Zwlekałem z tym chyba z pół roku, albo i dłużej. Madzia chciała taki prosty likier z krówek, taki kobiecy, delikatny. Ona lubi takie cukierkowe likiery. Robiłem
Marder&Marder Manufactureshakera (lub do zwykłego słoika z nakrętką) i dobrze wymieszać. Przelać do szklanki z kostkami lodu. Całość uzupełnić lemoniadą (najlepiej taką domowej roboty z tego przepisu: lemoniada z cytryn ). Smacznego! Więcej przepisów na drinki, shoty, nalewki i likiery itd. znajdziecie w zakładce: Napoje alkoholowe – przepisy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink Blue Heaven z lemoniadą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeObie wersje są pyszne! Oczywiście oryginalny Crème de cassis można spokojnie zastąpić zwykłym likierem z czarnej porzeczki albo oszukać nasze kubki smakowe jeszcze bardziej i użyć zwykłego syropu (np. z Herbapolu), który dodajemy do herbaty :) Wtedy nazwę "Kir" bezpiecznie jest poprzedzić słowem: domowy, abyśmy nie zostali zlinczowani przez smakoszy za sprofanowanie koktajlu ... Składniki: białe musujące lekkie
Walijskie Pichceniemasła 6 żółtek 21 g drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) - dałam amaretto ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej - dałam domową esencję waniliową Lukier 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody 1 łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania Robimy masę według przepisu Mąkę przesiać
Mieszam w GarnkuPolski moda na nalewki przywędrowała wraz z królem Henrykiem Walezym. Wówczas zaczęto produkować znany do dzisiaj krupnik. Od niedawna moda na domowe nalewki powraca, podobnie u mnie w tym roku pojawiło się wiele różnych nalewek i likierów. Nalewka cynamonowa jest intensywna w smaku, świetnie rozgrzewa i poprawia nastrój. Idealna na zimne, jesiennie i zimowe wieczory. Nalewka cynamonowa
Smak mojej kuchniRurki...można nadziać czym się chce..u mnie masą budyniową tak jak u Asi , tylko bez likieru. Składniki na ciasto kruche : około 3,5 szklanki mąki
Moje domowe kucharzenieDomowe Batoniki a`la Bounty dobrze znacie, a co powiecie na takie batoniki z dodatkiem likieru i owocu? Ja powiem. Najlepsze! Najpyszniejsze! Uwielbiam! Zachwycili się również wszyscy degustujący. Wiele osób je robiło i każdemu wychodziły! Masa kokosowa? Po prostu trzeba ugniatać w dłoniach. Ja robię różnie, wszystko zależy jaki poziom cierpliwości mam :) Czasami lepię po 30 minutowym chłodzeniu masy, czasami
Blondynka Gotujesmak - Lody z awokado, bananów i mleka kokosowego: 2 zamrożone banany 1 dojrzałe awokado 1 szklanka domowego mleka kokosowego 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) ulubione dodatki np. 1 łyżka kakao, pokrojona na małe kawałki czekolada, likier miętowy etc. Banany obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wkładamy do opakowania lub zamykanego woreczka i wkładamy do zamrażalnika(...)Lody nie są bardzo słodkie, stąd dodatek cukru pudru. Śmiało możecie dosypać do nich łyżkę kakao czy dorzucić do nich np. pokruszoną czekoladę lub bezy, a także dodać kroplę likieru miętowego i stworzyć wyjątkową kompozycję smakową. Ogranicza Was tylko wyobraźnia. Lody przekładamy do pojemnika i mrozimy, przed podaniem wystawiamy na ok. 10 minut do temperatury pokojowej i ponownie blendujemy
Cooking Monsterkroków, parę wymieszanych ze sobą składników i naprawdę zacny likier jest gotowy. Dzisiaj więc mam dla Was kawowy likier, który nazwałem Irish Cream. Może to budzić skojarzenia z Baileysem, ale to nie jest ten smak. Ale nie martwcie się, przepis na domowego Baileysa pojawi się na blogu niebawem. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureValhorna . Całość dosłodziłam erytrytolem, a dla podkreślenia smaku użyłam wysokogatunkowego ekstraktu z wanilii . No i w tym wypadku użyłam prawdziwej whisky, a nie wódki czy spirytusu, jak w przypadku likieru o nazwie “krówka”. Na cześć św. Patryka Oczywiście traktuję ten wyrób jako coś wyjątkowego, stosowanego na specjalne okazje i w małych ilościach. Nawet w wersji keto, jest(...)celebrujecie ten dzień? Baileys (Paleo, LowCarb) Wyśmienity trunek na bazie whisky, kawy i mleka kokosowego, czyli domowy keto Baileys! Na specjalne okazje takie, jak dzień świętego Patryka. Dania Koktajle , Napoje Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword krówka , likier Porcje 20 porcji Czas przygotowania 10 minut Składniki 2 szklanki gęstego mleka kokosowego 1/4 szklanki erytrytolu 1 łyżeczka espresso instant 1 łyżeczka kakao
Modern Cave GirlSłodki torcik imieninowy. Na spodzie biszkoptowym masa kajmakowa, biszkopciki i masa jak na domowe wafelki - z mleka w proszku. Smak można przełamać dodając kawy do masy lub nasączając biszkopt likierem kawowym albo smarując biszkopt dżemem z czarnych porzeczek. Składniki biszkoptu*: 2 jajka 30 g masła 75 g mąki 80 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki
Rodzinka w kuchniproszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 170 g zmielonych migdałów 150 g cukru pudru 2 białka 15 ml likieru amaretto Migdały wymieszać z przesianym cukrem pudrem, odłożyć. Białka ubić na sztywno, do masy delikatnie wmieszać zmielone migały i cukier puder
Domowa cukiernia Ewymascarpone 300 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 duże łyżki ciemnego kakao 2 lyżki ciemnego rumu lub likieru orzechowego Składniki na polewę czekoladową: 70 g gorzkiej czekolady 60 ml śmietany kremówki Dodatkowo: 1/2 domowego dżemu z ksylitolem połówki orzechów do ozdoby Wykonanie: odważone mąki wymieszać i zgnieść z twardym masłem pokrojonym na małe kawałeczki kruszonkę. Rozsypać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeśli zasmakowaliście w limoncello ten aksamitny cytrusowy likier także przypadnie wam do gustu. Crema di limoncello możecie przygotować w ciągu 5 minut korzystając z własnych zapasów . Jeśli nie macie domowego limoncello musicie zacząć od przepisu podstawowego, który jest również bardzo prosty, ale na efekt finalny trzeba poczekać 7-10 dni. Crema di limoncello oczaruje was swoim smakiem, jest(...)Crema di limoncello na bazie Karnawałowego Limoncello (tu przepis) Składniki: 500 ml limoncello, 500 ml niesłodzonego mleka zagęszczonego, Wykonanie: Wymieszać składniki, przechowywać w lodówce. Jeśli chcecie przechowywać likier przez kilku miesięcy mleko trzeba zagotować, wystudzić i zimne wymieszać z limoncello. II. Crema di limoncello - przepis podstawowy 500 ml spirytusu 95%, 500 g cukru, 6-8 cytryn
SzczyptaSmaQ