się w mojej kuchni. Tym razem wylądował obok wątróbki i było to lądowanie całkiem udane. 1 średni bakłażan 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1 jabłko kilka suszonych śliwek wątróbka drobiowa (trudno mi powiedzieć ile wagowo) sól, pieprz, olej do smażenia Bakłażana, jabłko i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Bakłażana lekko posolić i popieprzyć a następnie
Jadło i czytadłoPodbiła nasze gusta kulinarne i połechtała kubki smakowe. Zrobienie jej trwa tyle, co ugotowanie i lekkie przestudzenie makaronu plus 5 minut na wykończenie. Polecam. Składniki: 8 dużych wątróbek drobiowych 200 g makaronu kokardki 100 g rukoli i radachio * 1 łyżka masła sól, pieprz i majeranek do smaku Dodatkowo: 200 g soku z buraków ( u mnie własny
Gosia gotujeDzisiaj wątróbka z kurczaka w zupełnie innym wydaniu.Kupujemy 1 kg świeżej wątróbki. Obieramy 4 marchewki, 2-3 cebule, 2 ząbki czosnku. Potrzebna
Maminek kulinarnySkładniki: wątróbki z kurczaka 1 kg, mleko - ile potrzeba, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, mieszanka przypraw shoarma Royal Brand 3 łyżki, jabłka 3
W Mojej Kuchni LubięCake with chicken liverSkładniki.30 dag wątróbki1 cebula30 dag kapusty czerwonej1/4 główki sałaty lodowej1 łyżka masła1 łyżka bułki tartej1 łyżeczka majerankusól, pieprz1 łyżeczka kminkuCiasto.2 szklanki mąki12
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki : 40 dkg wątroby cielęcej lub drobiowej 1 duża cebula sól pieprz mielony majeranek olej Sposób wykonania : Wątrobę myjemy i kroimy na małe
Przepisy i porady kulinarnedodatkowo z pieczarkami i kolorowymi paprykami. Było smacznie i kolorowo. Składniki: 4 cebule 600 g wątroby drobiowej po 1 papryce: czerwonej, zielonej, żółtej 250g pieczarek łyżka sklarowanego masła do podsmażenia cebuli i papryki olej do smażenia wątróbki sól pieprz szczypta cukru natka pietruszki Wykonanie: Wątróbkę myjemy i oczyszczamy bardzo dokładnie, pozbawiając ją wszelkich białych
Walijskie PichcenieLivers in Parma hamSkładniki.30 dag wątróbek drobiowych6 plastrów szynki parmeńskiejpieprzMarynata.5 dag oliwek zielonych1 łyżeczka kminku zmiażdżonego1 łyżeczka papryki słodkiej50 ml oliwyWykonanie.Wątróbki opłukać pod
Kulinarny karnet ChristopheraDawno tutaj nie było nic dietetycznego prawda? Sięgnęłam więc do montignaca i postanowiłam zrobić coś lekkiego, niekoniecznie estetycznie apetycznego, ale uwierzcie mi ta wątróbka jest pyszna
Bernika - moj kulinarny pamietnikDawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comWątróbka z jabłkami to klasyka .A przecież nie zawsze smakuje tak samo. Wystarczy zmienić sposób doprawienia : majeranek na czarny pieprz lub płatki chilli ;cebulkę usmażyć na
Buniabaje w kuchniNie wiem jak u Was, ale ja w swojej kuchni ze wszystkich dostępnych podrobów najczęściej używam wątróbki. Lubię ją po prostu. Ważne, by nie przeciągnąć jej
BaRepasW życiu nie robiłam pasztetu. Żadnego. Nie powiem, że nie miałam ochoty, bo pasztet lubię, a nie jadam raczej kupnego, ale kojarzył mi się taki pasztet
Zdrowa Kuchnia Sowy