SUROWIEC -tylna golonka ze skórą PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 14 g/kg -ziele angielskie 1 g/kg -liść laurowy 0,5 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -woda
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -łopatka 1,5 kg -boczek 0,6 kg -karkówka 0,5 kg -pachwina wędzona bez skóry z przyrostem mięsnym 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE -1 kg szczupak (świeży-filet) -mąka do panierki -olej do smażenia -2-3 cebule -pieprz czarny (grubo mielony) ilość według uznania -koncentrat
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -boczek bez skóry 1,5 kg /najlepiej cienki PRZYPRAWY -peklosól 17 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -jałowiec mielony 2 g/kg -kozieradka 1 g/kg -czosnek
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Polecam produkty firmy Puszkopol , sam korzystam i jestem zadowolony👍 Dzięki produktom firmy PUSZKOPOL można w własnym domu przygotować samemu wspaniałe smaczne konserwy i nie tylko
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE -dobrej jakości śledź małosolny 5 płatów -po połowie cebuli białej i czerwonej -czosnek 4 ząbki -olej ja użyłem rzepakowego może być inny
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SKŁADNIKI Dodane do gotowania: -woda tyle aby zakryło wszystkie składniki -golonka tylna szt.1 -nóżki w/p szt. 2 -ćwiartki z kurczaka szt.2 -skórki w/p wędzone 300 g
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -4 kg boczek (chudy) 8 mm -3 kg karkówka szarpak -3 kg szynka w kostkę 1-1,5 cm PRZYPRAWY I MATERIAŁY
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC -karkówka 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 16-17 g/kg -ziarno kolendry 1 g/kg -gorczyca ziarno 1 g/kg -chili grys 1
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Poniższy przepis był już przeze mnie przedstawiany z tą różnicą tylko, że ta mielonka jest w słoiku i był tu zastosowany proces pasteryzacji, a w
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 900 g/ sitko fi 5 mm -boczek 800 g/sitko fi 5 mm -podgardle 300 g/ sitko fi 8 mm PRZYPRAWY I SKŁADNIKI
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 2 kg druga klasa /szarpak -łopatka 1 kg pierwsza klasa w kostkę 1-2 cm -boczek 2 kg /10 mm -wołowina
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -boczek bez skóry 4 kg / krojony w kostkę 3 cm -1 szt. golonka tylna / 2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SKŁADNIKI -oczyszczony owoc pigwowca 2 kg -cukier 1-1,5 kg -alkohol 2 litry 50-70 % WYKONANIE Owoce pigwowca myjemy, usuwamy gniazda nasienne i białą błonkę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.