gazę lub bibułę filtracyjną. Rozlej do czystych butelek, szczelnie zakorkuj i odstaw na 4 miesiące. Po tym czasie nalewka jest gotowa do picia. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneodstaw co najmniej na 6 miesięcy w temperaturze pokojowej. Nalewka ta najlepiej smakuje po roku leżakowania. Wtedy to nabiera właściwego aromatu i smaku. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się
Przepisy i porady kulinarneśrodek witaminowy i dietetyczny, wzmacniający organizm i przeciwdziałający wystąpieniu dolegliwości wspomnianych wcześniej. Pomaga ona także chronić nasze oczy, utrzymuje siatkówkę oka w dobrym stanie. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarnepłynu pomarańczowego. Rozlej trunek do czystych butelek, szczelnie zakorkuj i odstaw na co najmniej 6 miesięcy. Po tym czasie nalewka jest gotowa do picia. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneczasie przefiltruj płyn przez gęstą gazę lub bibułę filtracyjną , rozlej do czystych butelek. Zakorkuj szczelnie i odstaw jeszcze na miesiąc, aby trunek dojrzał. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się
Przepisy i porady kulinarnegazę. Przefiltrowany sok rozlej do czystych butelek, szczelnie zakorkuj. Odstaw w ciemne, chłodne miejsce na 6 miesięcy. Po tym czasie naleweczka jest gotowa. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneprzefiltruj nalewkę przez gęstą gazę , rozlej do czystych butelek. butelki szczelnie zakorkuj. Odstaw jeszcze na 2-3 tygodnie. Po tym czasie naleweczka jest gotowa. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneagrest z własnego ogrodu, który dojrzewa w słońcu z dala od dróg i dużych zakładów przemysłowych. Nalewka z takich owoców będzie doskonała w smaku i aromacie ! Do wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! Pamiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się
Przepisy i porady kulinarneNalewka ta jest aromatyczna i ma ładny kolor, a co najważniejsze jest zdrowa, zawiera dużo witamin i minerałów ! Na nalewkę najlepsze są porzeczki z własnego ogrodu. Do wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! Pamiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi
Przepisy i porady kulinarnepierwszy piłam go uuuu chyba ... kilkanaście lat temu. Była wtedy "moda" na przyrządzanie wszelakich domowych advokatów i likierów. Jednak przepis poszedł w zapomnienie i dopiero ostatnio pokusiłam się przygotować go własnoręcznie w domu. Cóż powiedzieć? ... Niebo w gębie! Piękny kolor i aromat, odpowiednio słodki, niezbyt mocny ... ot taki "babski" trunek na "babskie" spotkanie :)) Składniki
Walijskie Pichcenielubię tej pory roku, bo ciągle jest mi zimno. Niezastąpione są wówczas ciepły kocyk i domowa nalewka lub likier na rozgrzewkę. Toteż staram się latem zadbać o to by zimą ich nie zabrakło. Najczęściej wykorzystuję własne owoce , ale też sięgam i po te egzotyczne. Kiedyś udało mi się kupić w promocji sporą ilość dorodnych ananasów. W większości przeznaczyłam
Wiem co jemDomowe - najlepsze :) taki likier piłam kiedyś na babskim wieczorze. Poprosiłam koleżankę o przepis i zrobiłam dla siebie, ale za mało :) krótko mówiąc - trzeba dorobić :D Składniki: 120 ml spirytusu 1 puszka masy krówkowej 1 płaska łyżka kawy rozpuszczalnej 250 ml śmietany 30% (kremówki) 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Sposób przygotowania: Kawę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody (około 3 łyżki
Kolorowy PrzepisownikBrazyliankaKeks na białkachKruche babeczki z makiemCiasteczka pomarańczoweKostka kokosowa Cynamonowe ciasteczkaRogaliki budynioweMakowo kokosoweKuleczki śliwkoweTort makowo kawowyCiasteczka z maszynkiPiernik staropolskiTort piernikowyCiasteczka z kremem karpatkowymKokosankiCzerwononose rudolfyPierniczki z marcepanemCiasteczka misieBarszcz
Ala piecze i gotujelekko ubijamy. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe oraz dodajemy mascarpone i mieszamy dokładnie kilkoma szybkimi ruchami miksera. Gotowe! Nasączenie: woda kokosowa odsączona z mleka kokosowego 4 łyżki likieru kokosowego (np. Malibu lub domowej roboty - przepis TUTAJ ) Do miseczki z wodą kokosową dodajemy likier i mieszamy. Gotowe! :) Nadzienie z malin: ok. 500 g mrożonych lub świeżych malin sok z 1/2 cytryny
Cooking Monster