Golonka

Golonka

Golonka

SUROWIEC -tylna golonka ze skórą PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 14 g/kg -ziele angielskie 1 g/kg -liść laurowy 0,5 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -woda 15 ml na puszkę słoik 300 g -puszki/słoiki -szybkowar WYKONANIE Z golonki usuwamy resztę sierści .Golonkę poddajemy klasyfikacji. Odcinamy skórę którą tniemy w kosteczkę 1 cm, następnie pozyskujemy chude mięsko bez błon i ścięgien, które kroimy w kostkę 2-4 cm. Chude mięso i pociętą skórkę peklujemy 48 godz. Tłuste kawałki peklujemy w osobnym pojemniku.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, golonka, mięso, mielone, mięso mielone, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.