wstawcie na troche do lodówki ]. Jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, oraz szczyptę soli- miksujemy do momentu, aż nie bedzie żadnych grudek. Dodajemy czekoladowe(...)pomocą bitej śmietany, lub jednym z polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Babeczki czekoladowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyDrożdżowa buła z waniliową kruszonką Bułka drożdżowa z kruszonką Składniki 450 g mąki pszennej 2 jajka 25 g drożdży 50
Miód i pieprzidealne w swojej konsystencji:) Ma delikatny smak, lekko waniliowy. Ze względu na brak soli i cukru jest świetną bazą do innych wegańskich i wegetariańskich dań. Jeśli chcecie spożywać go bezpośrednio w takiej postaci, musicie je na końcu doprawić solą oraz posłodzić (najlepiej miodem, ksylitolem lub syropem z agawy, w ostateczności cukrem). Do przygotowania tego mleka ryżowego używa się przypraw: cynamonu(...)ryżowego: (2 litry mleka) 0.5 szklanki ryżu (basmanti, jaśminowego, brązowego) szczypta cynamonu szczypta mielonego kardamonu 1 laska wanilii 10 szklanek wody 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Jak zrobić domowe mleko ryżowe? Ryż uprażyć w dużym rondlu na oleju kokosowym wraz z cynamonem, kardamonem i ziarenkami z laski wanilii. Zalać wszystko wodą, dodać wyłuskane z ziarenek laski wanilii, zagotować, następnie
Moja DelicjaPyszny sernik na zimno...w sumie jak dla mnie nie przypomina sernika, tylko coś w stylu ptasiego mleczka...po prostu pycha...przepis od sąsiadki, ale zmodyfikowany
Moje domowe kucharzenieskładniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki
Domowy Smak Jedzeniawstawcie na troche do lodówki ]. Jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, oraz szczyptę soli- miksujemy do momentu, aż nie bedzie żadnych grudek. Dodajemy czekoladowe(...)widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa
Domowe Tortyduże jajko 100 g masła lub margaryny 3 łyżki cukru pół łyżeczki soli 1 budyń waniliowy mieszanka kandyzowanych owoców (opcjonalnie) 1 jako roztrzepane do posmarowania bułeczek Jak przy każdym cieście drożdżowym zaczynam od zaczynu, drożdże rozpuszczam w 1/2 szklance ciepłego mleka dodaje po łyżeczce cukru i mąki, mieszam, przykrywam ściereczką i odstawiam aż się ruszą(...)budyń, ja z racji tego że to było już któreś z kolei danie w ciągu dnia które wymagało czasu odczekiwania robienia faszerowania itp itd już odpuściłam sobie domowy budyń i przygotowałam budyń waniliowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (jak już wspomniałam 1 budyń dla mnie to za mało więc radze rozrobić dwa a resztę która zostanie przełożyć do salaterek
Piekielna Kuchnia Patitrzask. Jest przepyszna, delikatna, rozpływająca się w ustach... Kolejna domowa czekolada, która smakiem podbiła moje serce. Nie wiem czy uda mi się zrobić jeszcze smaczniejszą. 140 ml oleju kokosowego (zmierzyłam po rozpuszczeniu) 3 łyżki cukru pudru (czubate) 3 łyżki mleka w proszku 1 łyżka wiórek kokosowych 1/2 opakowania cukru waniliowego Dodatkowo: 50g mieszanki studenckiej Olej rozpuścić z cukrem waniliowym. Przesiane
Di gotujeCiekawy smak domowego budyniu, delikatnie jeżynowy. Świeże owoce podkreślają jego walory smakowe. Smaczny deserek dla dzieci tych mniejszych i większych :) 2 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2/3 szklanki musu z jeżyn 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki mąki pszennej jeżyny rurki waniliowe Mleko wlać do garnka odlewając z tego 1/2 szklanki. Wsypać cukier i wlać mus z jeżyn (podsmażone
https:KKuchniaMniamzapraszam Was na pyszne, białe, śmietankowo-kokosowe kuleczki, a mianowicie domowe Rafaello. Mam kilka sprawdzonych przepisów, ale dziś publikuję mój pierwszy, który robiłam już wiele razy i zawsze zachwyca! Polecam! Składniki na Rafaello na ponad 30 sztuk 250 ml śmietany 30 % ziarenka z 1/2 wanilii 1 budyń waniliowy bez cukru 100 g białej czekolady 100-120 g wiórków kokosowych kilka
Rozpustne gotowanieDomowe ciasteczka maślane z cukrową posypką są naprawdę pyszne. Lekko kruche, a zarazem maślane w smaku. Wbrew pozorom przygotujecie je w niecałe 30 minut i z łatwo dostępnych składników. Oczywiście ekstrakt waniliowy możecie pominąć bądź zastąpić go podwójną ilością cukru waniliowego. Składniki na 30 małych ciasteczek: 1/4 kostki miękkiego masła (50 g) 1 czubata szklanka mąki pszennej tortowej
UgotowaćWami podzielić moją opinią. No, nie całkiem moją:) Moje domowe jury jest bardzo, ale to bardzo wymagające, więc ta opinia to bardziej ich niż moja. A ja się z nimi zgadzam:) Składniki: 3 szklanki mąki 1 1/2 szklanki cukru 3/4 kostki masła 1 opakowanie twarożku homogenizowanego o smaku waniliowym 1/2 pojemnika śmietany 18% 1 cukier waniliowy 1 1/2 łyżeczki proszku
Ciasteczkowy PotwórPyszny deser zrobiony w domowych warunkach :) Prawidłowo powinno użyć się specjalnego palnika do roztopienia brązowego cukru w chrupiącą, karmelową skorupkę... ale można do tego celu użyć piekarnika lub mikrofalówki z funkcją grilla :) Składniki: 100 ml kremówki 2 żółtka 1 laska wanilii 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru brązowego P rzygotowanie: Kremówkę przelewamy do rondelka i gotujemy wraz
Aga w kuchniTym razem do ciasta drożdżowego na racuszki dorzuciłam morele. Wyszły pysznie! Polecam!Składniki:300 g mąki40 g świeżych drożdżyszczypta soli1 łyżka cukru1,5 szklanki mleka1 jajkokilka
Kuchnia domowa AniTo połączenie kruchego ciasta z delikatną budyniową pianką i kwaśnym rabarbarem - pyszna kompozycja!Składniki:Kruche ciasto:2,5 szklanki mąki5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczenia250 g
Kuchnia domowa Ani