebula ma warstwy) odcinamy koniec i początek i kroimy w słupki dosyć cienko jak cebulę by nam się
Różowa kuchniaczymś o konsystencji podeszwy i nieprzyjemnym zapachu, co zostało usmażone z dużą ilością cebuli. Okazało się, że niesłusznie - wątróbki mogą być przygotowane smacznie i z fantazją. Dzisiaj zapraszam na wątróbki drobiowe z żurawiną, pomidorami i serem camembert w cieście francuskim. Do przygotowania dania potrzebowałem: 500 gram wątróbek drobiowych (najlepiej gęsich, lecz mogą być kurze), 1 płatu ciasta francuskiego, 200 gram(...)jajka, ostrej musztardy. Przygotowanie dania rozpocząłem od przygotowania farszu. W tym celu obrałem z łupin i pokroiłem w dość cienkie plastry 3 szalotki oraz drobno posiekałem 3 ząbki czosnku. Wątróbki drobiowe po ich dokładnym umyciu pokroiłem w niewielkie paski o grubości około 1 centymetra. Na patelni rozgrzałem około 2 łyżek oliwy i dodałem szalotkę wraz z czosnkiem. Po ich lekkim
Wyprawy kulinarneUwielbiam proste i smaczne obiady. Jednym z nich są wątróbki drobiowe pieczone w boczku w piekarniku, które najlepiej podać na świeżej roszponce lub liściach sałaty. Warto dodać także odrobinę tymianku, który wzbogaci ich smak. Tak przygotowany obiad nie zawiera glutenu i sprawdzi się także u osób, które przestrzegają zasad diety paleo. Oczywiście w sezonie grillowym można bez problemu przygotować(...)zewnątrz, gdzie smakują jeszcze lepiej niż w domu. Przepyszny, niedrogi obiad. Gorąco polecam! Składniki 300 g wątróbki drobiowej 8 plastrów boczku 50 g roszponki 1 łyżeczka oleju kokosowego Sól, pieprz, tymianek Przygotowanie Wątróbkę czyścimy, myjemy pod wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Plastry boczku przecinamy na pół w poprzek (jeden plaster boczku spokojnie wystarcza na owinięcie dwóch wątróbek). Na boczku układamy
Programista w kuchniKolejna przepyszna propozycja na podanie wątróbki drobiowej - wątróbka z pomidorami i cebulą. Za wątróbką przepadam, choć przyznam, że muszę mieć na nią odpowiedni dzień. Dzisiaj proponuję Wam klasyczną wątróbkę z cebulką i dodatkowo duszoną w pomidorach. Taki troszkę eksperymentalny smak, ale muszę przyznać, że całkiem udany. Wielbiciele podrobów na pewno będą zachwyceni! 0,5 kg. wątróbki drobiowej 2 cebule
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePolecamy prosty sposób na tradycyjną wątróbkę drobiową, która jest delikatniejsza w smaku od wieprzowej i bardziej miękka. Przygotowana oczywiście z cebulą, która doda soczystości potrawie i genialnie współgra z jej aromatem. Składniki : 500g wątróbki drobiowej 2 cebule 1/2 szklanki mleka 3 łyżki margaryny 4 łyżki mąki pszennej sól i pieprz Sposób przyrządzenia : wątróbkę oczyszczamy z żyłek i przerostów, kroimy
zobacz ich smakDawno mnie tu nie było, ale już jestem i dziś własnie podzielę się z Wami przepisem na trochę inaczej zrobione wątróbki drobiowe. delikatne, niezwykle soczyste, po prostu pyszna propozycja na szybki obiad. Składniki: 1 kg wątróbek drobiowych 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 3 duże jabłka 3 cebule mąka sól pieprz majeranek olej Wykonanie: Wątróbki myję, osuszam, panieruję w mące
Bea(u)ty kitchenPasztet z wątróbek Delikatność drobiowej wątróbki, połączona ze słodko cierpkim smakiem suszonych śliwek sprawia że wyrób ten jest wprost niesamowity w smaku składniki 1 kg drobiowych wątróbek 3 łyżki smalcu gęsiego 6 jaj 250 ml słodkiej śmietany 36% 2 cebule 80 g suszonych śliwek 1 kieliszek koniaku 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz gałka muszkatołowa sposób przygotowania Owoce
Miód i pieprzszpatułką. Jeżeli już znacie wszystkie zasady, pora wziąć się za smażenie Najbardziej wątróbkę lubię z podsmażoną cebulką i ugotowanymi ziemniaczkami – najlepsze zestawienie! Składniki na 2 porcje: 500 g wątróbki drobiowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże cebule łyżka sosu sojowego/maggi sól i pieprz olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='500 g wątróbki drobiowej mąka
Kuchnia Bazyliisetny. Mam też świadomość tego, że nieskomplikowane rzeczy można robić na wiele ciekawych sposobów i że nastolatki, wchodzące w świat garnków mogą szukać zwykłych, codziennych rzeczy. Składniki na smażoną wątróbkę drobiową z cebulą (2 - 3 porcje): wątróbka drobiowa około 450 g duża cebula sól Cebulę pokroić w piórka i zalać wrzątkiem w oddzielnym naczyniu. Wątróbkę umyć i wrzucić na rozgrzaną
Karola gotujeUwielbiam tradycyjną wątróbkę w cebuli, ale przyznam że ta wersja jest jeszcze smaczniejsza. Połączenie wątróbki drobiowej z boczkiem? Czemu nie! Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 4 łyżki masła 25 dag wędzonego boczku 2 cebule białe Sól i pieprz do smaku 1 łyżka mąki Wykonanie: Wątróbkę opłukać, przełożyć do głębokiej patelni i odparować rumieniąc z mąką, po zrumienieniu doprawić solą
Tradycyjna Kuchniadziś, a że moje towarzystwo nie chce ich jeść to zwykle sama zostaję z całą patelnią (w tym przypadku) pysznej wątróbki sama. Ta wątróbka jest obok wątróbki drobiowej z cebulą jedną z moich ulubionych. 300 g. wątróbki drobiowej 1 cebula 2 jabłka 1 łyżka margaryny bezmlecznej sól pieprz czarny tymianek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wątróbkę umyć, oczyścić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie