składniki na biszkopt jasny: 3 jaja 150 g cukru 75 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno
Domowy Smak JedzeniaBiszkopt upieczony był w sobotę..a całe ciasto robione w wielkim stresie ..i złym samopoczuciu [ oczywiście też w sobotę]..ciasto nie wygląda tak jak na zdjęciu
Moje domowe kucharzenierózg nie zostawia). Ja dostałam moje najulubieńsze migdały w karmelu. Całą paczkę, tylko dla mnie. Mniam, mniam ... Dziękuję Mikołaju! Żeby Mikołaj wiedział, że o nim pamiętam, poczęstowałam go domowej roboty trufelkami. Moimi i Mikołaja ulubionymi - bo o smaku tiramisu. Gdy tylko wziął pierwszą do ust, z radością stwierdził, że smakują jak mini wersje tego słynnego deseru(...)tylko 150 gram mascarpone. Że wyszły absolutnie bajecznie, i koniecznie musie spróbować je zrobić, to już pisałam... Trufle tiramisu Składniki: (na 20 sztuk) 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru waniliowego 90 g podłużnych biszkoptów 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki wrzątku 2 łyżki Amaretto dodatkowo: 10 g kakao Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać, ostudzić. Biszkopty pokruszyć (mogą zostać większe
Pożeraczka, czyli raz adobrzeskładniki na jedno ciasto jasne: (potrzebujemy 2 ciasta) 1 szkl mąki 1/2 szkl cukru 1 jajko 125 ml maślanki lub jogurtu naturalnego 60 ml oleju 3/4
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto francuskie: składniki na ciasto podstawowe: 250 ml kwaśnej śmietany 350 g mąki 1 jajko wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. składniki na ciasto
Domowy Smak JedzeniaObłędnie smaczny sernik! Lekki jak mgiełka, delikatny, kremowy. Pięknie wygląda, tak cudnie bieluśki z odrobiną pomarańczowego kremu ;) Nie jest pracochłonny, ale trochę trzeba się naczekać przed
Domowa cukiernia Ewyposmakuje. Zaskoczycie nim swoich gości a i często będzie do tego przepisu wracać. Składniki na biszkopt: 4 jajka 100 g cukru 3 łyżki mąki 1 łyżka kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubijamy. Dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy do otrzymania puszystej, jasno kremowej masy. Do ubitego dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się(...)orzechy, rodzynki i wiśnie ze słoiczka. Wszystko zalewamy dwiema galaretkami, rozpuszczonymi 0,5 litra wrzącej wody. Mieszamy i pozostawiamy do zgęstnienia. Krem orzechowy: 0,5 litra mleka 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła 100 g cukru pudru 150 g zmielonych orzechów 0,5 szklanki mleka Z 0,5 litra mleka odlewamy
Made By Mom And Sonmasę mleczną: 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru 125 g masła w temp. pokojowej 1 szklanka mleka w proszku (najlepiej nie granulowane) Mleko zagotować z cukrem w małym garnuszku, mieszając. Jak tylko cukier się rozpuści, ściągnąć z palnika, ostudzić. Masło ubić mikserem na najwyższych obrotach na jasną (końcówką do ubiajania białek), puszystą masę. Stopniowo dodawać mleko (po łyżce), dalej miksując(...)czekolady mlecznej 100 gr czekolady gorzkiej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Po pokrojeniu wafli, każdy zanurzyć w roztopionej czekoladzie, położyć na kratce do zastygnięcia. Podawać. Smacznego Źródło przepisu: Domowe wafelki Knoppers Domowe wafelki Knoppers
moj przepis naskładniki na biszkopt jasny: 4 jajka 160 g cukru 100 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowy Smak Jedzeniabudyniowa masa amaretto - Składniki: - kostka masła, - 3/4 szklanki cukru pudru, - 2 budynie waniliowe, - odrobina likieru Amaretto, - odrobina likieru wiśniowego, - 5-6 łyżek mleka w proszku pełnego, - śmietana 30% / odrobina mleka - 4 łyżki kakao - Wykonanie masy czekoladowej i masy amaretto - Kostkę masła ucieramy do białości z cukrem pudrem. Dzielimy na dwie części - jedna idzie do masy czekoladowej, druga do masy amaretto(...)odrobiną likieru wiśniowego. - Masa amaretto na budyniach - Gotujemy 2 torebki budyniu (te na 500 ml) w 3/4 szklanki mleka z dwoma łyżkami cukru. Studzimy. Gdy wystygnie dodajemy łyżkami do pozostawionego wcześniej masła utartego na puch z cukrem pudem. Dodajemy odrobinę amaretto i mleko w proszku - dzięki temu nabiera aksamitności i charakterystycznego smaku. Obie masy schładzamy w lodówce. Wykończenie: Blat kokosowy
Wypisz WymalujFarsz nr 2 - po chińsku Składniki: 400-450g mieszanka chińska puszka tuńczyka w sosie własnym papier ryżowy (ilość zależy od nas) 4 krążki ananasa z puszki (bez dodatku cukru, dostępny w NETTO) pół soku z ananasa z puszki 1 mała cebulka (lub 0,5 większej) ząbek czosnku (ja zrezygnowałam z czosnku bo po prostu nie lubię) pół(...)sajgonki): 0,5 banana 3/4 szklanki mleka około 1 łyżka skrobi kukurydzianej ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku lub inne słodzidło ziarenka z laski wanilii lub kilka kropel domowego ekstraktu waniliowego 2 szt. papieru ryżowego miód i sezam Sposób przygotowania: Pół szklanki mleka podgrzewamy z wanilią oraz ksylitolem wg. smaku w reszcie mleka rozpuszczamy skrobię i dodajemy do podgrzewanego mleka jednocześnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKto z nas nie kocha czekolady? Czy dbając o szczupłą sylwetkę trzeba całkowicie z niej zrezygnować? Nie! Oczywiście nie możemy się opychać słodyczami do upadłego, ale
Powiedz dietom nieminut do lekkiego zrumienienia. Placki będą miały pękate pęcherzyki powietrza i wyglądem przypominają suche naleśniki. Kajmak: Składniki: 36 dag cukru kryształu 750 - 800 ml śmietany 30-36 % 3 łyżka masła 1. Na patelni rozpuszczamy cukier, karmelizujemy go. Do gotującego się karmelu dojemy łyżkę masła i wlewamy słodką śmietankę małymi porcjami. Mieszamy i rozpuszczamy bardzo dokładnie. 2. Patelnie(...)następnego dnia, aby dokładnie pokryć wierzch i boki. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub budyniowy 1 łyżka mąki pszennej 15 dag masła 3 łyżki cukru cukier lub esencja waniliowa 1. Gotujemy budyń, studzimy, a następnie miksujemy z masłem. Podczas przekładania placków, kruche blaty będą się łamać i nie należy się tym przejmować!, lekko je dociskamy po każdym
Apetyczna babeczkaMleko migdałowe błyskawiczne przygotowane z płatków migdałowych. Idealny przepis, gdy nagle potrzebujemy szklanki mleka roślinnego, a nie mamy czasu na nocne namaczanie całych migdałów, które potem
Moja Delicja